Panik uppstod då en man blev aggressiv mot polisen på Frankfurts internationella flygplats efter att ha ombetts ta på sig ansiktsmask. Mannen skrek i ett hotfullt utfall: ”Jag ska döda er alla, Allahu akbar”, innan han övergav sitt bagage och försökte fly.

Frankfurts flygplats skrev vid middagstid i lördags på Twitter: ”På grund av en pågående polisoperation är delar av Terminal 1, den regionala tågstationen och övergången till långdistansstationen för närvarande stängd på Frankfurts flygplats.” Meddelandet har sedan dess tagits bort.

Orsaken till polisingripandet var att en man skrikit ”Allahu akbar” och hotat döda alla på platsen. Han uppges ha blivit aggressiv efter att polisen konfronterat honom då att han inte bar någon ansiktsmask, vilket är obligatoriskt på grund av coronapandemin.

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade muslimer skanderade utanför Frankrikes ambassad: ”Allahu akbar”

Vägrade bära ansiktsmask

Avgångshall B evakuerades medan beväpnad polis omringade den misstänkte. Även den regionala tågstationen stängdes av. Den 38-årige mannen uppges komma från Slovenien, skriver Bild.

Den kaosartade scenen uppstod när federal polispatrull närmade sig mannen som inte bar mun- och nässkydd och upplyste honom om regeln.

– Han visade omedelbart aggressivt beteende mot officerarna och sa, ”Jag kommer att döda er alla, Allahu akbar, berättar en talesman för den federala polisen vid Frankfurt Main Airport.

LÄS ÄVEN: Kyrkobesökare halshuggna i Frankrike: ”Allahu akbar”

Mannen försökte fly

På grund av mannens beteende och tidigare terrordåd tog polisen hans hot på allvar. Mannen försökte initialt att fly. Han övergav sitt bagage och började springa men gav upp så snart polisen drog vapen.

I sociala medier florerar videos och bilder på polisens ingripande. En polisman ses rikta sitt vapen mot en man som ligger ner.

I ett uttalande uppges att mannen är ”känd av polisen” sedan tidigare för våldsbrott. Hans övergivna resväska ledde sedermera till att en stor del av avgångshallen stängdes av. Ett bombteam kunde senare konstatera att väskan inte innehöll något farligt föremål.

LÄS ÄVEN: Flygplatser börjar använda ’Covid-pass’ för att sålla bort icke-vaccinerade

Parallell incident – beväpnad man

Samtidigt rapporteras om en beväpnad man i terminal 1. Den federala polisen sade i sitt uttalande: ”Eftersom en koppling mellan de två incidenterna inte kunde uteslutas ledde detta till att avstängningen och evakueringsåtgärderna utvidgades”.

Evakueringen resulterade i stora störningar i flyg- och järnvägstrafiken på Frankfurts flygplats. Flygplatsen öppnades igen klockan 20.00. Inga flyg behövde ställas in men incidenterna orsakade stora förseningar.

LÄS ÄVEN: Muslimer protesterade mot yttrandefrihet: ”Allah, förstör deras enhet”

Gärningsmannen skrevs in på mentalsjukhus

De misstänkta utreds för hot och motstånd mot brottsbekämpande tjänstemän. Förhör och parallella utredningar av incidenterna har initierats, bekräftar polisen för Daily Mail.

Polisen uppger även att inget annat motiv än det relaterat till ilska över masktvånget i det ena fallet har hittats. FFH rapporterar att mannen som skrek ”Allahu akbar” skrevs in på mentalsjukhus dagen efter.