En illegal migrant från Iran mördade sin fru med en kökskniv när hon inte ville hjälpa honom med en ansökan för att få stanna i Storbritannien.

År 2013 dömdes iraniern Dana Abdullah för sexuella övergrepp på en flicka under 13 år och utvisades från Storbritannien. Sedan dess har han tagit sig illegalt tillbaka till landet, rapporterar Independent.

LÄS ÄVEN: Illegal invandrare mördade flickvännen: ”Hon tyckte jag hade för liten penis”

Den första oktober förra året mördade Abdullah den 32-åriga fyrbarnsmamman Avan Najmadeen som han på pappret var gift med. Anledningen till mordet var att Najmadeen vägrade hjälpa Abdullah med en ny visumansökan.

Den vägran var något som Abdullah inte kunde acceptera och högg därför med en kökskniv ihjäl Najmadeen i hennes hem i Stoke-on-Trent.

Vid den rättsmedicinska undersökningen konstaterades sammanlagt 50 knivhugg på kvinnans kropp. För att dölja den bestialiska avrättningen dränkte Abdullah kroppen och köket med lacknafta och tände på för att få det att se ut som att hustrun omkommit i en brand.

LÄS ÄVEN: Österrikes regering: 62% av alla misstänka för kvinnomord har utländsk bakgrund

Enligt domstolen Stafford Crown Court har det framkommit uppgifter om att Abdullah tidigare hotat att döda Najmadeen eftersom hon valt att konvertera till kristendom, vilket är något som han anser har förnedrat honom.

I februari erkände Abdullah att han mördat Najmadeen och har nu dömts till fängelse i 18 år och 8 månader.