På tisdagskvällen uppstod en våldsam konflikt mellan fler än hundra personer i det så kallade särskilt utsatta området Norrby i Borås. En större polisinsats med bland annat helikopter inleddes i området och en polisman skadades efter att ha fått en glasflaska i huvudet. Men nu tonar lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö ned det hela.

Bakgrunden till bråket ska enligt uppgifter vara en konflikt mellan två gäng i staden. Boende i området har vittnat att fler än hundra personer har varit inblandade i bråket och vissa av personerna har varit beväpnade med tillhyggen.

LÄS ÄVEN: 100-tal i bråk i utsatt område – insatsstyrkan tillkallades

När polisen anlände till Norrby ska gängen ha gått till attack mot patrullerna. Det framgår av mediarapporteringen från platsen att en polisman har förts till sjukhus efter att ha fått en glasflaska i huvudet.

Boråspolisen kunde inte hantera situationen utan fick tillkalla förstärkning från regionala resurser. Dessutom satte myndigheten in insatsstyrkan i området.

Polischefen tonar ned allvaret

På onsdagen vill lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö däremot tona ned händelsen. Till Borås Tidning säger han att man inte ska dra för stora växlar på det gängbråket i bostadsområdet.

– Vi ska inte dra för stora växlar av det. Det har skett tidigare. Det kan inträffa, och det gör det ibland. Vi arbetar för att återgå till ett normalläge och för att det inte ska blossa upp igen, sa han till BT.

Vidare menar polischefen också att myndigheen fortsätter med vad de kallar trygghetsskapande arbete för att invånarna ska känna sig trygga.

Nedan finns en video från platsen på tisdagskvällen.

LÄS ÄVEN: Tårögd polischef har lösningen för ’utsatt område’: ”Höj levnadsvillkoren”