reinfeldt barpol
Inrikes

Reinfeldt om invandringen: ”Ditt livs bästa investering”

Publicerad 11/29/2017
Annons

➤ Trots att stora delar av det politiska etablissemanget idag åtminstone påstår att de ändrat sig om invandringspolitiken vidhåller Reinfeldt att det är en alltigenom positiv sak – han jämför det med att föda barn.

På onsdagskvällen gästade före detta M-ledaren Fredrik Reinfeldt Expressens webb-tv, där man bland annat talade om invandringspolitiken vars konsekvenser idag är mer påtagliga än under Reinfeldts tid som statsminister.

– Jag aktar mig för att diskutera dagspolitiken. Men jag vill understryka att det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att ha barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren? Det är mycket blöjor och så där.

– Den som har lite större syn vet ju att barn växer upp och blir vuxna, de skaffar jobb och bidrar till samhället, och en dag visar det sig att det är de som hjälper dig. De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering.

Kritiken mot hur han och alliansregeringen agerade under 2006-2014 beror enligt Reinfeldt på att det hänt ”nya saker” samt ”påförts ny kunskap”.

– Sett i ljuset av det nya så är det lättare att kritisera det som varit. Rätt ofta är det ett helt annat samhällsklimat.

Mer detaljerat än så vill Reinfeldt dock inte kommentera dagspolitiken, då han säger sig inte vilja ”bli en av dem som kommenterar och tycker om vad som en gång var”.

Jobba till 75
Reinfeldt talade också om pensionsåldern som väntas höjas, och uppmanade äldre att byta jobb för att de ska orka jobba tills de blir 75.

Som exempel tog han sig själv.

– Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också.

– Vi ser 70-åringar som rent fysiskt kan jämföras med dåtidens 50-åringar och det är en enormt positiv utveckling.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons