Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov varnar Sverige att Nato-medlemskapet är negativt för Rysslands säkerhet och kommer att få ”konsekvenser”.

På måndagskvällen meddelade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att Turkiet har gått med på att godkänna Sveriges Nato-ansökan. Samtidigt har Sverige lovat att stötta Turkiets väg in i EU.

Det är oklart när Turkiet kommer att godkänna ansökan men president Recep Tayyip Erdogan har framfört att det turkiska parlamentet ska behandla frågan så snart som möjligt.

LÄS ÄVEN: Efter Erdogans EU-krav: Turkiet säger JA till Sverige

På tisdagen kommenterade Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov Nato-expansionen. Peskov framförde att Ryssland ser Nato som en fiende och ryssfientliga. Vidare ser man expansionen negativt för Rysslands säkerhet.

Men Ryssland ser allvarligare på Natos planer att öppna dörren för Ukraina. Enligt Peskov skulle ett Nato-medlemskap för Ukraina innebära en väldig fara för det europeiska säkerhetsläget. Det rapporterar AFP.

LÄS ÄVEN: Ryska hotet: ”Tredje världskriget om Ukraina går med i Nato”

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov säger att landet kommer svara på Sveriges Nato-medlemskap på ”ett lämpligt sätt”.

LÄS ÄVEN: Ryssland till Sverige: ”Vill ni ha Iskandermissiler och fartyg med kärnvapen ett stenkast från era hem?”