En irakisk migrant tillika partiledare i Sverige nekades en chefstjänst hos Jönköpings kommun. Då svarade han med att hota rekryteringsansvarig genom att tilltala henne ”största nazisthora” och meddela att han ska våldta kvinnan. Tingsrätten anser att dagsböter är ett tillräckligt straff.

Det var i slutet av april år förra året som 42-årige Isam Tamir Ayoub, invandrad från Duhok i Irak år 2000, fick veta från en HR-strateg i Jönköpings kommun att han inte gick vidare i rekryteringen som enhetschef för kommunhälsan.

Beskedet var något som Isam inte kunde acceptera. Han ringde till HR-strategen och talade in flera meddelanden i hennes röstbrevlåda där han ifrågasatte varför han inte fått tjänsten. HR-strategen uppger i polisförhör att Isam har skrikit och gapat i röstmeddelanden om att han är Sveriges gud och hotelser som ”jag ska våldta dig”.

Därefter skickade HR-strategen ett e-postmeddelande till Isam i vilket hon framförde vilken kravprofil kommunen hade för tjänsten och att man gått vidare med de sökanden som uppfyllde kraven. Isam svarade då att han skulle anmäla HR-strategen för ”nazistbrott”. Nedan en skärmdump från polisutredningen:

”Största nazisthoran”

Ayoub har sedan fortsatt att mejla till HR-strategen vid åtta tillfällen, vilket har skapat en stor rädsla hos kvinnan. I meddelanden skriver Isam bland annat att kvinnan är ”rasist” och att hon ”är en riktig nazisthora”. Han hotar också att förfölja kvinnan resten av hennes liv. Nedan ett axplock ur de skickade mejlen:Hotar urinera och spotta på domare, åklagare och poliser

På Facebook går Isam själv ut med att han har polisanmälts för ofredande. Han försvarar sig från sina olika Facebookkonton – ”Lejon Isam”, ”Isam Lejon” och ”Mimers Nille Isam Lejon” – genom att bland annat skriva att han ”kissar och spottar på ansikter av Sveriges domstolsverket, åklagarmyndigheten, polisen hela tiden i under hela livet”.

Vidare skriver Isam att han åtalas för ”grov orättvis, grov skillnad, grov lögner, grov nazist brott mot mig oskyldig offer arbetssökande” efter att en anmälan gjorts mot honom. Han menar även att polisen och åklagare är nazister eftersom de har gått vidare med anmälan.

https://www.facebook.com/nille.isam/posts/2781067438639921

Isam har publicerat en bild på ett intyg som han menar är ett bevis på att han uppfyller kommunens kravprofil.

”Spräng kungahuset!!!!!”

Vid sidan om att att vara arbetssökande är Isam även engagerad som partiledare för ’Ändringspartiet’ som finns registrerat hos Valmyndigheten. Han anser att anledningen till att invandrare ”inte får arbete” är att ”svenskar gör orättvis mot invandrare i arbetsplatser, skolor, överallt” vilket leder till ”misstag och brott”.

I sociala medier publicerar Isam även våldsbejakande politiska budskap, däribland att kungahuset ska sprängas.


På YouTube har han publicerat flera videoklipp där han kampanjar inför valet år 2018 och berättar om sin politik. Isam kallar bland annat Sverige för sitt ockuperade oskyldiga offerland.

På Valmyndighetens hemsida framgår det att ”Ändrings partiet revolution” erhöll en röst i Jönköping vid valet år 2018.

”Åkesson är största svensk parasit”

Isam ägnar sig även åt att sprida hat mot Sverigedemokraterna och dess partiledare Jimmie Åkesson. Han kallar Åkesson för ”största svensk parasit” och hävdar att SD-ledaren aldrig har arbetat.

När Isam får frågan om han själv har jobbat svarar han både, ”jag har jobbat lite” och ”jag har inte jobbat”.

Mordhotar SD-sympatisörer

Vidare skriver Isam att, ”SD ledare och hela SD ska lämna Sverige. Annars vi invandrare kommer döda SD ledare och alla SD anhängare”.

Hatar svenskar och svensk kultur

Men det är inte bara Sverigedemokraterna som Isam hyser förakt mot utan även svensk kultur. Han anser att den består av våldtäkter, nekrofiler och pedofiler. Vidare är den svenska kulturen ”helt pinsam”.


Ska mordhota och döda de som är emot honom

Isam uttrycker även vad han ska göra mot de som motarbetar hans arbete.

Vidare ska han våldta deras kvinnliga bekanta och ”utan krig finns aldrig någon lösning”.

Dömd för narkotikabrott

En titt i belastningsregistret visar att Isam tidigare är dömd för narkotikabrott. I sociala medier skyltar han med sitt intresse för narkotika med argumentet, ”de idioter som är oroliga kan slå sina huvudet i vägg”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=169545574041905&set=ecnf.100029593896716&type=3&theater

Tingsrättsdomen

Den 12 mars meddelade Jönköpings tingsrätt att Isam döms för att ha ofredat den kvinnliga HR-strategen i tre fall. Tingsrätten gör bedömningen att migrantens gärningar är kränkande och har ett nedsättande budskap vilket skapat obehag hos kvinnan.

Domstolen anser att dagsböter är en tillräcklig påföljd för uppförandet. Vidare ska Isam även betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan

Statstelevisionen mildrade allvaret

När SVT rapporterade om händelsen den 19 mars valde man att undanhålla uppgifter, bland annat att det handlade om en migrant och att denne hotat att våldta kommunarbetaren. Detta trots att uppgifterna tydligt framgår i polisutredningen.

authorimage