Enligt uppgifter ska infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ha tafsat på en kvinna på ett hotellrum där flera partimedlemmar befann sig under partiets kongress.

Enligt Aftonbladet inträffade händelsen på ett rum på hotellet Gothia Towers på kongressens näst sista dag, lördagen den 6 november. Flera partimedlemmar hade samlats på rummet inför den stora avslutningsfesten och i samband med att Eneroth gav en kvinna en kram ska han ha tafsat henne på rumpan.

LÄS ÄVEN: Socialdemokrat på droger körde in i linjebuss – misstänks för brott

Vid tillfället reagerade inte de närvarande men dagen därpå gjordes en anmälan till partiet centralt.

– Det var bara ett fåtal som såg vad som hände, säger en person med kännedom om ärendet.

I ett sms till Aftonbladet kommenterar Tomas Eneroth händelsen.

Vid 18-tiden på lördagen träffades jag och ett flertal kongressombud inför middagen. På väg bort till min flickvän som satt någon meter därifrån hälsade jag på en kvinna med att, som jag menade och uppfattade det, lägga handen på ryggen på henne. Det hela gick på några sekunder och jag tänkte inte vidare på det. När jag dagen därpå fick höra att jag rört henne på ett sätt som uppfattades som opassande träffades vi och pratade om vad som hänt.

Han avslutar med att skriva att han bett kvinnan om ursäkt.

Jag bad om ursäkt, förklarade att det inte var min avsikt och var samtidigt tydlig med att det är viktigt att man tar upp och diskuterar händelser som upplevs som obekväma eller otillbörliga. Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt. Detta har jag också framfört till henne.

Enligt källor inleddes en intern utredning där både kvinnan och Eneroth fått lämna sina redogörelser för vad som hänt.

Från Socialdemokraterna vill ingen kommentera fallet närmare.