Boråspolisen har informerat kommunens parkeringsvakter att de numera ska kontakta dem innan parkeringskontroller genomförs i den invandrardominerande stadsdelen Norrby.

Hösten år 2015 uppmärksammades Norrby i Borås för att parkeringsvakter blivit hotade vilket i sin tur resulterade i att man slutade patrullera området eftersom personalens säkerhet inte kunde garanteras.

Nu är Norrby återigen uppmärksammat i media för sina parkeringsproblem. Det är Birgitta Neugebauer, vd för Borås Parkerings AB, som i ett e-postmeddelande till en boende i Norrby har klargjort att arbetet kommer att bli bättre framöver eftersom vakterna nu får assistans av Polisen vid insatser i stadsdelen.

LÄS ÄVEN: I invandrartäta Norrby kastas sopor från balkongerna

Polisen uppges ha meddelat parkeringsvakterna att de ska kontakta dem varje gång man beger sig till stadsdelen, detta för att ordningen ska kunna upprätthållas. Neugebauer berättar i en intervju med Borås-Tidning (2019-03-07) att Boråspolisen sagt, ”ska ni till Norrby, ring oss, för då åker vi med”.

Parkeringsproblem
Stadsdelen har stora bekymmer med felparkerade bilar som enligt Neugebauer har skapat ”jätteproblem” för boende i området. Hon har lyft problemet med kommunens tekniska förvaltning som vid ett flertal tillfällen har behandlat ärendet men ännu finns ingen lösning.

Det har varit på tal att begränsa framkomligheten i området genom att placera ut betongsuggor eller liknande hinder med förhoppningen att det ska motverka felparkeringar. Förslaget har dock inte blivit verklighet eftersom den tekniska förvaltningen ser problemet som betydligt större än en enskild gata vilket innebär att felparkeringarna bara skulle byta plats.

LÄS ÄVEN: Parkeringsvakt misshandlad utanför pizzeria i Västsverige