➤ BIDRAGSLINJEN På onsdagen beslöt den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus att invandrare som uppehåller sig olagligt i Sverige ska ha rätt till socialbidrag.

Beslutet gäller illegala som kommit till Sverige med barn eller som skaffat barn under sin olagliga vistelse i landet. Sverigedemokraterna är starkt negativa till beslutet. På sin Facebooksida skriver man:

”Sverigedemokraterna anser att de som nekats uppehållstillstånd ska utvisas, inte belönas. I en rättsstat måste lagen gälla lika för alla, enskilda grupper kan inte undantas.”

Även Moderaterna har protesterat och lovat riva upp beslutet om det blir maktskifte i Stadshuset i valet 2018. I en debattartikel i SvD redogör oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr mer utförligt för sitt partis inställning i frågan.

Övriga oppositionspartier i Stadshuset förefaller vad Samhällsnytt erfar inte ha några synpunkter på beslutet. Vänsterliberal allmänmedia anser så vitt Samhällsnytt kan bedöma att beslutet inte har något nyhetsvärde eller allmänintresse eftersom man valt att inte rapportera om det.