På torsdagseftermiddagen fick resenärer på ett busstorg i Sollentuna i norra Storstockholm bevittna hur en person avrättades framför deras ögon. 

Det var klockan 14:12 som polisen larmades till Sollentuna station där man anträffade en svårt skottskadad man. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Det rapporterar bland annat Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Flera bostäder i Sollentuna beskjutna med automateld

Den misstänkte gärningsmannen uppges ha flytt i riktning mot problemområdet Malmvägen och pendeltågsstationen vilket gjorde att polisen stängde av tågtrafiken för att genomföra kontroller. Det är oklart om någon greps i samband med tågstoppet som sedan hävdes vid klockan 14.30.

https://www.instagram.com/p/B8O73Z_ngg-/?igshid=ybny21yntxr7

Polisen satte igång en större polisinsats med flera patruller och helikopter. Enligt uppgifter i media utesluter man inte att flera personer är inblandade i avrättningen. På torsdagskvällen var fortfarande ingen frihetsberövad.

https://www.instagram.com/p/B8Oq8bTgzmq/

https://www.instagram.com/p/B8OzG2LgW3v/

Ett videoklipp på Facebook visar hur polisen har spärrat av större delen av stationsområdet i samband med den tekniska brottsplatsundersökningen.

https://www.facebook.com/KolonilottROTSUNDA/videos/2270221686410878/

Tidigare avrättning på ökända Malmvägen

Ett stenkast från busstorget och i den riktning som vittnen menar att skytten flytt ligger det invandrardominerade området Malmvägen som vid flera tillfällen har uppmärksammats för kopplingar till organiserad brottslighet och skjutningar.

I somras inträffade en gängrelaterade avrättning av en 17-årig yngling på Malmvägen. Okända personer ska ha anlänt mitt på ljusa dagen till bostadsområdet med bil beväpnade med automatvapnet kalasjnikov och pistol och avlossade vapnen vilt över området. Ytterligare en 23-årig man som befann sig bredvid 17-åringen skadades svårt av skotten.

Det kriminella gäng som huserar i området är av kurdisk-turkisk bakgrund och har kopplingar till en profilerad rapartist som romantiserar brott och skjutningar. Artistens musik är populär i vissa kretsar och genererar miljontals visningar på Spotify och YouTube.

”Känner mig inte hemma i mitt land längre”

I sociala medier är det många som uttrycker frustration och oro efter den senaste avrättningen som ägde rum på torsdagen. På polisens Facebookkonto skriver en person, ”jag känner mig inte hemma i mitt land längre”. Flera andra personer påtalar också hur landet förändrats drastiskt under de senaste åren.

Skjutning också i södra Stockholm

Det var inte bara på huvudstadens norra sida som de sköts på torsdagen. Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen mottog polisen också ett larm om en skottskadad man i det så kallade utsatta området Vårby i Stockholms södra förorter.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus men hans tillstånd är fortfarande oklart. I samband med polisinsatsen påträffades minst en patronhylsa.

LÄS ÄVEN: Grovt kriminell fick gratis pizza av polisen – anhållen för nytt mord