Morgan Johansson

Foto: Frankie Fouganthin.

Inrikes

S skyller gängkriminaliteten på SD och M

Publicerad 7/12/2018
Annons

Enligt S-duon försvarsminister Peter Hultqvist och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson är det Sverigedemokraternas och Moderaternas fel att kriminaliteten skenar och gängskjutningarna avlöser varandra.

Det är i en debattartikel i Expressen på torsdagen som ministrarna påstår att SD:s och M:s politik ”leder till växande sociala klyftor, splittring och otrygghet” och att det är ”när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ”.

”Socialdemokraterna vill se ett starkare samhälle med en bättre välfärd och snabbare integration, men också en kompromisslös kamp mot brottsligheten”, heter det inledningsvis, och att ”samhällskontraktet är Sveriges kitt”.

Socialdemokraterna kommer aldrig att acceptera att otryggheten breder ut sig eller att människor upplever att rättsstaten inte längre är närvarande. Vi är fast beslutna att få bort knark, vapen och våld från våra gator och torg. De som begår brott ska dömas till kännbara straff och lyftas bort från gatorna.

[…]

Valet står i stället mellan oss som vill skapa ett starkare samhälle, och de som i stället förespråkar mer splittring. Deras väg är en farlig väg.

Förutom att man menar att SD:s och M:s politik går ut på skattesänkningar som ger mest till höginkomsttagare och skulle innebära ett systemskifte för svensk välfärd och växande sociala klyftor, hävdar man även att partierna förespråkar otrygga anställningsformer och lägre löner för vissa som på sikt riskerar att få effekter för många fler på arbetsmarknaden.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons