Riksdagsmotion från Vänsterpartiet: ”Ge utlänningar full rösträtt i Sverige”

Delningar

I en riksdagsmotion kräver Vänsterpartiet att rösträtten för utlänningar i Sverige utvidgas ytterligare. Idag har utlänningar rösträtt till kommun och landsting men V vill att den ska omfatta även val till riksdag, EU-parlament och nationella folkomröstningar som idag är förbehållet svenska medborgare.

Som skäl anför Vänsterpartiet i motionen att utlänningar i Sverige skulle få en stärkt självkänsla, att deras valdeltagande skulle öka och att att de skulle ges större möjligheter att påverka Sveriges framtid.

I valet nu i september har en omfattande diskussion uppstått kring utlänningars ökade valdeltagande och problem i dessa grupper med så kallad klanröstning.

”16-åringar bör få rösta”
Vänsterpartiet vill också sänka rösträttsåldern så att omyndiga personer ned till 16 år ges rösträtt. Detta kan ”vitalisera demokratin” menar motionärerna och pekar på att förstagångsväljarna då skulle få rösta i samband med att de får ta del av den valinformation som sprids på skolorna:

”Det ger utbildningsväsendet möjlighet att utveckla och utvidga sitt demokratiarbete och vara ett uppmuntrande stöd för förstagångsväljaren som behöver navigera bland politiska förslag och ideologier.”

Kritik har riktats mot att det demokratiarbete som bedrivs på skolorna i egen regi eller genom inbjudan av externa organisationer har haft en påtaglig vänsterliberal slagsida.

I motionen nämns att rösträttsålder hänger samman med myndighetsålder, då en person anses mogen att och avkrävs ett personligt ansvar för sina handlingar. V utvecklar dock inte varför man anser att detta samband bör brytas.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

516 KOMMENTARER

 1. Vad annat kan man vänta av Vänsterpartiet? De ser sin chans till nya väljare och invandrarna har inte svårt att identifiera partiet som hyllar påståendet ”gratis är gott”!

 2. Jag vet inte riktigt än om kommunister är dumma eller är de dumma eftersom de är kommunister.
  Det är inte just det Sverige behöver, dvs. det nya folket rösträtt för att snabba på förruttnelse av Sverige.

 3. Visst, varför inte? Vi delar ut medborgarskap till höger och vänster. Så fort någon passerar gränsen så ”ska det vara ett medborgarskap med?”, och så fort de stannar, får de helt plötsligt rösta.

  Rösta på vad? Vet de hur och vad de ska rösta på? Inga problem, de snälla partimänniskorna som står utanför, följer mer än gärna med och hjälper till att rösta. Rätt – naturligtvis.

  Och vi, i vår demokratiska anda, har snart helt muslimska partier. Så snart behövs inte varken S eller V, för deras väljare väljer de muslimska partierna. Och sen har vi snart ett litet inbördeskrig på halsen, svenskar mot muslimer. Tack för det, S, V, MP.

 4. O.K. för dom som är helt integrerade,
  har jobb och betalar skatt…
  Rösträttsåldern bör HÖJAS till 21 år…!

 5. För helskotta man blir snart tokig på allt trams, förbjud vänsterpartiet och gör det olagligt att framföra såna här åsikter….förbannade kommunister.

 6. Vänd på det hela o stryp all rösträtt för ickesvenskar och inför istället,,, efter 10 års skattebetalande kan man tänka sig ge rösträtt.
  Kommunister ÄR dumma

 7. Höj röståldern till 30. Då har folk kanske fått lite vett inbankat i skallen.
  Ta samtidigt bort rösträtten för utlänningar i kommunal- och landstingsval.

   • Denne käppkines är en av de värsta sluskar bland många, som gästar SVT i tid och otid. En ovårdad smutsig individ, som skulle må bra av tvål och vatten. Denne hen är en värdig represen”tant” för det nya ”lort Sverige”. Svinia är några av de sämst klädda och fulaste kvinnor i Europa. De ser så djävliga ut att, skrämmer livet ur de små fåglarna och barnen blir vettskrämda vid åsynen av dessa. Som t,ex i Malmestan var det massdöd bland fåglarna i Pildammsparken, beroende på att, svinia brukade promenera eller rättare sagt slaska omkring där i full mundering i trasiga jeans till pisstofflor i alla väderlekar med dum dukar på sitt kålhuvud, som i sin tur är fullt av mässings ringar över alla kålblad. Vackra kvinnor i dagens Sverige är en sällsynthet. Ännu värre blir det om de öppnar foderluckan.

 8. Förstår att de söker fler ur sin målgrupp! För att gå med i Vänsterpartiet borde innebära att man samtidigt blir omyndigförklarad…

  • Eller erkänner att, de dumsvenskar till hundra procent. Vilket skulle innebära inreseförbud till samtliga länder except musses länder. Där de förmodligen blev expedierade hastigt och lustigt.

 9. Varför inte lagstifta om att alla migranter bara får rösta på det migrationsvänliga antirasistiska och antifascistiska V…:P

 10. Låt kommunistpatrasket ta över , för då försvinner invällarna snabbare än vi hinner blinka, nu gäller det ”pest eller kolera”.

 11. Det naturliga är ju att ta bort rösträtten för vita cismän. De är ju rasister och ska inte få rösta. Dessutom ska de få en gul stjärna att sätta på kläderna och så får de sitta längs bak i bussarna samt ej tillträde till restauranger och biografer.

 12. Vilken idioti!
  Rösträtt endast till dem som har Svenskt medborgarskap och har betalt skatt från förvärvsarbete i Sverige under minst 3 år. Personer med dubbla medborgarskap ska inte ha rösträtt i Sverige!

  Varför ska de som inte bidragit bestämma över skattebetalarnas pengar?

  • Värre är att man som Ebba sitta som partiledare och i riksdagen med dubbla pass. Hur skall svenska folket ställa sig om hon blir minister? Vem jobbar hon då för oss eller Norge. (Kanske bättre) olja

   • Enig och i synnerhet ska personer med dubbelt medborgarskap inte kunna ha uppdrag av för riket känslig natur så som riksdag, polis och inom försvaret med mera…

 13. Tvärtom borde de utan svenskt medborgarskap inte gå rösta ens o kommunalval.

  Och frågan är om åldern inte borde höjas till 20 eller 25 år.

 14. Jag tycker snarare att kommun och landstingsval också skall begränsas till att enbart medborgare skall rösta.
  Är du inte medborgare så har du ingen rösträtt.

  Dessutom är jag emot dubbla medborgarskap.
  Du får helt enkelt göra ett val, och ett PUT ger dig i stort sett alla rättigheter bortsett från rösträtt och möjlighet till vissa säkerhetsklassade jobb.

 15. Lustigt att vänsterpartiet lallar på med stollerierna med tanke på att både sovjet och kinakommunismen är/var starkt nationalistiska. Även de kommunistiska självständighetsrörelser i allehanda länder som vänsterpartiet stött i alla år har samtliga varit nationalistiska. Men i Sverige gäller det motsatta – Sverige åt alla utom svenskarna.

 16. Hur jävla korkade är kommunist- skitarna
  utlänningar kan få rösta efter 25 år I SVERIGE
  OMMMMM dom följer Svensk LAG och ORDNING
  UTAN den minsta förseelse !!

 17. Att personer som inte ens är svenska medborgare skulle få inneha rösträtt i Sverige är så pinsamt uselt att det inte ens är värt att kritisera. Och så det här med rösträttsålder: Vad vet dagens allt omognare 16-åringar om situationen i Sverige? Rösträttsåldern borde snarare höjas än sänkas. Det är absurt att en 18-åring inte är betrodd nog att handla på Systembolaget, men samtidigt ska anses vara mogen nog att få besluta om landets framtid. Låt ungdomarna få börja rösta vid 20 års ålder, eller kanske ännu hellre vid 25. Men det är klart att extremvänsterpartier som V&MP älskar den här typen av idiotiska förslag och sossarna dreglar nog över möjligheten att få ännu fler bidragsmigranter med rösträtt.

 18. Varför inte återgå till en graderad röstskala. Fast nu under omvända förtecken. Utlänningar och andra som inte betalt ett öre i skatt under hela sitt liv får 100 röster. Medianinkomsttagare får 50 röster. Personer som betalt in tio-tals miljoner i skatt, såsom Leif Östling (vad fan får jag för pengarna?), får en röst. Det blir Vänsterpartiets väg till det klasslösa samhället. (Dock på en synnerligen påver nivå får man förmoda).

 19. Sjöstedt är en rasist.

  Varför skall bara sådana som råkar befinna sig i Sverige få rösträtt i Svenska val?
  Är inte alla människor lika mycket värda?

 20. Dysfunktionella människor som kommer från dysfuntionella länder..

  Ska inte medverka till att göra Sverige dysfuntionellt..

  Frågor på det..!?

 21. Då vill jag förslå att

  De som jobbar i det privata näringslivet = 2 röster

  De som jobbar i det offentliga = 1 röst ( de uppbär lön från de som betalar skatt dvs från de i näringslivet vilka är de som är deras arbetsgivare sas)

  Pensionärer = 1 röst (Ålderspension)

  Bidragstagare = Ingen rösträtt
  (Betalar man ingen skatt dvs. är med och medverkar till välfärden skall man ej heller ha något att säga till om)

  För att inneha rösträtt skall du likaså vara svensk medborgare !

  • Menar du att banktjänstemän, butiksbiträden och kvällstidningsredaktörer skapar större värden än barnmorskor, åklagare och förskollärare?

   • Jag menar att de som arbetar i den privata sektorn betalar in skatt som används till det offentliga såsom löner etc. till bl.a läkare, brandmän osv.
    Dessa behövs på alla sätt men de lever på inbetalda skatter och hur man än vänder och vrider på det så är de offentliganställda….
    Utan kassabiträdet på macken, bilmekarna, sophämtarna etc skulle det inte finnas pengar till att betala läkare, brandmän, barnmorskor etc…..
    Sen att de i många fall har en väldigt hög utbildning hjälper ju inte då de lever på skattepengar.
    Dessutom, tycker du att åklagarna gör ett bra jobb med bl.a våldtäktsmän som de ex. inte häktar utan släpper ut igen efter förhör……

    • Även om jag förstår tanken tror jag inte det är rätt väg att gå, vi har tillräckliga problem med storföretagens påverkan på samhället. Om du ger personer som jobbar för dessa företag extra inflytande kommer samhället förskjutas ännu mer i denna riktning och vi får USA 2.0. Ett land som är väldigt bra på många sätt, så länge du är frisk och högutbildad, men du har inget att säga till om i politiken, den styrs av företag.

     Om det är något som går som en röd tråd genom historien är det att människans natur är ytterst egoistisk, av goda skäl, det är ren självbevarelsedrift. Vi är bara ”intelligenta” djur som försöker överleva trots allt. Men det behövs en motvikt till egoism och jag fruktar själv den dag då jag behöver förlita mig på någon annans goda vilja i Sverige.

     Jag är dock helt med på att invandrares rösträtt borde vara kraftigt begränsad tills de assimilerats i samhället (10-15 år med bra integration?) samt att man även skulle kunna höja rösträttsålder till 22-23 snarare än 18 så att fler förstagångsröstare vet vad det innebär att försörja sig själv och eller/en familj.

     PS. Jobbar själv i det privata arbetslivet.

     • Att företag styr politiker är ju riktigt åt helskotta.
      Därav det som nu genomförs i USA dvs. Lobbandet som inte tillåts i samma utsträckning längre och fd. verksamma inom senat, regering etc…tillåts ju inte längre jobba för lobbyn.

      Dock är det ju inte företag som styr i Sverige det ser du ju själv nu på den sandlådan här nu är.
      Kompetenskrav skall ställas på politiker. Yrkes och livserfarenheter och definitivt ingen ingång till Riksdagen från ungdomsförbund eller liknande.
      Ungdomsförbunden borde förbjudas då många politiker (läs bl.a Reinfeldt, Kristersson kommer rakt in från dem utan att ha gjort ett ärligt handtag för välfärden Sverige någonsin…Raserat den har de dock klarat av)
      Rösträttsåldern kan ju likaså klart höjas.

 22. nämen svenskar är så krångliga.
  mycket bättre med muslimer.
  man gör en deal med deras iman sedan är allt fixat.
  visst man får kasta in lite moskeer och annat lull lull men röster är röster.

 23. Det blir bara värre och värre. Vad är det för fel på folk, Eleverna blir itutade en massa skit i skolan, tror Sjöstedt att partiet ska få fler röster om de (eleverna) får rösta i riksdagsvalet.

 24. Sjöstedt är en drömmare! Varför inte låta spädbarn rösta? Vänsterpartiet vet att de får långt fler röster från bidragstagare, än från arbetande svenskar.
  Hur vore det om bara de som arbetar och betalar skatt har rösträtt? Tänkte väl det, då Sjöstedt slänger det förslaget direkt i papperskorgen!

 25. Det borde vara tvärtom. Inga utlänningar får rösta i något svenskt val och röståldern kanske skulle höjas istället.

 26. Det absolut värsta med dårpartiets motion är att de har fått lön av skattebetalarna varpå de lägger fram idiotförslag efter idiotförslag…..

 27. Jag tycker folket i öststaterna ska få rösta i Sverige. De måste få en stärkt självkänsla, öka sitt valdeltagande i Sverige och påverka det här landets framtid.
  Fast det svider väl för Vänstern då det folket inte röstar kommunistiskt utan nationalistiskt.

 28. Man bör då göra första steg och sänka åldergräns för skäggbarn, som alla nu bör räknas som myndiga eftersom de är 16 år eller äldre. Likadan bör de hanteras i domstolar för alla våldtäkter, skjutningar osv. som myndiga. Bara efter dessa reformer kan man prata om rösträtt till 16-åringar.

 29. DE obehöriga parasiterna skall inte alls rösta
  dom skall se till och försvinna ut ur SVENSKARNAS LAND !
  Vilka jävla idiot idéer från en stor jävla skit !

 30. Som ickekommunist önskar jag att alla människor som bott i kommuniststater skall ha rätt att rösta i Sverige. Bättre sätt att slippa det svenska kommunistpartiet finns inte.

 31. Du Joas..

  Hur gör vi med de 9000 skäggbarn som tillhör gruppen världens äldsta tonåringar..

  Ska de också få rösta..

 32. Vänsterfalangen ska alltid komplicera allting. Ge alla araber och afrikaner i respektive länder full rösträtt i Sverige så är problemet löst.

 33. Nu är V avis på S!!!! Dom vill ju ha islamisterna och ”fler” och mer bidrag. På detta vis kommer sharialagar och andra medeltidsmentalitet in i Sverige!!! FULLKOMLIGT LIVSFARLIGT FÖR OSS SVENSKAR!!!!!

 34. ”deras valdeltagande skulle öka och att att de skulle ges större möjligheter att påverka Sveriges framtid.” Just det påverka i islamsk
  riktning det skulle vänstermupparna gilla, än är inte sista galningen född.

  • Det gjorde man under kriget då kommunisterna öppet deklarerat att dom skulle ansluta sig till röda armen om ryssarna skulle angripa Sverige

  • Och medborgare kan man bara bli efter 10 år utan att ha begått ett enda brott samt fixat egen bostad och riktigt jobb.

 35. 1. Börja med att repatriera alla som inte är flyktingar, har riktiga asylskäl eller på andra grunder har missbrukat Sveriges förtroende till sina hemländer.
  2. Höj kraven på svenskt medborgarskap (minst 10 år i Sverige, språkkrav, krav på egen försörjning m m)
  3. Då kan vi börja diskutera om de resterande, lär väl inte vara så många, skall få rösta i någon form av val.

  Så är det i alla andra länder, varför skall just Sverige avvika?

  • När man har erhållit ”medborgarskap”, åker man helt lugnt hem och fixar, trixar och semestrar.

   Svenska folket kan hjälpa utlänningar, genom att de får stanna och rustas med viktiga verktyg i Sverige, som kan användas hemma.

   Men detta påhitt att man ska ge Medborgarskap, är flum och leder inte till hållbarhet, varken i hemländerna eller Sverige!

   Alltså:

   1.
   Återvandring efter total revidering av ”stanna-processer”

   2.
   Medborgarskap behöver inte ens diskuteras, särskilt inte dubbla

   3.
   Höj åldern för röstande, för att ytterligare öka livserfarenheten hos väljarna.

 36. Hur korkad kan man vara? Är det för att vänstern hoppas få röster av muslimer??
  Detta, om det blir av kommer att bädda för en muslimsk regering inom kort

 37. Farliga och obildade människor, allt för att störa… varför flyttar inte vänsterpartister till t.ex. MENA, för att bygga länderna på plats?

  Räcker inte Godheten, eller är den bara spelad?

 38. Extraval efter måndagens ”Moderata försök”!

  SD kommer förmodligen inte ge sig, om inte M och KD just nu förhandlar med SD?

  Vid Extraval får SD fler röster än M, och SD kan då bilda regering med KD och M.

    • SD har endast detta val 2018 att förhandla kring.

     …nästa val har svenska folkets andel i valet sjunkit ännu mer i förhållande till ”Befolkningen”…

     …känns läskigt att vara ett krympande folk.

    • Oavsett hur många så skulle vi ha ett regeringsval med dom tre största partierna. därmed slippa detta idiotkäbbel. Enligt vår lagbok ska ju makten utgå från folket. Inte talmannen.

    • Antalet partier är bara viktigt om de skiljer sig i sina program. 7-klövern kan lika gärna ersättas av ett enhetsparti, i synnerhet nu, när de visar sitt rätta ansikte – att de inte ens kan tala med alla!

   • Det är oerhört spännande med tanke på valet 2022, då svenska väljare har minskat sin andel i valet, i förhållande till hela röstande befolkningen.

 39. När det kommer till riksdagspolitiker har jag fått ökad respekt för Ebba Busch Thor tack vare hennes vuxna och ansvarsfulla inställning in regeringsfrågan.
  Annie Lööf framstår som en liten omogen snorunge i jämförelse.

 40. Kunde han inte kommit på nåt ännu mer galet, när han ändå håller på och söker uppmärksamhet i sin skuggposition.
  V är just nu helt utanför debatten och riskerar isolering på västerkanten, från att i alla år varit S ”vänstra hand”. Löfven sneglar hungrigt mot C och L, och offrar utan vidare V…..

  • Kanske han vill HA sharialagar.
   Vänster demonstrera under Hizbollah och Hamas flagga. Det finns ju tusentals bevis på Youtube

 41. Idag är det vänstern som vill detta, i morgon sossarna och moderaterna. Alla partier har genom åren konsekvent flyttat fram sina positioner när det gäller invandringen och globalismen. Samtidigt ägs all vår media av ett främmande folk som hatar oss innerligt och ägnar alla sina resurser till att propagera för att vår ras skall utrotas. Ledaren för vårt enda så kallade oppositionsparti i riksdagen, Jimmie Åkesson, är så kuvad och svag att han inte ens vågar säga att det svenska folket existerar.

  Vi kommer inte kunna rösta oss ur den här skiten. Systemet är riggat!

 42. Aldrig fan vet utlänningar som varit här i 20 år och inte jobbat en dag sen dom kom hit och bara får pengar och pengar ..Och sen ska dom har rätten att rösta NEJ ALDRIG U.M.P

 43. Utrota alla bidrag..

  Så får vi se hur häftigt det är att hänga i Sverige..

  Parasitism ska inte få rösträtt..

  Aldrig i helvete..!

 44. Inte på något sätt förvånande i detta lilla olustiga land fullt med nackskotts ivrande ”käppkinesesiska” kamrater. Det spelar allt mindre roll vad de gör och inte gör i det lilla lustiga landet har under alla omständigheter satt sin sista pantoffel.

 45. Vänsterpartiet kommunisterna gör sitt för att få in nya väljare i sitt bås antar jag.
  De gör sitt till för att utplåna det Sverige som fortfarande finns kvar.

 46. Mitt motförslag är all makt åt kungen. Alla partier får ge råd åt kungen i förhållande till sin storlek, men kungen beslutar alltid.

 47. Jag välkomnar samhällskollapsen med öppna armar..

  Endast då kan vansinnet upphöra..

  Och landet tömmas på bidragstagande icke önskvärda icke-svenskar..

 48. Det finns naturligtvis endast en enda anledning till att kommunisterna vill ha dessa förändringar, dom vet att utlänningar röstar vänster. Att dessa till 99,999999999999999999999999999999% är muslimer som sedan kommer att ta över deras skitparti fattar dom inte.

 49. OT: I Rapport 18.00 var det ett inslag om skolmaten. Fyra elever blev intervjuade, samtliga med icke svensk bakgrund. SVT fortsätter sin utfasning av svenskar!

 50. OT: Vi behöver väl inte gissa vem det är som gör detta till 99,7% ?

  * * * Biljettkontroll stoppades efter misshandel. * * *

  – Vi har 444 inrapporterade ärenden om hot och våld mot tågvärdar i Skåne hittills i år. Biljettkontrollerna på Pågatågen i Skåne stoppades på tisdagen av huvudskyddsombudet efter att två tågvärdar misshandlats, rapporterar Sydsvenskan.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/biljettkontroll-stoppades-efter-misshandel/

  • När jag växte upp och åkte med Stockholms spårvägar och SJ förekom överhuvud taget aldrig att en konduktör misshandlades. Ett okänt fenomen. Nu år 2018 444 fall bara i Skåne! Tiderna förändras. Fy satan!

 51. Samhällskontraktet innebär att vi som är svenska medborgare har vissa rättigheter och förmåner i Sverige mot att vi fullgör vissa skyldigheter som att betala skatt m.m. Självklart ska då inte utlänningar ha rösträtt i Sverige.

  Utlänningar har f.n. rätt att rösta i kommunalval om de varit folkbokförda i Sverige i tre år. Redan det är fel eftersom anknytningen till Sverige är för svag om man saknar svenskt medborgarskap.

  Om inte idén om medborgerliga rättigheter och skyldigheter, d.v.s. samhällskontraktet, upprätthålls så underminerar man den svenska nationen.

  • statusen på medborgarskap är inte vad det borde vara, medborgarskap borde vara en morot tillsammans med rätten till svensk välfärd.
   delas ut alldeles för lättvindigt idag, höjer vi status på medborgarskap kunde vi löst mycket,, självklart tillsammans med kravställningar.
   och ja utdelade medborgarskap skall kunna återtas samt inga automatiska till födda här av utländska föräldrar.

 52. Vi Svenskar får vara glada att vi får rösta i vårt egna land. Om detta vansinne får fortsätta är det säkert slut på det också.

 53. En politikers främsta uppgift är attt verka för Sveriges bästa..

  Här ger Jonas oss ett typexempel på raka motsatsen..

 54. När analfabeter från dysfunktionella kulturer med medeltida kvinnosyn får rösta blir det säkert jättebra, eller hur Jonas?

 55. Ge utlänningar rätt att ha relation med vem de vill, även om hon inte vill. Varför inte. Man ska påminna Sjöstedt att åter införa idiot vård i Sverige, för V väljarnas skull.

 56. Om barn nu kan komma att tvingas att ha sex med vuxna och gifta sig under en kommande (ny lag) i det vänstervridna multilkuti Sverige så bör väl de få rösträtt.

 57. Helt sjukt. Bara skattebetalande, medborgare, skall få rösta anser jag. Vi som så att säga är subjekten till staten.

 58. Bidragstagare och kriminella borde inte få röst, tär man bara på samhället så ska du inte ha nått att säga till om.

 59. Det var väl vad man kunde vänta av den alltid lika gråtmilde kommunisten. Vad vet invällarna om Sverige ? Absolut ingenting. Är dom intresserade av att lära sig något om Sverige ? Nej. Vill dom bo och leva här på bidrag ? JA. Skall dom överhuvudtaget vara här ? Nej Alltså skall dom aldrig ,aldrig få rösta varken till riksdag eller kommun utan dom skall ur landet……………….!!!

 60. Kan någon förklara för mig hur de som har tagit fram förslaget har hamnat i regeringsställning. Det kan inte vara sant att någon som inte är riktigt sjuk överhuvudet taget tänker tanken att lägga fram något dylikt.

 61. Han vill nog bara visa att han finns till. Han har ju av naturliga skäl varit totalt osynlig ett antal veckor. Så det här var det bästa han kunde komma på den kommunistiske folförrädaren

 62. Över 20% av 16- och 17-åringar röstar på vänsterpartiet så jag förstår att Sjöstedt vill införa rösträtt för dem.

 63. Varför inte ge avlidna och ofödda full rösträtt också. Om jag skulle utnyttja alla mina anfäder ner till ca 1718 skulle det ge flera 1000 röster. Varför skall icke-medborgare ges tillfälle att påverka Sveriges framtid.
  Känns som med all idioti som förekommer runtom är det bästa att bara gräva ner sig i jorden och försvinna. Vad har vi svenskar(äkta!) här att göra?

 64. Det är ju precis vad Sverige behöver. Ännu fler okunniga oerfarna röstare.
  Men det är ju bara sådana som kan tänkas rösta på vänsterpartierna. Alla sju.

 65. Så har de mage att gnälla om påverkan från främmande makt. Detta skulle ju ge carte blanche åt andra länder att påverka svenska val.

 66. Klart kommunisterna i V vill sänka rösträttsåldern, tonåringar tenderar att ha kraftig slagsida åt vänster. Sedan blir de äldre och klokare och då drar de sig mer mot mitten eller högern. Att V också vill ge nyanlända rösträtt till riksdagen är också lätt att förstå då V vill montera ner gränserna. Skulle ge många röster till V.
  Glöm inte att M hellre röstade fram V till posten som andre vice talman, så inte SD skulle få den posten. Så M stödjer hellre V än SD, glöm aldrig det!!!

 67. Jonas Sjöstedt skulle få en lysande framtid som frikyrkopastor i Bibelbältet. Jag kan betala resan over there…….

 68. Ja, varför inte låta hela Afrika rösta i svenska valet? Det brinner i hjärnan på kommunisterna, men det är ingen nyhet.

 69. Förstår inte Sjöstedts svaghet för att få fler att rösta. Är det inte så att i de ideologier som han är förtjust i så är det ändå diktatur, alternativt finns det bara ett parti att välja på. Du får nog gå hem på kammaren och tänka en sväng till, Sjöstedt!

 70. Bättre att dra ned på röstmaximeringen. Ungdom under 25 år utan jobb bör inte ha rösträtt. Invandrare och de som har bidrag som livsstil SKA inte ha rösträtt.

 71. Ja, det går ju hand i hand med att förbjuda privat ägande, som vänsterpartiet också vill införa i Sverige.
  Men ett steg i taget verkar vara strategin som fungerar utmärkt på svenskar, för att nå väl dolda mål.
  Stackars befolkning, när får den nog?

 72. Det är solklart att man här ser en väg att gynna sitt eget röstetal. Ungdomens utopiska och omogna ”rättvisepatos” plus mer rösträtt till andra än svenskar, som tenderar att rösta rött, för att det gynnar just dem på medborgarnas bekostnad, visar att V ser hoppfullt framåt mot den demografiska förvandling som pågår i allt högre hastighet i vårt(?) land. Mer av detta och landet kommer att krascha på våra barns huvuden. Varför kan inte vanligt ursvenskt folk begripa det? Många väletablerade invandrare förstår detta utmärkt! Annie, och hela politikerhögen, ta var sin spade, ”gräv sen ner er, så jag slipper se er!” sa man i min barndom till ovännerna.

 73. Moderaterna valde hellre V till andre vice talman istället för SD.
  Moderaterna föredrar V framför SD.
  Jag vill inte ha nåt med 7-partisterna att göra, de stödjer hellre V än SD.

 74. Bästa för sverige vore att omyndigförklara vänsterpartiet . V och MP är extremistpartier och ren samhällsfara .

 75. Nu visar dem sitt rätta ansikte och sin agenda.
  Börjar de bli desperata och måste satsa allt på ett kort nu innan folket börjar agera?
  Men detta om det sprids ordentligt kan baktända rejält för dem.
  Alla vet att invandrarna föder massor med mera barn samt att de röstar som de blir tillsagda av pappa mm så nog skulle det kunna demokratiskt sänka oss duktigt om det blev som de vill.
  Men kanske skall vi tacka dem för detta?

 76. Efter den här åsikten från vänsterpartiet måste slutsatsen dras att där finns en hel hög av grava störningar.

  Här passar det utmärkt att delge alla läsare, att 200 massgravar hittats i Irak och att Islamska staten mördat 33 000 civila. Källa Fria tider.

  Uppgifter bra att veta ifall de röda lössen försöker tvinga på oss
  galenskap som med säkerhet slutar i katastrof.

  Vi närmar oss den tid där vi kan tvingas till att börja tänka i termer av att vi troligen måste försvara oss mot alla politiska dårar som finns i detta arma land.

 77. Det är väl ganska enkelt och logiskt, rösta får man göra när man är svensk medborgare.
  Allt annat är totalt vansinnigt.
  Ska man få rösta när man är 18? Nej, jag tycker nog att man ska ja studerat klart och faktiskt befunnit sig i arbetslivet ett par år så man vet vad man pratar om, så jag säger att tidigast 22år och med minst 4års arbetslivserfarenhet för att få rösträtt, pluggar du länge så ska du få vänta länge och väljer du att inte jobba så ska du inte heller ha rätt att rösta.

 78. ”V utvecklar dock inte varför man anser att detta samband bör brytas.”
  Man kan väl inte räkna med att dom ska säga exakt vad dom är ute efter, att lägre mognadsgrad och en radikalt lägre IQ skulle ge fler väljare till V.
  Ungefär som när jag själv marinerat min hjärna i en sjuttis whiskey, då kan även jag inbilla mig att socialism och kommunismen skulle kunna fungera. Men det går över när man nyktrar till.😁

  • Exakt så är det, ”lägre mognadsgrad och en radikalt lägre IQ skulle ge fler väljare till V”.
   Kunde inte formulerat det bättre själv!

 79. Kommunismens förespråkande att söndra och härska för att ta MAKTEN!!! Ja du Jonas du börjar bekänna färg, NU!

 80. Vi behöver hjälp och utlänningar borde absolut få rösträtt i Sverige. Dock bara de från Östeuropa. Dom behöver inte ens bo här. Och det vill dom nog inte heller.

 81. Rösträttsåldern bör höjas till 25år! Snorungar är inte mogna!
  Godkänd svenska skall krävas av alla. För att självständigt kunna följa med!
  Medborgarskap är en grundförutsättning.

  FÖ. Anser jag också att skall få svårare att få medborgarskap samt att det också skall införas en prövotid och därefter slutprov!

  Att få ta del av mina skattepengar är ingen rättighet för invandrare!

  • Jag som har s.k. invandrarbakgrund håller med dig till 100% och lustigt nog så är det inte första gången vi delar samma åsikter.

    • Det verkar som att du tillhör kategorin invandrare som endast vill ha utan att ge nåt tillbaka. Sådana som du skäms vi skötsamma invandrare för.

     När landet nu snart är fullt med sådana som du så blir det dags för oss normalt funtade att dra, inte dit du önskar eftersom det stället kommer att vara där du nu befinner dig, medan vi andra förhoppningsvis har hittat nåt ställe där vi kan slippa såna som du.

  • 30 år snarare. Invandrare som gör rätt för sig, skall ha bott här i minst 10år och ha jobbat under 2/3 av denna tid för att få rösta.

   Avskaffa permanenta uppehållstillstånd helt, vid brott som ger fängelse med mer än 3månader skall även 2a generationsinvandrare utvisas på livstid.

 82. Någon förvånad att VPK vill undergräva demokrati? Det är bara en tidsfråga dom börja skrika om att dom vill T34 på våra gator, för den store kommunistledare är dene den enda store ledaren.

  • Under WW2 slog oberst herr Hans -Ulrich Rudel ut över 500 Sovjetiska sannolikt T 34: or med sin kanonfågel Ju 87 Stuka. Trots det blev utgången tragisk. Kanske en anledning till att vi i dag har det som vi har det.

 83. Detta krav kommer från de yttersta av kommunistpartierna titt som tätt. Är det inte Gröna Khmererna så är det vpk.
  Lyckligtvis så stoppar alltid högerkommunisterna detta för att de vet att det straffar dem.

 84. – Svenska medborgare 18 år fyllda, ostraffade och som betalat in minst 150 000 i skatt under valåret borde ha rösträtt. Invandrare, bidragsberoende, kriminella mfl ska inte ha rösträtt.

  – Valsystemet borde också ändras så riksdagsspärren är 10% och riksdagsledamöterna 149.

  – Ämbetsmanna- och tjänstemannaansvaret borde återinföras.

  – Partistödet borde avskaffas så att partierna blir beroende av sina medlemmar – för att koppla politiken till gräsrötterna istället för som nu.

  – En förvaltningsdomstol borde införas som kan prova politiska beslut.

  – Politiker borde genomgå utredning för att se till att de går väljarnas och inte ex EU:s, FN:s, Bilderberggruppens, Trilaterala kommissionens, CFR:s, Soros eller andra fientliga grupperingars ärenden. De ska kunna åtalas för förräderi om de driver obegriplig och skadlig politik eller erhåller osedvanligt höga arvoden/inkomster efter karriären.

  • Håller med i mycket, men förvaltningsdomstolar? vilken politisk sammansättning skulle dom ha, och opolitisk är en utopi.

   Soros har väl bevisligen skänkt pengar till organisationer i Sverige och andra länder, varför tolererar man denna politiska påverkan från främmande makt kan man undra.

  • Varför måste man ha en halv miljon i årsinkomst för att få rösträtt då? Resten lät vettigt. Skulle dock vilja tillägga att man måste vara född i Sverige för att få rösta.

   • Jobbigt om man blir född på en semester eller ens föräldrar är ambassadörer. Vidare så är det många tusen individer som är födda i Sverige, men som på absolut intet sätt är svenskar.

    • Får göra undantag för de ytterst få det handlar om. Man får ju inte resa i slutet av graviditeten heller så det måste handla om en handfull per år max

     • Jag har många förslag. Varför inte börja med att avskaffa allmän rösträtt och införa krav? Om man inte har koll på svensk politik, inklusive vad de olika partierna står för, så kan man glömma att få rösta. Det hade eliminerat majoriteten av inkräktarna och även 7-klövern valboskap (om än bara för valen, tyvärr).

 85. Varför inte ge Saudiararabien och Somalia rätt att rösta i Svenska val.
  Man bör väl respektera ”allas lika värde”!

 86. …kan ni föreställa sig vad de i polskt eller ungerskt riksdag skulle göra med en sådan idiot med sådan förslag ?…eller vad kunde göra vanliga människor om dom träffar honom på kvällen på gatan ?…

 87. Ett bra skäl ”skulle öka självkänslan”.
  Ja,du Jonas, sitter du i ”valfiskens buk” (bibeln)?
  Där finns väl inga problem?

 88. Vilket politiskt parti kommer utlänningarna att rösta på. ? Gissa.
  Detta är självaste chefs-förrädaren i person. Det är helt otroligt att sådana förslag
  kommer fram.

 89. Vänsterpartiet hittar på en massa sagor för att dölja att de egentligen talar i egenintresse och inget annat. Invällarna röstar rött och så gör många omyndiga eftersom de inte begriper bättre då. Invällarna röstar rött eftersom de vill ha generösa bidrag. Resten är bara omskrivningar av vänstern.

 90. Kommunisters mål är att slå sönder samhället, så det blir ett kaos med enbart lika (lite) ”värda” individer. (Utgiftssidan hör man mindre om.)
  ”Föreslår även att omyndiga bör få rösträtt.” Jag föreslår tvärtom att vi genast omyndigförklarar kommunister, röda som gröna.

 91. Typiskt Jonas Sjöstedt VPK propaganda för att köpa invandrarnas röster.. from 16 år också.. så anhörigröstning på det ja fy fn

 92. ”I motionen nämns att rösträttsålder hänger samman med myndighetsålder, då en person anses mogen att och avkrävs ett personligt ansvar för sina handlingar.”

  Det finns inget som säger att en viss fysisk ålder för med sig ett personligt ansvar. Som en som anser att ett personligt ansvar är extremt viktigt så är det rätt klart för mig att enbart en minoritet av det svenska folket faktiskt tar ansvar för sina handlingar. Jag håller alltså delvis med Vpk, men anser att istället för att rösträtten ska vara kopplat till en viss ålder, så bör den vara kopplad till bevis att man klarar av att ta ansvar (vilket inkluderar att man förstår vad man röstar på). Låt oss införa detta! (att Vpk, Mpk, F!, L och C inte skulle få över 4 promille efteråt är såklart bara en bonus)

 93. Och vilka länder skulle ge svenskar rätt att rösta i deras val?
  Varför är den svenska sinnessjukdomen alltid unilateral?

 94. Jonas jagar röster och det får han nog ett tag, men snart kommer ett muslimskt parti och då Jonas är nog kommunisterna dom första till stupstocken, så det påminner om att kissa i byxorna, det är skönt en stund.
  Men det räcker väl för en pajaspolitiker.

 95. Jag hatar detta vänsterpack. Kan de bara försvinna till någon annan dimension och aldrig återvända. Allt skit de öser ur sig är mer vrickat än den mest gravt sinnessjuka mentalpatient hade kunnat ösa ur sig. Fy fan för dessa kommunistäckel.

 96. Om man måste vara 20 år för att få köpa på Systembolaget så tycker jag att man ska vara 20 år för att rösta. 16-åringar är inte mogna i hjärnan för att kunna fatta beslut som rör Sveriges framtid.

  Nästa förslag blir att spädbarn får rösträtt och rösterna läggs automatiskt på S och VPK. Man ska inte bli diskriminerad för sin ålder.

 97. Jag är så gammal att jag genom mitt arbete fick kontakt med sovjetiska ingenjörer.
  Något som jag inte glömmer är när de oss för alla i sitt tacktal säger , ”nu har vi besökt det enda land där kommunismen verkligen fungerar”, de var i SVERIGE !

 98. Det är verkligen tragiskt att Sverige har sjunkit så lågt att det enda partiet som är värt att rösta på är Vänsterpartiet….:(….bara en sådan sak som att det vidriga SD nästan blev näst största parti är tillräckligt för att man skall ge upp hoppet för detta underbara land…..

 99. Vänstermuppen Sjöstedt kan väl motionera om att alla röster på SD är ogiltiga och VP är alltid riksdagens största parti, hur medborgarna än röstar. :)))

 100. Blir man inte riktigt ledsen när man läser något liknande ifrån V? Skall snart småbarn får deltaga i svensk inrikespolitik? Kan vi inte låta småbarn vara barn, och låta dom vara barn tills dom blir vuxna? Småningom blir dom vuxna och då får dom ta itu med de problem som vi vuxna får ta itu med?

 101. Med sådana här vänstermotioner önskar man att det dröjer lääänge än innan vi får en regering!
  Är de vänstervridna så ”borta” att de inte vet att stora beslut inte kan tas så länge broder Stefan leder en övergångsregering? Eller är de så enfaldiga att de förberett detta i sin övertygelse att det kommer att bli ännu en vänsterepok på regeringskansliet?!
  Sådant här horribelt förslag ska inte drivas igenom öht !

 102. Alltmedan vänstern ständigt flyttar fram sina positioner varje vecka så har vi ju SD som alltid kontrar med att göra…samma sak?

  Åkesson sa innan valet att de skulle skriva om sitt partiprogram efter valet och att SD numera tycker att homos ska få adoptera barn. Jimmie sa också att ingen som bott i Sverige ska behöva återvända. INGEN SOM BOTT I SVERIGE SKA BEHÖVA ÅTERVÄNDA. Då kan man rimligen anta att alla dessa 2,5 m utlänningar ska kunna rösta här också förr eller senare. Även de illegala.

  Nu har vi fått veta att ett nytt FN-avtal är på väg att undertecknas i syfte att påskynda folkmordet och där länderna avsäger sig rätten att bestämma över sin egen invandringskvot. Vi har halva Afrika på väg hit! Vi har inte hört ett ord från Åkesson om detta. De tänker tydligen vänta ut det hela tills det är undertecknat eller det är för sent att informera medborgarna och skapa en livskraftig opposition mot detta nya hot mot vårt folk.

  Det som sker just nu är vitt folkmord, vårt folk håller på att utrotas från jordklotet, och när vi är borta så kommer vi aldrig komma tillbaka. Alla som jamsar med i den vänsterstyrda retorik som har tagit över debattklimatet och försvarar den nuvarande demokratin är medskyldiga i utrotandet av 7,5 m människor.

   • Det handlar inte om partier utan om att nästa generation inte ska tvingas leva under sharialagar och kommande generationer dödas och rasblandas till förintelse. När fienden går till sådan stark offensiv är det inte läge att spela svag defensiv. Vi måste ha ledare som vågar stå upp och säga att de slåss för det etniskt svenska folket.

    • Har kommit fram till att det vore nog bäst om ingen fick rösta, på något sätt så skulle det komma fram någon stark filur som gör jobbet och visar det sig att den är knas så tas den ned/bort.

    • Rasblandas?

     Vad är det för trams du kommer med?
     Ja, vi har problem i Sverige, men det räcker med de problemen vi har på riktigt, hitta på en massa annat trams är helt onödigt.

     • Hur kan du undgå att se att det finns en agenda från etablissemanget att propagera för rasblandning när varje tillfälle ges? Har du inte sett de broschyrer som de delar ut till invällarna med bilder på hur de ska ha sex med svenskor? Har du inte sett hur nästan all reklam nuförtiden förespråkar rasblandning? Har du inte sett hur fler och fler unga svenska kvinnor går runt med barnvagnar med små halvafrikaner i? Är du blind eller bara oärlig?

 103. I realiteten vill Kommunisterna att s.k ”nyanlända” (välfärdsmigranter) skall avgöra hur svensk politik skall utformas!!!
  De är ta mej fan inte tillräkneliga, det borde istället vara så att kommunismen skulle förbjudas i Sverige!!!!

 104. Det är den här typen av utspel man väntar sig från Vänstern när den inser att den är utdaterad, utspelad och att den, i den digitala informationsåldern, inte kan dölja sin historia av omänsklighet och bottenlöst hat. Verkligheten har hunnit ikapp.

  Desperat försöker den nu vinna terräng, genom att ställa in sig hos de minst svenska och hos de mest svenskfientliga Sverige-turisterna. Vad Vänstern inte räknar med är att vi är många som noterar detta horribla drag.
  Det är nästan för barockt för att komma från Vänstern. Det är nämligen väldigt populistiskt och rakt igenom korkat. Många lär nog genomskåda den desperation som ligger bakom ett så suicidal-anstruktet förslag. Jag är optimistisk och tror Vänstern snarare förlorar på det.

 105. Vänsterpartiet vill orsaka massiv förstörelse av samhället genom massinvandring. På så sätt hoppas de att kaos utbryter och att det i enlighet med den Marxistiska läran krig utbryter mellan kommunister och produktionsägare.

 106. Stefan Lövfen är inte mitt val, han är inte min statsminister. Vänsterpartiet är inte heller mitt val. Men nu de har makten och kan göra, vad de vill med oss . Jag är rädd och otrygg med dessa partiledarna

 107. Alla i hela världen borde få rösta i svenska val, inte bara de som bor här. Oavsett ålder. Och förresten, hundar och katter borde också ha rösträtt. Och alla andra jävla djur.

 108. Varför inte införa medborgarlön för alla boende i MENA och Afrika med en gång?

  Samtidigt förklara, att pengarna kommer fortsätta strömma in på kontot, bara man lovar rösta på sossarna varje gång det är val.

 109. SD lämna in en Motion som Är tvärtemot och KRÄV Arbete med Skatteinbetalningar under Minst 10 år innan man kan Rösta ihop med Majoriteten av Svenskar..i Svenskarnas Land!..!

  • Då blir det många arbetslösa svenskfödda som har blivit bortträngda från sina jobb av instegsjobb som inte får rösträtt.

   • Du har fel, det handlar om utrikesfödda Nyinvandrad individer som INTE VET hur landet är byggt o fungerar..

    Sv födda får förhoppningsvis Info i skola hur vårt Samhälle fungerar.

 110. Egentligen skulle man bara le av elændet,men har svårt før det,individerna sitter i riksdagen. Vuxendagiset kuvøsen.

 111. Eftersom riksdagspartierna nu beter sig som om de satt i en sandlåda kanske det inte är så konstigt, kanske att en dag 5 åringar ges rösträtt i det fina socialistiska Sverige….

 112. Puckot hade aldrig föreslagit det om han inte trott att det andra puckot Löfvén skulle godta det. I framtiden är det deras enda chans att få majoritet om de lyckas attrahera alla muslimer i landet. Javisst ja, vi har ju C och L också. Det ser verkligen mörkt ut för alla andra hederliga människor i landet. Ett litet, kanske inte tillräckligt, hopp är SD, M och KD.

 113. Påverkanskampanjer från utlandet är alltså inte bra. Men att utlänningar kommer till Sverige och röstar i svenska val, det går bra. Man tror knappt att det är sant.

  • Med ”allas lika värde” så skulle alla svenskar få rösta bort religiösa regimer i arabvärlden. ”Allas lika värde” är bara en floskel och då får arabvärlden rösta bort demokratin i Sverige – åtminstone om kommunistledaren får bestämma.

 114. Och dessa samhällsfarliga dårar röstar ännu större dårar på..svårt att greppa hur många totalt galna människor som lever och verkar här i landet.

 115. Vet ni vad? Varför inte ge alla människor på jorden rätt att rösta i Sverige.

  Ja, jag vill leva jag vill dö på jorden. 😜😜😜

 116. Kanske vi då bör se en ökad invandring från USA.
  Så vi kan få hit lite amerikaner som gillar Trump?
  De kanske också då gillar SD?
  Troligen skulle inte Jonas gilla det alls. 🙂

  • Nja … det har vi redan prövat. På 60-talet flydde amerikaner hit undan vietnamkriget och där var det inte många som stod för konservatism. USA var CIA och ansågs vara världens utsugare.

 117. Jag tycker faktisk en sänkning av röstningsåldern vore rimlig, men att låta utlänningar rösta är rent vansinne.
  Låt dock istället bara etniska Svenskar rösta på riktigt, men låt även övriga Svenska medborgare rösta som en rådgivande inriktning.

  • Eftersom ungdomar av idag är mycket mindre mogna än i forna tider borde myndighetsålder och rösträtt sättas till lägst 25 år. De flesta unga människor av idag lever tonårsliv så länge de kan, ett klart tecken på omognad.

 118. Planen är som bekant att krossa Svedala totalt så utlänningar och nyingar betyder fler röster till Sjöstedt och medkumpaner. Det är han tillräckligt begåvad för att koka ihop en sådan plan.

  • Dock föreligger ett litet tankefel – kommunism och religion går inte i takt. Sjöstedt och hans gäng utgör ett hot mot den rätta läran.

 119. Upp till 21 års ålder Kan Du undkomma det fulla ansvaret för Dina handlingar om Du är kriminell i Sverige.
  Bara de som kan anses vara förbi stadiet av särbehandling kan anses vuxna nog att utse landets riksdag.
  Och bara de, som själva delar ansvaret för att finansiera våra samhällsfunktioner, ska äga rätt att lägga en giltig röst.
  De som vi gemensamt försörjer, barn, internerade och ej svensktalande bidragsmigranter, ska självklart inte ha någon inverkan på hur nationens skattemedel hanteras.

 120. Valmanipulation, unga och invandrare är lätta att påverka med propaganda och det är välkänt att många har kommunist sympatier.

 121. Tja hela skolväsendet är ju övertaget av vänsterfanatism så detta är förståeligt, frågan är snarare varför de inte vill sänka röståldern till 2-3 år med tanke på att vänsterindoktrineringen börjar redan då.

 122. Tala om att böna för sin sjuke bror!
  Alltså, kommunisttypen är ute efter att bli ett större parti!
  Jag har ett förslag med tanke på det skjutande och mördandet i landet att Jonas Sjöstedt ska inte ha någon livvakt, han ska ut i landets ghetton och hoppet blir att han får möta verklighetens kriminella som han vill tigga röster ifrån!

 123. Mitt förslag är att endast invandrare som arbetat och betalat skatt i minst 5 år och med fläckfri vandel har rösträtt och skall gälla även kommunalval. skulle helst höja rösträttsåldern till 35 år för att få med livserfarenhet som en viktig del.

 124. Bolsjevikernas folkmord på kristna och européer närmar sig med stormsteg.
  I Sovjet tog de livet av drygt SEXTIO miljoner, plus alla miljoner som gick åt i andra världskriget när de, bland dem Winston Churchill (som tillhörde ”det utvalda folket” hetsade de europeiska folken mot varandra.
  (Jag skäms över att jag liksom de flesta hånade Chamberlain.)

 125. Jag tycker man borde ha svenska rättigheter oavsett var man bor. Man borde inte behöva åka hit först, släpper bara ut extra koldioxid.

 126. Att det överhuvudtaget finns ett parti som kommunisterna i Sveriges riksdag är för mig en gåta!
  Hur kan någon rösta på ett parti som får nazisternas mördande att blekna i jämförelse med kommunisternas massmord av oliktänkande?

  • Jo, därför att de inte vill ha några vinster i välfärden och det tror folk på. Han har fått många att tro att det sitter en massa giriga gulaschbaroner i skatteparadis och räknar hem skattebetalarnas pengar som Joakim von Ankor. Allt detta är bara lögn och förtal , men han har trots detta lockat med sossar och andra idioter på denna bluff. Han är grovt kriminell.

 127. Det finns ju undersökningar när det gäller det mesta.Men har någon genomlyst varför vissa individer blir kommunister?Skulle vara intressant att få reda på om det är någon typ av miljögift som har överförts via modersmjölken.Eller om det rent av är en genetisk defekt.

  • För min del så tror jag det beror på att de är lata!
   ”Någon annan ska jobba och jag bära frukten av hans slit!
   På 70-talet så fick en ”arbetare” 20 000:- i årslön (familjen bodde i Brandbergen) Som ni förstår jobbade han inte spec ofta/mycket!
   Hans granne tjänade 120 000:- i årslön!
   Bägge familjerna hade 3 barn bodde i lika stora lägenheter (alltså samma hyra)
   De hade EXAKT LIKA MYCKET ATT RÖRA SIG MED efter skatter och BIDRAG
   Hade på den tiden en bekant boende i Jordbro som fick mer i bidrag än han betalade i skatt och ej att förglömma återbäring på sin inbetalade skatt med 4-6000/år

   • Du har nog rätt!Det är latgenen!Det mest ansträngande de har uppfunnit är väl fördelningspolitiken som gör att de har rätt att parasitera på de som är självförsörjande.

 128. Förstår att Kommunister, Socialdemokrater samt Miljöpartiet vill att ICKE MEDBORGARE ska få rösta……………
  I mina ögon och 58% av befolkningens så är de bara RÖSTBOSKAP…..
  Ett så odemokratiskt parti med sin bakgrund som Vänsterpartiet (kommunisterna) har borde inte få så hög röstprocent som de får!
  HUR DÅLIGT MINNE HAR FOLKET?

 129. En kraftig devalvering av medborgarskapet alltså. Känns ju fräscht. Och VARFÖR ska ungdomar som inte får ta ansvar för sina egna liv få vara med och ta ansvar för ALLAS våra liv?
  Ogenomtänkt förslag som gynnar vänstern.

 130. Hur en sån person kan få en enda röst är ett mysterium! Hur kan en frisk person vilja döma sig själv och sina barnbarn och evt efterföljande släktled till DÖDEN?

 131. Jag gussar att Trump-röstande amerikaner inte kommer atr få några valsedlar i brevlådan, trots att de uppfyller kravet på att vara utlänningar

 132. Sambandet mellan myndighetsålder och personligt ansvar är ju redan bruten. Du är myndig vid 18 men inte betrodd att köpa alkohol förrän vid 20.
  Undrar om V vill att även papperslösa skall få rösta?

 133. Det är nästan så att jag tycker synd om dem. Att alltid behöva krysta fram godheter är ett slags självskadebeteende.

 134. Jag ska vara helt ärlig. Vänsterns enorma fusk med import av röstboskap har gjort att jag tappat förtroendet helt för demokratin. En stark ledare bör leda landet och statsapparaten skötas av intellektuella och kompetenta människor. Simpelt.

  Det är helt sjukt hur socialisterna försöker hålla sin döende ideologi vid liv genom att importera minoriteter som röstar på dem, oftast rena analfabeter.

  • Med tanke på hur deras valprognoser ser ut är detta sista gången…..får vi hoppas, de får befinna sig i finrummet. Visserligen ligger V ganska stadigt men S sitter kvar i utförsbacken, så 2022 är dom passè.

 135. Det sägs allmänt att hjärnan inte är färdigutvecklad förrän i 25-årsåldern… och i Sverriges riksdag är det bevisat, bortom all rimlig tvivel, att att hjärnan aldrig blir färdigutvecklad på folvalda V och MP politiker…

 136. Ren galenskap!

  Röstboskapen skall in i vänsterfållorna, till Allah pris!

  Borde höjas till 20 istället!
  Systemålder…

  Vi borde slopa rösträtten i de andra valen istället,
  så vi slipper klanröstning Kommunalt!

 137. Och var ska man dra gränsen mellan vem som är ”invånare” och vem som inte är det? Omfattas även de som vistas här illegalt. Jag säger bara det… Ni har shariastyre i det här landet inom tio år. Grattis era idioter!

 138. Gamla kära Kommunisterna. Låt utlandet få bestämma vad som sker i vårt land. Tidigare Sovjet har bara bytts ut mot Mellanöstern.
  Och Annie Lööf har inget emot att få stöd från detta håll.

 139. Detta röstfiske är bra för V men även S och MP. Varför inte låta alla världens länder delta i svenska val?

 140. Egoistmotionen är endast till för att gynna tryggheten för vänsterkantens skatteavlönade politiker. Samtidigt är det en motion som dödar Sverige inkl. vänsterfolket. Vänstern avslöjar sig själva med att de äger ett minimalt intellekt.

 141. Vi kan väl vara klara över att utlänningar redan i hög grad har påverkat Sverige. Och om det ger indikationer på att de bör få generell rösträtt kan det nog råda delade meningar om. Varför har vänsterpacket fått så in i helvete mycket utrymme för sina destruktiva teser???

 142. Kolla i backspegeln: Sovijet Unionen och
  kommunismen: ALLA KOMMER HA DET MYCKET BRA, .. I Sovijet slutade att många miljoner dog av svällt, då makten hade Stalin
  sedan likaså i Sovijet Unionen: alla tillhörande länder som dåvarande bl.an. DDR, Tjeken, Ungern, Polen, Rumänien osv. i synerh sista åren innan Berlin muren föll.. Och alla där länder,,, ,,Rådde hungersnöd… livsmedel var ransonerad, tomt i folk spionerade på varandra, brother och systrar hemma angivit varandra om små saker, man vågade inte säga högt sina åsikter, …… .
  Vi Går mot liknande tider….
  Kanske det bli ännu värre, kom ihåg Angela merkel är en gammal kommunist!

 143. Vänsterpartiet, det svenska kommunistpartiet, har en helt annan uppfattning om vad ”demokratiarbete” innebär än normala svenskar.

  För V(pk) innebär demokratiarbete att arbeta för en avveckling av demokratin och införande av kommunistiskt enpartisystem i Sverige.

  V(pk)s tes är att då behöver man om demokrati okunniga individer som t.ex invandrare som knappt vet vad demokrati är och som kan fås att klanrösta samt ungdomar som röstar som ”kompisarna” gör.

  V(pk)s komsomolkompisvalarbetare skall lura svenska ungdomar att rösta V(pk) och Imamerna skall med löften om t.ex en ny moske fås att under Fredagsbönen beordra församlingen att rösta på V(pk).

  Det är bara att hoppas att ingen lyssnar på Sjöstedt.

  Dock, Centerpartiet är lite opålitligt i denna fråga.

 144. Har aldrig tyckt som kommunisterna i någon enda fråga. Så är det också i det här fallet. Tycker att det finns mycket som tyder på att rösträttsåldern bör höjas och dessutom att man måste förtjäna sitt svenska medborgarskap och sedan ha haft det i några år innan man får rösta. Det här är Sverige, inte någon internationell kommunism.

 145. Den vänsterpartistiska åsikten artikeln beskriver anser jag är mycket sjuk. Den är ond. Den är ett ytterligare hat och förakt mot oss svenskar och bör därför omedelbart elimineras. Vi svenskar har ett land och detta vårt land bör skyddas mot kontroversiella onda hatande och mörka krafter från vänster som inget annat vill än utplåna oss och stjäla av oss allt vi har. Till och med vårt land, våra värderingar, vår kärlek till fosterlandet och vår självkänsla ska vi inte heller få äga längre. Allt ska tydligen tas ifrån oss.

  Vi måste försvar det som är vårt.

  .

 146. Försåtlig underminering,förebärande mer demokrati,medverkan och inkludering. Följdriktigt agerande eftersom Sverige egentligen inte har några gränser och kreti o pleti från tredje världen ska ges möjlighet att påverka landets framtid,medborgarskap behövs inte.
  Återställ en ordning där rösträtten kommer vid 21 års ålder och att ett medborgarskap är fundamentalt.

 147. Vilken fantastisk omtanke denne kommunist har för att sätta fart på islamiseringen i Sverige. Han vill ju alla så väl, utom dessa etniska Svenskar som bara vill göra Sverige Svenskt igen. Dessa av honom så hatade patrioter vill han ha bort.
  Denne Jonas Lömskstedt har inte här att göra och framför allt inte i Sveriges Riksdag. En femtekolonnare och sabotör.

 148. Jag förstår Jonas (Pol Pot) Sjöstedt, om han skall få några röster så får det bli av omyndigförklarade och analfabeter. Titta bara på den valboskap han har idag.

  • Kan inte fatta att mina föräldrar röstat på V tidigare. De röstade vänster i år också, troligtvis på S. Det hjälper inte hur mycket info folk får om läget i landet — massmedia har hjärntvättat majoriteten. SD har kvar sin fulhetsstämpel.

 149. Om invällarna haft mer inflytande tidigare skulle landet Sverige sett ut som landet de kommer ifrån, alltså krig och total katastrof!!

 150. Det måste vara djävulen själv som styr dessa Sverigehatare. Jag kan inte sätta mig in i hur deras hjärnor funkar. De hade ställts till svars i en domstol om vi hade nån rättvisa i det här landet.

 151. …jojo, det skulle sitta fint va. V lär ha tittat på statistiken i valdistrikten, och svaret har uppenbarat sig.

  V spelar ut alla kort som dom tror kan gynna deras framtid, men folket reser sig alltid mot förtrycket, oavsett vem som står för det.
  Deras desperata maktspel kommer att sänka dem.
  Att V valsiffror blev oförändrade beror väl på att S tveksamma väljare BARA hade ett annat alternativ, eller kan det varit deras omogna nya anhängare som inte kommit rätt i sitt tänkande.
  Om regeringen få sitta kvar, > läs; mygla till sig makten, då lär vi få se vad ren kommunism innebär, pressfrihet och yttrandefriheten står hotat, inskränkningar som begränsar vårt fria sätt att leva i Sverige.m.m, allt kommer att ses som fiender till systemet. Detta är bara början.

  Detta V-utspel ser jag bara som oerhört odemokratiskt.
  Äckligt …. rent ut sagt.

 152. Nej, bevare mej väl till ett idiotisk förslag som V har lagt. Rösträtt ska dom inte få förrän man ha ARBETAT och SKÖTT sej i många år.
  Vad vet en 16 åring om politik som inte ens är straffmyndig.

 153. Jag trodde vi hade 30 – 50 år innan Sverige och svenskarna tynar bort. Om jag ser den nuvarande utvecklingen och demolerande krafter då den katastrofen inträffar på ett betydligt snabbare takt. Det har accelererat rejält. Och det finns ingenting som kan stå emot,, det är redan alldeles för sent. Och när den blåögda Svensson vaknar upp från sin Törnrosa (mar)dröm, då han kan inte göra annat än att konvertera sig…
  Det finns en liten tröst. När det kommer då i den Shaira andan försvinner även de inkompetenta feminister som gjorde detta underbara land så svag och upp och ner vänt.

 154. Inte så förvånande då kommunisterna kanske har sin väljarstyrka i just , till sinnes , omyndiga individer som aldrig vill landets bästa . Nästa genidrag blir väl att redan avlidna , genom ett kommunistiskt ombud , skall kunna få rösta på det ”rätta” partiet .

 155. Kommunisterna är jävligt dåliga för sverige!

  Allt åt alla!!!! Men vem Ska betala för eländet, när vi som försörjer dom, ger upp och flyttar från landet!!!

  • Du ska Betala. och jobba tills du dööörr!
   På så sätt minskar fattigdomen i Afrika, eftersom dom kan få fler barn än dom har nu och inte kan föda.. Lagiskt?

 156. VPK= Vänsterpartiet, kommunisterna.. Numera bara V..

  I deras beroendevärld vill dom givetvis vara så generösa dom bara kan, och då ska ALLA få rösta. Speciellt invandrare eftersom VPK vill köpa deras röster genom generösa invandrar-bidrag .. Svensk-diskriminering .. V gillar sånt!

  Riktiga Svenskar vill inte ha V=VPK i riksdagen, V=VPK är bara dåliga förlorare.

 157. What are the 8 levels of control as outlined by Saul Alinsky?

  1) Healthcare –

  Control healthcare and you control the people

  2) Poverty – Increase the Poverty level as high as possible, poor people are easier to control and will not fight back if you are providing everything for them to live.

  3) Debt – Increase the debt to an unsustainable level. That way you are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

  4) Gun Control – Remove the ability to defend

  themselves from the Government. That way you are

  able to create a police state.

  5) Welfare – Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income)

  6) Education – Take control of what people read and listen to – take control of what children learn in school.

  7) Religion – Remove the belief in the God from the Government and schools

  8) Class Warfare – Divide the people into the wealthy and the poor. This will cause

  more discontent and it will be easier to take (Tax) the wealthy with the support of the poor.

LÄMNA ETT SVAR