Polisen efterlyser en man och en kvinna för ett rån mot en leksaksbutik i Blekinge. I samband med flykten med stöldgodset har paret nästan kört över butiksägaren som blev lämnad kvar liggande på marken.

Det var den 28 april som paret klev in på Lekextra i Ronneby där de beslöt sig för att stjäla varor till ett värde motsvarande omkring 1 000 kronor, rapporterar Efterlyst.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser etiopisk bilrånare: ”Grovt kriminell”

Därefter flydde paret ut ur butiken till sin röda kombibil. Butiksägaren försökte stoppa tjuvarna genom att hålla fast i dörrhandtaget på bilen men det var ingenting som paret brydde sig om.

Utreds som rån

När de backade ut föll butiksägaren till marken och skadade sig. Enligt vittnesuppgifter ska butiksägaren ha varit ”centimeter ifrån att bli överkörd”. Polisen utreder händelsen som rån.

https://www.instagram.com/p/B_otnAcI1lf/

Butiksägare: ”Blev påkörd av paret”

I ett inlägg på Facebook skriver butiksinnehavaren att paret inte visade någon hänsyn för liv vid flykten.

Ja vilken dag detta blev. Att springa efter någon som stjäl i butiken är inte att rekommendera då jag blev påkörd av paret som drog därifrån. Jag klarade mig undan med bula i huvudet, chockad, ledsen och arg.

Vill ha tips

Nu vädjar polisen om tips. Om du vet vilka personerna är, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt TV3 Efterlyst på 08-702 00 90 eller via e-post på [email protected].

LÄS ÄVEN: Butiksstölderna ökar dramatiskt – ”de kriminella krafterna får diktera villkoren”

authorimage