Den 28 november förnedringsrånades en yngling av två personer i parken Bergsgruvan, intill Rosenlundsgatan på Södermalm i centrala Stockholm. Rånarna är fortfarande på fri fot. Nu söker polisen efter vittnen till händelsen och går ut med tydliga signalement på förövarna.

Händelsen inträffade strax efter midnatt. De två männen gick till attack mot den ensamme ynglingen. De nöjde sig inte med att tillgripa offrets halskedja utan beslöt att också misshandla honom. Därefter försvann de från platsen.

Polisen har inte lyckats identifiera och gripa förnedringsrånarna. Nu vädjar man i ett anrop på Facebook till allmänheten om hjälp. Till vägledning offentliggör man utförliga signalement på förövarna.

Den ene gärningsmannen beskrivs som svarthårig, kortklippt, med ett litet getskägg, 176-177 cm lång, iklädd svart jacka och svarta skor, i 23-25-årsåldern och med utländskt påbrå, eventuellt Mellanöstern. Han bar vid tillfället på en svart väska.

Den andre gärningsmannen beskrivs som svarthårig, kortklippt, utan skägg, svartklädd och med utländskt påbrå, eventuellt Mellanöstern.

Polisen skriver att alla iakttagelser som kan ha gjorts på platsen vid den aktuella tidpunkten är viktiga. Den som har upplysningar kan kontakta Södermalmspolisen direkt på [email protected].