Nyligen delade Polismyndigheten ut ett diplom till en moskéledare i södra Storstockholm. Detta eftersom att moskén såg till att muslimer inte skapade kravaller och kaos i samband med ett islamkritiskt möte.

Bakgrunden är ett islamkritiskt möte med koranbränning som genomfördes i samband med den muslimska fredagsbönen 15 september utanför Fittja moské i Botkyrka.

LÄS ÄVEN: Polisen: Nej till islamkritik i Rosengård – kan inte garantera säkerheten

Reaktioner från muslimer på platsen uteblev eftersom att moskéledaren hade sett till att hålla samtliga instängda i byggnaden samtidigt som det islamkritiska mötet genomfördes utanför.

Nu har tre poliser från Botkyrka, däribland lokalpolisområdeschef Fredrik Lindfors, arrangerat en ceremoni i Fittja moské för att visa sin tacksamhet.

Poliserna hade med sig blommor och en inramad tavla med ett diplom från myndigheten. Vidare var även statstelevisionen inbjudna för att filma jippot.

Nedan syns en tårögd Ismail Okur, ordförande i Fittja moské ta emot polisens diplom och blommor. Okur berättar att allt gick lugnt till eftersom att det var ett gott samarbete mellan moskén och polisen.

– Ett jättestort tack, säger polischefen Fredrik Lindfors.

SVT reagerar

Statstelevisionen ställer sig frågande till Polismyndighetens påhitt med en diplomutdelning för att muslimer höll sig lugna på platsen.

Statsreportern frågar polischefen om det inte är att förvänta sig att man trots provokationer ska kunna hålla sig lugn och samarbeta med polisen.

– Ja, det tycker vi, svarar Fredrik Lindfors, lokalpolisområdeschef i Botkyrka.

LÄS MER: Polisen grep ingen i korankravallerna – satsar på mejl till föräldrar