Samnytt kan berätta att den just nu mycket uppmärksammade våldtäktsmannen Mehid ’Dumlee’ Sachit, som ingår i gängkriminella Dödspatrullens inre krets, är varm i polisens pågående utredningar kring mordet på 19-årige gangsterrapparen Nils ’Einár’ Grönberg. Nära inpå mordet har ytterligare skjutningar inträffat som är högintressanta för myndigheten. Enligt underrättelse ska Sachit vara ute efter den 16-åring som i förra veckan sköts i ansiktet i Akalla och överlevde. Polisen har informerat aktuellt sjukhus att Sachit eller andra kan komma att söka vård för att ta sig in.

På fredagen uppmärksammade Samnytt att Expressen utelämnat information i sitt gangsterreportage om 25-årige irakiern Mehdi Sachit, mer känd under namnet ’Dumlee’. Den vänsterliberala tidningen mörkade att Sachit dömts för grov våldtäkt – detta efter att han tillsammans med uppemot sju invandrare våldtog en flicka i en kolonistuga på Järvafältet år 2014. Gänget riktade en pistol på flickans huvud och förde även in den i hennes underliv och mun.

Vid klockan 16.30 på torsdagen den 28 oktober – bara timmar innan Expressen skulle publicera det glorifierande reportaget i vilket Mehdi Sachit fick en plattform att marknadsföra sig i skyddsväst, visa upp gängtatueringar, prata om gängkrig och marknadsföra sin rapmusik – utsattes en 16-årig pojke för ett mordförsök med skjutvapen i Akalla i norra Storstockholm. 16-åringen hade enligt ambulansjournalen ett skotthål i höger kind i höjd med örat. Det framgick av journalen att det kan vara ett utgångshål i kinden och en källa uppger att 16-åringen skjutits i munnen.

LÄS ÄVEN: Tonårspojke skjuten vid tunnelbana – stor polisinsats

Enligt uppgift till Samnytt misstänks 16-åringen ha varit delaktig i skjutningen vid en musikstudio i Sätra i södra Stockholm som skedde dagen innan mordet på gangsterrapparen Nils ’Einár’ Grönberg i Hammarby sjöstad.

Skjutningen dagen innan mordet riktades mot en musikstudio där Dödspatrullens Mehdi Sachit och ytterligare en gangsterrappare med koppling till det kriminella nätverket Husbys hyenor befann sig. När polisen anlände till platsen efter larm från allmänheten påträffades patronhylsor.

Sachit och den andre rapartisten ska inte ha velat prata med polisen om händelsen. Senare har det framkommit uppgifter om att 16-åringen hade uppdraget att iscensätta en fejkad skjutning mot studion.

Etablerar kontakt med Einár

Bara kort efter skjutningen mot musikstudion ska Sachit och den andre rapartisten ha etablerat telefonkontakt med Einár för att berätta om händelsen. Sällskapet i musikstudion ska ha uppgett för Einár att de vet vem som sköt och att de måste träffas i person för att berätta, rapporterar Aftonbladet.

Einár ska ha blivit förvånad när han fick veta vad som hade hänt. Han sa att han ville träffa rapparen i stan. Rapparen sa att han vet vem som sköt och att Einár också känner till personen, enligt uppgifterna.

Dagen därpå den 21 oktober kommer enligt uppgift Mehdi Sachit och gangsterrapparen med koppling till Husbys hyenor till Hammarby sjöstad där sällskapet uppges träffas utanför Einárs bostad för att röka joint och prata. I närtid till händelsen mördas Einár på nära håll – 1,5 meters avstånd. En ren avrättning, uppger en källa för Aftonbladet.

Tonåring pratade med polisen – skjuts i huvudet

En timme innan 16-åringen skjuts i huvudet i Akalla, klockan 15.30 den 28 oktober, publicerar Aftonbladet uppgifter om att en tonårspojke har berättat för polisen om sin delaktighet i mordet på Einár. Nyhetsartikeln får Åklagarmyndigheten att rycka ut hastigt.

Klockan 16.00 publicerar man ett pressmeddelande i vilket uppgifterna om en kontakt mellan en tonåring och polisen tillbakavisas. En halvtimme senare skjuts 16-åringen i huvudet men överlever och är talbar när han förs till sjukhus.

Polisen varnar sjukhuset för våldtäktsgangstern

Samnytt kan berätta att den skadskjutne 16-åringen har skyddade personuppgifter på sjukhuset. Vidare hade polisen – samma dag som 16-åringen inkom med skottskada i ansiktet – informerat sjukhuset om att Mehdi Sachit eller Abdulmahdi Baker Hedi (reds. anm. Mehdis tidigare namn) kan komma att försöka söka vård på det aktuella sjukhuset.

Enligt informationen som har gått ut på papper till vårdpersonalen är Mehdi ’Dumle’ Sachit ute efter en patient som inkom den 28 oktober. Det framgår även att Sachit kan vara farlig och man ska tillkalla både polis och väktare vid iakttagelser.

– De är rädda för att Dumle eller någon vän låtsas vara sjuk så att de släpps in på sjukhuset, uppger en källa för Samnytt.

Information om ’Dumlee’ på sjukhuset. Foto: Samnytt

Anklagas för dödsfälla mot Einár

Samnytt har tidigare uppmärksammat att det förekommer anklagelser mot Sachit om att han ska vara delaktig i att locka in Einár i en dödsfälla. En sådan person kallas i gängkriminella kretsar för ’goare’ {reds. anm. person som lurar fram måltavlan]. Men Sachit tillbakavisar anklagelserna med hänvisning till att han påstår sig ha skrikit ”ring aina, ring ambulans” i samband med att Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad.

– Nej, nej, nej, grejen är att när vi sprang därifrån skrek jag ”ring aina, ring ambulansen”. Det om goare är skitsnack, säger Sachit till Expressen.

Daktningsbilden på Mehid Sachit. Foto: Polisen

Sachit som av polisen bedöms vara farlig har tidigare dömts för flera vapenbrott. Polisen har bland annat påträffat ett automatvapen i hans bostad.

LÄS ÄVEN: Dödspatrullens Mehdi ”Dumlee” Sachit glorifieras i Expressen – gruppvåldtog flicka blodig under pistolhot