På fredagseftermiddagen avslöjade Rasmus Paludan, partiledare för det invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs i Danmark att han vid besöket i Malmö ska låta grisblod och urin från av muslimer betraktade som otrogna skölja över islams heliga bok Koranen. Detta för att visa motvilja men också för att muslimer inte ska tro att de med våld kan bestämma vilka idéer vi i en demokrati får kritisera.

Samhällsnytt följer händelseförloppet inför demonstrationen mot islam på Fridhemstorget fredag 28 augusti klockan 13.00. Arrangörerna ansökte först att få hålla mötet utanför en moské i det invandrartäta området Rosengård men det var något som polisen inte kunde tillåta eftersom myndigheten inte anser sig kunna upprätthålla säkerheten på platsen.

LÄS ÄVEN: Polisen nekar Paludan och Park tillträde till Rosengård: ”Vågar inte göra sin plikt”

Paludan har gått ut på Facebook för att informera i detalj hur nästa veckas koranbränning kommer att gå till. Hans parti brukar kalla det för tillagning av ”Bacon á la Koran” eftersom de i vissa fall placerar bacon mellan boksidorna. Men i Sverige kommer man nu även se till att Koranen får ett bad i grisblod och urin från otrogna.

Vill visa att våldsbenägna inte kan bestämma

En person frågar vad Paludan vill uppnå med sin handling. Partiledaren besvarar frågan med att man vill visa sin motvilja mot islam, Koranen och människor som tror att de med våld kan bestämma vilka idéer som får kritiseras.

Personen meddelar Paludan att han kommer bli hatad av två miljarder männsikor. Det är emellertid ingenting som Paludan säger sig vara bekymrad över. Istället betraktar han det som ”en ära”.


LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

authorimage