Rån mot barn ökar kraftigt i Stockholm

Delningar

En kommun i länet som drabbats extra hårt är Nacka där en 8-åring i förra veckan rånades på sin mobiltelefon då han var på väg hem från skolan.

Mellan 2013 och 2017 ökade antalet rån mot barn med mer än 60 procent i Stockholms län.

I början av december skedde fem rån mot barn på en enda dag i Nacka. 2013 anmäldes åtta rån mot barn i kommunen, 2017 låg motsvarande antal på 38.

På tisdagsmorgonen genomförde polisen tillslag på ett flertal platser i kommunen, rapporterar Sveriges radio.

Marcus Warneby, gruppchef för ungdomsutredningar på Nackapolisen, tror att förklaringen till den kraftiga ökningen är att ungdomar idag går omkring med allt dyrare saker på sig, vilket gör dem mer attraktiva som brottsoffer.

En annan faktor Warneby pekar på är polisen omorganisation där man gått från 12-15 närpoliser i yttre tjänst till 3-4 idag.

Samtidigt som han inte påstår sig vilja överdriva rånrisken, varnar Warneby för att vinterjackor för tiotusentals kronor kan göra barn och unga mer utsatta.

– Som förälder ska man fundera på vad det betyder när man ger sin ungdom den senaste dyra vinterjackan för tio tusen kronor eller en mobiltelefon för ett antal tusenlappar. Man applicerar attribut på dem som gör att de blir väldigt enkla måltavlor.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

226 KOMMENTARER

 1. Enligt islam är det rätt att ta otrognas tillgångar med våld och hot eller via bedrägerier. Undra sen på att dessa företeelser ökar explosionsartat i takt med att antalet muslimer i samhället ökar.

  Det är också rätt att plåga, förnedra och trycka ned otrogna för att markera muslimernas överordning.

 2. Knivrån mot 8-9 åringar har alltid funnits i Sverige!
  Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat!
  Hälsningar: Jerzy Snackisnacki

 3. Detta är ett mysterium för sossarna, sambandet mellan att släppa in trasiga kriminella, och att dessa sedan begår brott här.
  För mig är det ett än större mysterium att folk ens kan tänka sig att rösta på dessa sekt-gökar som bara ljuger och pratar skit.
  Kanske dags att vakna Svensson???

 4. Men vadan denna indignation. I sverige har det alltid förekommit rån mot småbarn och stölder av deras tillhörigheter. Ja om man ska tro vänsterpsykopaternas förskönande historieförfalskning. Släpper man in odjur från MENA får man MENA. Rösta rätt 2018. Hade mitt barn blivit utsatt för ett rån så lovar jag att ingen rättegång skulle behövas för gärningsmannen, snarare Fonus.

 5. Men samtidigt, barn har alltid haft dyra kläder på sig – utan att ha blivit rånade. Det är en trend som kommit nu, och det är för att vi har fått hit en ny ”adel” som anser att de står över våra barn. Så, om de ser någon som har fina kläder, ska denne ge dem dessa. Allt annat är upprörande.

  Så, om vi kan få väck denna ”adel”, kommer problemen att försvinna. Och barn kan ha fina kläder på sig igen.

  • .

   ❓ är det ZIGENAR-familjen som måste visa resultat inför sin chef ~~~ ZigenarBaronen . Eller ;

   ❓ är det Hyen-Muslim-Klanen som slår till mot allt civiliserat .

   .

  • Det är ju mycket enkelt: vi importerar sämsta sorten, grupper som kanske begår fem eller tio eller tjugo gånger fler brott än svenskar.

   (obs att jag ingalunda menar att ALLA utisar av en viss sort är gravt kriminella. Jag menar att vissa etniska GRUPPER faktiskt begår 20 gånger fler brott av visst slag per person. BRÅ PUBLICERADE detta 1996, och BRÅ teg om att läget 2005 var ungefär densamma, fast faktiskt en aning värre.)

   Uppgifterna om nuläget hålls hemliga av BRÅ, som naturligtvis känner väl till det men inte publicerar.

   Vanliga svenskar, förrådda av godhetens apostlar i riksdagen, får betala genom att ”skänka” sånt man har arbetat ihop till den sämsta smörjan som våra politiker tillåter att komma hit.

   Tack, Löfven, Reinfeldt och liknande. Den försämring som har skett sedan BRÅ talade sanning 2005 är det just ni själva som är skyldiga till.

 6. Föräldrarna har startat rånföretag, baaaaarnen är ej straffmyndiga så de och föräldrarna går fria, och importen ökas på i det dolda oavsett.
  Snyggt jobbat 7-klövern.

 7. jag står inte ut länge till snart bnlire nog att gå ut och vissa smuts étt vilka som äger landet svenska folket

 8. Snart får vi, och rånoffren med sina anhöriga, kastat ett ”de var på fel plats, vid fel tillfälle” i ansiktet igen. Det är RÅNARNA som är på fel plats vid fel tillfälle! I många fall ska de inte ens vara i Sverige!

 9. Nacka kommun som ger bort villor och dyra lägenheter till asylsökande. Vad ger det för signaler?
  ”Här är allt gratis, ta för er!”!!!

  • Så är det att vara tredje klassens medborgare i sitt eget land. Nacka borna har själva röstat för detta.

 10. Ja vit klänning och skägg på män ska det vara. Hijab eller burka på kvinnor. Ju fulare ju bättre.

  • Intressant att hör,hur allt fler vågar ge uttryck för sina åsikter när jag tar upp olika exempel på tillståndet i landet! Nu senast det ”ensamkommande barnet” som tilldömdes sochjälp för att familjen skulle ges möjlighet att ansluta till ”barnet”!

 11. Vinterjacka för tiotusentals kronor? Jag köpte min på Second-Hand för 35 kronor efter 50 % rabatt!. Men givetvis var det inte senaste modet,men fungerar perfekt för andra året!

  • Barnen blir rånade ändå, gå inte på det där från polisen
   Ytterst ytterst få 8 åringar (ens i hela världen) har jacka motsvarande 10 000 SEK. Hälften möjligen, hos de rikaste familjernas tonåringar.

 12. Vad blir det här näst? Tjejerna ska ha på sig burkini under simlektionen och sluta ta på sig tajta jeans? Det är förbjudet för barn att ta på sig jackan som de fick i julklapp och att ta mobil med sig på väg till skolan. Det är säkrare för barn att gå eller få skjuts annars är risken stor att de blir av med cykeln.

 13. Jag hatar den svenska polisen (några på golvet undantagna):

  ’ta inte på er dyra grejer då kan ni bli rånade’!!!!
  Låter det inte exakt som
  ’men ha inte på dig mini kjol om du inte vill bli våldtagen’

 14. Jag tycker att Marcus Warneby genast ska avgå med sitt korkade svar.Gör ert jobb istället så barn kan vara trygga

 15. OT
  Men synd att så få drar paralleller till vad som händer i USA
  Illegala invandrare och deras vänsterbeskyddare demonstrerar precis som ’Afghan-demon’ här.
  Exakt samma retorik kring öppna gränser, ’landet byggt av invandrare’, i Clintonmaskineriets propaganda som i 7 klöverns i Sverige (ja allt från M till V låter så under den lögnaktiga ytan).

  Svenska 7k politiker är en undergruppering till det korrupta demokratiska partiet i USA

 16. Barn har väl alltid rånats i Sverige, det är väl bara anmälningarna som har ökat?
  I februruari 2017 så sa Donald Trump, -Look at Sweden!
  Här stod då hela etablissemanget chockade, vad menar han här har väl inte hänt något speciellt!
  Hette det då!
  Nej om man är blind och ser alla larmrapporter som ”fake news” så händer det ju inte ett skit i Sverige!
  Det är fullt normalt att oskyldiga människor sprängs ihjäl av handgranater i en europeisk huvudstad, det är även normalt med mord och rena avrättningar på gator och torg samt gruppvåldtäkter i parker och trapphus!
  VAKNA FÖR HELVETE!

 17. Tråkigt att nysvenskarnas barn blir rånad på sina tillhörigheter. Man borde varna omvärlden för att etniskt svenska ligor driver omkring o rånar.

 18. Är alla i Nacka helt galna. Lägenheter och villor för miljoner till invasionsarmeerna och inte knyst när småbarnen blir rånade och får leva sitt liv i skräck.

 19. Warneby snackar en massa skit! Har han belägg för att de rånade ungdomarna hade jackor på sig för 10 000 tals kronor? Det är helt klart känslomässigt dravel!

  Ungdomarna blev rånade p.g.a. att de befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Möjligheterna att dessa omständigheter synkroniserar tendar att öka år från år. Andelen nykomna invandrare från Mellanöstern & Afrika och var de befinner sig tycks ha den största inverkan av allt.

  • Polisen snackar ofta en massa dravel! Allt för att inte gynna SD! Enl vad en vakthavande i Stockholm yttrade förra året!

  • Ungdomarna befann sig inte alls på fel plats! De var på väg hem från skolan, hur kan det vara fel plats?

   Det var rånarna som var på fel plats eftersom de befinner sig i Sverige!

   • Uppenbarligen befann de sig på fel plats, eftersom att de blev rånade. Rånare befann sig där. Med andra ord kan man bli rånad där. Det bästa är att plocka bort rånarna. Då blir man helt enkelt inte rånade.

    Läs igenom ordentligt vad jag skrev.

 20. Barn och gamla blir rånade på löpande band, lätta offer. Mogge ”tror” och hoppas att gängkriminaliteten kommer minska i år samtidigt som sett är folkets nya vardag..

  Jag har inget större förtroende på politiker i allmänhet, men röstar man på sossarna en gång till så har man aktivt dömt sina föräldrar, sig själv och sina barn till en helvetisk framtid..

  • .

   ” Rädda Ditt Sverige ” ????????

   Förbjud ISLAM .
   Kasta ut MUSLIMERNA .
   Bevara Sveriges Särart === BSS ????????

   .

 21. Detta händer när man inte ger rånarbarnen möjligheten att studera till doktorer ????. Sverige behöver fler doktorer. / jeazasky

 22. Och ändå är detta bara början, sjuklöverpolitikerna har satt händerna för ögon och öron och vägrar ta in det uppenbara så detta är bara början, handlingsförlamningen bland sjuklöverpolitikerna är sanslöst samhällsförstörande.

 23. Visar vilka låga äckel förövarna är. Barn och pensionärer är offren. Sådana förövare skulle ut direkt utan rättegång

 24. Gamla till och med barn blir rånade och kvinnor blir gruppvåldtagna och misshandlade. När är det dags att alla vi svenska män river samhällskontraktet och tar tillbaka vårat land och kastar ut inkräktarna i Östersjön igen? Det är fan dags!

 25. Vad har Warneby råkat ut för ? Trasslig skolgång eller har han helt enkelt trillat omkull och slagit hål i huvudet.Detta måste vara en politiskt tillsatt aktivist vars agenda är att dölja sanningen för folket. Alla ej faktaresistanta vet att Sverige har invaderats av fega uslingar till brottslingar som söker sina offer bland de svaga i samhället.Barn, kvinnor, pensionärer,åldringar och handikappade tillhör måltavlorna.

  • Nacka kommun är väldigt generösa mot papperslösa etc. Tre dyra bostadsrätter och full försörjning till muslimen med tre fruar och 16 barn t.ex!!

     • Jag vet. Men att om sanningen skall fram så flyr inte dessa individer från krig utan har kommit hit för att påtvinga oss islam. Europa står inför vägskäl. Kommer Européerna att ge vika för islamisering eller kommer de att stiga fram för att bekämpa radikala islam och behålla västerländska värderingar. Den muslimska kulturen och islam som religion är oförenliga med demokrati.

 26. Våldtäkter rån mot barn handgranater.
  Dödskjutningar var tredje dag i snitt.
  Rån våld mot gamlingar.
  Var går smärtgränsen?
  När din mormor våldtas och rånas.
  Dör sedan av skadorna, lider i tre månader
  Lårbenet av förnedrad skrämd.
  Men fredagsmys väger ju upp.
  Eller hur., ducka medborgare våldet når dig med till slut. Eller de dina.
  Gnäller du på fejjan då?
  Eller ordnar du en hashtag mot det orättvisa?
  Lite stake hade skonat mormor och familjen.

 27. Ja, det är korrekt, bör de känna på också! Den kommunen kan man tro är rikast i landet med överempatin mot inflödets folk, div insläpp.
  Bra de får känna på nu, baksidan den mindre empatiska tacksamheten

 28. En uppdatering kanske… Enligt Fria Tider är dessa barnarånare en grupp med afrikaner, mellan 185 och 190 cm, mellan 4 och 10 stycken, där några är drivande.

  Så ifall någon tvivlade så nej, det är inte ”Kalle” och ”Erik” som är ute och busar. Det är den där ”kulturen” som Fredrik Reinfeldt anser vara så berikande. Inte vår kultur vi har utvecklat, där barnen ändå hade respekt för andras saker, utan en kultur utifrån där vissa individer anser sig ha rätten att ta andras saker. Med hot.

  Så nu hoppas jag att vi snart får läsa om denna grupps arrestering. För polisen har visst tillräckligt med uppgifter om dessa, och börjat plocka in dem. Kanske vi får se deras ansikten här?

 29. Vad blir nästa uttalande från nackapolisen?
  “Baaarnen” blev besvikna när det inte fanns några värdesaker, klart att de misshandlade 8-åringen. Föräldrarna borde ha tänkt på det. Skicka med några femhundringar!”

 30. OT. I omtrent alle partier på Stortinget ( t.ex svensk riksdagen), med ungdomspartiene i Norge, ruller opp tjafsing, seksuell trakassering, og høyt alkoholforbruk. Alle har noen som må forlate sine verv.
  Og i Sverige, er det stille…
  Både blant unge og eldre politikere.
  Merkelig…. hmm!!!

  • ⁉️ någon ;

   ,,,,, som har ett förslag vad föräldrarna kan / ska göra , ?

   ~~~ När inte ens den Sverige-Hatande , 7-maffian vill stoppa

   ISLAMISERINGEN .

   ( Låt mormors dröm gå i uppfyllelse ~~~ förbjud islam ) Tack
   .

 31. Undra om rånvågen i Nacka har någon koppling till alla bostadsrätter och villor som med skattebetalarnas pengar köpts till kompetensregnet i den kommunen…

 32. Ingenting konstigt med det. Även rovdjuren ute på savannen väljer ut de lättaste offren. Det hör till rovdjurens natur 🙂

  • ‼️‼️‼️‼️ – det är slut med det nu . Rädda vad som räddas kan .
   ???????? ???????? ???????? ????????

 33. Äntligen!!! Äntligen har mångkulturen spridit sig till oss i Nacka!!!!
  Tänk vad kul vi kommer att ha till sommaren. Då kanske vi kan hoppas på lite annat smått och gott från mångkulturens smörgårdsbord. Tjohoooo

 34. Vidrigheter….är väl det minsta man kan säga…
  Har Barnombudsmannen yttrat sig i frågan? Kan vara känsliga saker, som inte vidare vill spåna i.

 35. Man begriper inte ett dyft när man lyssnar till Lövin (MP). Står och pratar om svartmålning och vet samtidigt om att de lämnat dörrarna inom Transportstyrelsen på vid gavel. Man lägger sin kritik i fel korg.

 36. Brå-rapport: Kraftig ökning av antalet våldtäkter förra året i Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige.
  https://samnytt.se/bra-rapport-kraftig-okning-av-antalet-valdtakter-forra-aret/
  Knarkkrigets Mexiko, södra Italien – och Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige.
  När det kommer till antal granatattacker respektive dödsskjutningar per invånare är den jämförelsen i sin ordning, enligt svenska forskare.
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/valdet-i-sverige-omfattande-jamfors-nu-med-mexiko/
  Och nu rån mot barn ökar kraftigt i Stockholm.
  Varenda dag i Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige är som tvångsvård i ett sinnessjukt dårhus.
  Sverige och det svenska folket måste senast vid valet i år få helt nya besluts- fattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning för att återskapa det svenska folkets trygghet och säkerhet till liv, hälsa och egendom.

 37. ”Like other systems in decay, the Roman Empire [Sverige/EU] continued to function for [some time] after its vitality was sapped. For nearly [50] years our [country] was one of the scenes of conflict between a dying civilisation and lusty, famishing barbarism.”
  — Winston S. Churchill, 1955

   • Till skillnad från nysvenskarna så kommer du att hamna i fängelset för en sådan sak.
    Där är det fullt med ”soul brothers”.

    • Kan bli svårt att identifiera någon när man inte kan se längre.

     För oss spelar det ingen roll för även om vi kan identifiera dom så åker dom inte dit. Men för dom så kommer det bli helvetet + 100.

     • Ja, det är problemet när man har skumpat runt i sin rosa lilla värld och inte förberett sig som jag har gjort i 15 år med hård kampsport, stridskonst (Vapen) och extrem styrketräning.

      Jag har sett detta komma i 5 år. Avpixlat som de då hette stängde av mig när jag försökte varna svenskarna och att de måste förbereda sig på vad som ska komma.

      Fanjunkarn skickade bort mig gång på gång.

     • Ok, kommer inte säga dig mycket. Du använder dig av en snabb jabb (Slå på 3 olika ställen variant Jab) Slå dem alla i ögonen för det kommer svida som fan sen gör du en snabb low kick på knäna så de far ur led och sen slår du ut det andra ögat på dom.

      Värdelös kunskap ifall du inte har styrka och snabbhet nog för dessa tekniker.

     • Slå mot strupen, räcker med en gång om du gör rätt. Spara din energi så att du kan avverka tre istället för en med dina tre jabbar.

     • Jag brukar sikta på näsan och träffar man där så gör de INTE särskilt mycket mer !

      Behövs inga 15 år för att fixa det !

     • Svenskarna har anvant ”kanslor”
      inte ”kritiskt tankande” nu i manga
      ar. Regering invader fortfarande
      ”kanslor”…..
      ”Emotions not critical thinking
      will kill off the Swedish culture.
      About time Swedes, like yourself,
      start to use critical thinking.
      Thank you for being on the forefront of this. Hope you reach ”critical mass” soon before it is too late.
      Your government must meet
      an enormous large wave of
      motstand, yesterday…………

     • Varna svenskarna är ungefär som att väcka en död ko !

      Du har tränat i 15 år då bör du vara i 30-40 års åldern !

      Vilken stad bor du i ?

      Jag bor mitt i Malmö !

    • Pistoler är inget att vara rädd för om de är på nära håll. Däremot knivar, det är farliga saker.

     Pistolen har en riktning den gör skada i medan kniven har minst 8.

     • Nä Pistolen är INTE så farlig i sig det är ju kulorna man måste se upp med !

      Men du har ju tränat i 15 år så du hinner förstås undan om de skulle börja skjuta eller hur 😉

 38. Föräldrar som ger barn jackor för 10 000 kr är de som behöver få se hur det nya Sverige fungerar. Människor kommer inte längre kunna visa rikedom öppet utan vi får åka i låsta bilar från säkerhetsgrinden hemma vid villaområdet till säkerhetsporten på parkeringsgaraget på arbetet. That’s it. Så vill de ha det i Europa. Ett nytt Mexico.

  • Sa var det i New York for 20-25 ar sedan. Da blev
   Giuliani invald som borgmastare. Han ”slog emot”
   kriminaliteten med en ”hammare” och ”put-the-
   fear-of God” i de kriminella elementen. Jag kanner
   mej tryggare i New York an i Stockholm.
   ”It breaks my heart” over denna forandring………

 39. Lite trist att få höra att ett av mina barn utsatts för ett rånförsök med kniv!
  Upptäckte en dag att mitt barn hade en skottsäker väst på sig, på väg ut och fick svaret att det behövdes för att kunna skydda sig mot kulörta ungdomar… då det är meningslöst att anmäla till polisen.
  Har svårt att uttrycka vad jag känner för att det blivit så här och vad jag skulle vilja göra med de som är ytterst ansvariga till det, eftersom det är straffbart och jag skulle bli bannad.

  • Ja, jag forstar hur du tanker, men du MASTE
   reagera och protestera till de ansvariga myndigheterna. Ga anda upp till regeringens framsta ledare om det sa behovs. Nagon maste
   borja, sen nar ni ”critical mass” och det blir
   som en enorm flodvag av motstand av de nu
   sa fortryckta och orattvist bejandlade svenskarna
   som betalar for allting.
   Clarification: De hart arbetande, skattebetalande
   svenskarna betalar for ALLTING! Dags att fa
   aterbaring for allt skattebetalande………..

 40. ”Ungdomar gar omkring med allt curare saker pa sig?”
  Vad i helv–e har det med saken att gora? Hur jav-a DUM ar
  Marcus Warneby?
  I ett tryggt samhalle skall man inte behova tanka sa. Var och en
  skall kunna ha med sig sin mobil utan att vara radd!
  Det ar sadant har som visar frostorelsen av det svenska samhallet.
  Snart maste val svenskar ta fram hast och vagn for att aka
  nagonstans eftersom de annals riskerar att bli car-hijacked
  (vet ej svenska uttrycket for det).

 41. Som förälder i Nacka känns det skönt att samhället tar mina barns säkerhet på allvar, och använder mina skattepengar väl. Eller…

 42. Man skulle kunna utrusta en hårdhudad unge med en fejktelefon, skicka ut honom i nacka och observera när han går runt och låtsasmessar. När de kära rånarna dyker upp är det bara att följa upp och applicera det straff man anser lämpligt, men polisen kommer aldrig ta tag i detta. Var är Batman när man behöver honom?

 43. Sannolikheterna att exempelvis: Polisen, SD eller Pensionärer orsaker dessa ”Barnrån” finns inte?

  Som tidigare sagt av äkta Humanister på detta forum, kommer detta att inträffa och i ”finare” kommuner.

  Först när PK har offrat barn, kvinnor och pensionärer som är närstående, kommer tal om att lägga om kursen?

  Svenskar som önskar ha det Sverige som var stabilt, tryggt, säkert, har bara en chans kvar i valet 2018!

  Det finns bara ett parti som inte har medverkat till kaoset!

 44. Eftersom det enbart är socioekonomiska orsaker som gör nysvenskarna till brottslingar, enligt Löfven och Dan Eliasson,
  så tycker de nog att det nog att det är rättvist att rånarna får lite av de dyra prylarna,
  orättvist om bara Nacka-barnen ska få ha och inte de vuxna muslim-rånarna.

 45. Och inte är det konstigt att så sker.

  I Sverige kan man nämligen inte tilldöma dessa våldsrånare något straff. Dessa våldsrånare är idag straffria.

  Eftersom våldsrånare är straffria kan de råna utan att straffas. Att som rånare kunna råna utan att riskera att bli straffad är självklart väldigt attraktivt, och leder oavkortat till att allt fler rånare väljer att råna barn.

 46. Nu är det föräldrarnas fel att barnen blir rånade, eftersom ungarna springer omkring med svindyra jackor och mobiler. Som vanligt flyttar man fokus från bovarna i dramat, talar inte om vilka det är som rånar.

  Mångkulturen har kommit till de fashionabla delarna av Nacka. Är inte Mona Sahlin nöjd nu? Eller bor hon inte där längre?

 47. Det är regeringens fel att barnen blir rånade ingen annans! Vem som rånar vet vi ju vilka dom är och dom som har givit sitt medgivande vet vi oxå vem dom är!

  • Varför hör man aldrig på daglig basis om barn som blir rånade, folk som blir skjutna, handgranater som exploderar etc i andra europeiska länder. Sverige är en särling utvecklas åt helt fel håll.

 48. Blundar man för detta och låtsas som ingenting så riskerar mani nte att bli kallad rasist och det vet dessa ligister om.

 49. Nu är det snart som i sydafrika, där man ska undvika att ha smycken på sig för att inte bli rånad.
  I Sverige 2018, ber alltså polisen oss att inte använda dyra kläder, för att inte locka till rån. DET är vårt samhällsklimat i landet.
  Att vi inte ska sova med öppet fönster, inte jogga i skogen, inte vara ute sent med kort kjol om man är kvinna, inte låta barn vara ute och leka, gå på badhus, utan vuxen etc. etc. har vi redan blivit informerade om
  tala om ett land som redan har försvunnit..

 50. ”Man applicerar attribut på dem som gör att de blir väldigt enkla måltavlor.” 2018 ars mest idiotiska kommentar passande en kvinnlig progressiv socialarbetare och inte en polis. Vad ska polisen gora om inte skydda dessa sjalvklara maltavlor. Der dummen Shweden est kaput

 51. Många fina teorier om orsaken, ingen av de fega asen nämner dock den riktiga orsaken, lågintelligenta invandrare som hatar svenskar!
  Som vanligt är det alltså vi svenskar som är felet, inte dödskultsdyrkarna.

 52. Våra Barn Är våra Guldklimpar och värda miljoner, att dom har en Jacka och en Telefon Är för att dom behöver det, att det sedan kostar tusentals kronor ÄR inget som DU som Polis har med att göra….

  Ditt Jobb ÄR att Skydda dem gm att hålla Buset ifrån dem så dom kan röra sej fritt i detta Land, det har DU som Polis Betalt för….från Oss deras Föräldrar….

  Ditt uttalande tyder på att DU är väl medveten OM vad som dagligdax sker och känner till vilka som inte följer Lagar och Regler i Sahället, ta då Hand Om dem och håll dom ifrån våra Barn och från Oss, det ÄR ett KRAV….!

  Inga idiotuttalande mer Tack…!

 53. Det är ju tur att åtminstone fritidsgårdarna minskar brottsligheten, enligt socialistisk ideologisk sanning.
  ”Personalen låste in sig och larmade 112 – skräckslagna efter att ha hotats till livet. Nu stängs fritidsgården hela veckan. Pojken bakom dödshoten ska ha kopplingar till ett kriminellt gäng och har fångats på film när han skjuter kalasjnikov i en källare”

  Vad var det nu igen som alla PK vill ha mer av för att bekämpa brottsligheten? Poliser eller fritidsgårdar? Antalet poliser minskar ju PK med 5% om året nu.

 54. Är brottsutövaren gammal nog att begå brottet så är han gammal nog att få en ordentlig påföljd. Det ska inte gå omkring 15 åringar med ett tiotal grövre domar bakom sig utan att samhället reagerar. Dessa individer måste bort från samhället tillsammans med sina familjer som uppenbart inte klarat av uppfostran.

 55. Häromdagen satt Eliasson i Agenda och skröt över polisens ökade effektivitet
  då statistiken säger att de klarar upp fler (enklare) brott.
  I programmet ”Den svenska välfärden. Polis” finner han det meningslöst
  att räkna de enkla uppklarade brotten. Himmel och pannkaka så klok han är..

 56. Föräldrarna kommer ändå inte fatta.
  Dags att ge upp Sverige som landareal.
  Området har inget värde utan oss flitiga. Bara ge upp.
  Ska vi hitta en plats där vi blir uppskattade istället? Som koncentrerad grupp?
  Det enda värde vi har är som skattebetalare.
  Ärligt talat, var det det du växte upp i tron om att bli?
  -Give all, get nothing?

 57. Fult av Warneby att lägga över skulden på föräldrar. Man ska få ha på sig vad man vill. Måhända att våra nyinflyttade är mycket måna om att vara moderiktiga men det är polisens jobb att låsa in dem.

 58. Jaha, så det är rånoffren och deras familjers fel att de blir rånade. Marcus Warneby ha ha. Sverige är i sanning helt sjukt.

 59. Okej…så det är offrens fel att det vräks in kriminella som inte ens kan låta bli barn???Iofs har garanterat föräldrarna röstat för detta,barnen är ju dock än så länge oskyldiga.

 60. Om polisen lyckats ta fast dessa små kriminella, så bör HELA familjen bli UTVISADE.

  Det som nu sker är en början på ANARKI !
  Dessa små kriminella kommer att ÖKA i antal och deras föräldrar gör inget, dom är förmodligen nöjda att deras ungar kommer hem med klockor,telefoner, kläder, pengar,mm.

 61. Det handlar sannolikt om s.k. marockanska gatubarn som rånar. Det är sånt de har kommit hit för till att börja med.

 62. Vinterjackor för tiotusentals kronor… Är det sånt man har råd att köpa till sina barn när man bor i Nacka, alltså?

 63. Den mörka medeltidens islamister tackar ju bara för omsorgen dom fått och får av Nacka kommuns ledamöter, bostadsrätter och villor i mångMiljon klassen räcker nog inte till..dags för Ferrais och Porschar på deras sopade uppfarter också Nacka kommun betalar..se så Nackabor..ni ville ju ha det så här, ni röstade för att få det så här..betala nu och var bara tysta nudå..!

 64. Vad jag tolkar Warneby’s, som framställs som statsanställd expertis på området, inte riktigt helt objektiva forskningsrapport som, så sänder han ut signaler om att den bästa lösningen för att brott skall upphöra i samhället är , helt enkelt bara, att när vi nu har transformerat u-ländernas befolkningsmassor från analfabetiska och dysfunktionella trashankar som i hemlandet livnärde sig på brott mot enskilda, till, analfabetiska och dysfunktionella modemedvetna playboys/toyboys som i svenskarnas hemland livnär sig på brott mot enskilda, så måste ju naturligtvis svenskarna avstå dagens uppdaterade elektronik, lägga om inköp av kläder till second-hand alt. ärvd garderob som tydligt markerar deras sociala ställning så som en utfattig gammelsvensk som en åtalsimmuniserad nysvensk ska kunna, vid en snabb blick, inse det meningslösa och tidsödande arbetet, som staten upprätthåller med kravlös &livslång ekonomiska bidrag som är minst dubbelt mot ett låglönejobb, med att transferera svenskens obetydliga tillgångar över till sig själv…men, ifall det uppstår en situation då den nye svensken ändå provoceras av den förslagne svensken som öppet och helt synligt tar fram en ex.vis sin mobiltelefon, där svenska modellen påtalar fördelarna med att byta smarttelefonen mot en fin Nokia 3110 istället, så att den nye svensken, som tvingats lämna kvinnor & barn och fly för sitt liv över havet paddlandes i en kaffemugg, slagits sig igenom vilddjursflockar i öknar och djungler, passerat sydpolen iklädd endast två tomma fickor, tvingats passera mängder av områden som av den svenska regeringen ej fått statserkännanden i gränslandet mellan Sverige och Syrien, samt vid ankomsten i deras nya hemland kränkts med att tilldelas fjolårets modekollektion och en villa utan golvvärme, ska luras till att begå något pojkstreck som i vissa fall ännu inte hunnit reglerats

 65. Inte ett ord om den verkliga orsaken, som vi alla vet….nämligen det massiva inflödet av migranter från ”skitländer”….

 66. Ja, det har jag alltid sagt ….Veckopeng är förkastligt!!
  Det är som att dra på sig elden.

  Egentligen så går det ut på att dryga ut bidragen på samma sätt som riksdagens existenser myglar med sjukskrivning, resor traktamenten osv. Enda skillnaden är att de skriver sina falsifikationer och sänder till kassan medan de här andra ej kan skriva men är bra på kniv istället.

  Hur som helst, så får nu allmänheten betala i båda fallen!

 67. Tack konstapeln för värdefulla tips! Svensson handlar bäst på Myrorna till hela familjen, inte för nya grejor bara, och rotar fram en gammal Nokia eller Ericsson knappmobil ur byrålådan. Åsså på med en slöja på frugan och dottern så ska dom nog få vara ifred med lite tur.

  Kan inte annat än berömma Mona Salin för att åtminstone en gång hållit ett löfte: -De e inte dom som ska anpassa sig till oss utan vi som ska anpassa oss till dom.

 68. Det enda som är glädjande är att 90 % av de som blir rånade och våldtagna har bett om det via sin röstsedel… vilka jävla naiva rikspuckon 😉

LÄMNA ETT SVAR