polis-skjuter-8363

Arkivbild.

Inrikes

Polis knivskars i ’utsatt område’ – tvingades värja sig med verkanseld

Publicerad 6/22/2019
Annons

En polis knivskars på lördagen i samband med ett ingripande i det invandrartäta och så kallade utsatta området Angered i Göteborg. Polisen tvingades använda sitt tjänstevapen för att avvärja gärningsmannens attack.

Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen i samband med utryckning på larm om pågående misshandel av en kvinna i en lägenhet i området som polisen attackerades av en knivbeväpnad man i 50-årsåldern. Efter att ha träffats av knivhugg drog polisen sitt tjänstevapen och avlossade verkanseld mot angriparen som träffades av en kula i överkroppen.

Både den knivskurne polisen och den skottskadade angriparen fördes till sjukhus. Uppgifterna om skadeläget för de två är knapphändiga. Det ska dock inte i något av fallen röra sig om livshotande skador.

Även den misshandlade kvinnan fördes till sjukhus. Det framgår inte vilka skador hon åsamkats eller om knivmannen som attackerade polisen är identisk med den person som misshandlat kvinnan.

Förundersökning om mordförsök har inletts mot mannen i 50-årsåldern. Den attackerade polisens användning av tjänstevapnet kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
434Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons