Ingen från de övriga partierna vill bo granne med Sverigedemokraternas riksdagsledamöter på grund av ”fyllefester och prostituerade”. Det hävdar Susanne Sjöstedt, politisk redaktör på Värmlands dagblad (S).

Det politiska ankdammsbråket om riksdagens övernattningslägenheter fortsätter. Bakgrunden är ett gammalt utspel från V-politikern Daniel Riazat, som inte ville bo granne med SD-ledamoten Mattias Karlsson. Det fick Karlssons riksdagskollega Richard Jomshof att i måndags tycka att Riazat borde ”flytta från Sverige”.

LÄS MER: Jomshof till Riazat: ”Flytta från Sverige”

Många har starka åsikter om Jomshofs utspel. Vissa håller med honom, medan andra tycker att han uttrycker sig rasistiskt och opassande. I synnerhet när han samtidigt är ordförande för riksdagens justitieutskott. Riazat själv, som kommer från Iran, har flera gånger de senaste två dagarna svarat med att Jomshof är en ”nazist” och ”rasist”.

”Fyllefester och prostituerade”

Nu ger sig Susanne Sjöstedt, politisk redaktör på socialdemokratiska Värmlands folkbladet, in i debatten med en egen hypotes.

”Varför har vissa riksdagsledamöter genom åren opponerat sig mot att ha övernattningslägenhet i samma hus som SD:are?”, skriver hon i ett inlägg på X som fortsätter högst insinuant:

”Varför vänsterpartisten gjorde det, har jag ingen aning om. Men jag har genom åren pratat med andra som tröttnat på fyllefester och prostituerade …”

Faksimil

När Samnytt ringer upp Susanne Sjöstedt för att fråga vilka riksdagsledamöter för Sverigedemokraterna som hon menar ägnar sig åt ”fyllefester och prostituerade”, och vilka ”andra” hon pratat med som berättat om detta beteende, så vill hon inte svara på våra frågor.

– Du, jag sitter på lunch så jag tänker fortsätta med min lunch. Men du får ha det så bra, hej hej! säger hon och lägger på luren.

När Samnytt senare försöker nå Susanne Sjöstedt igen så svarar hon inte i telefon.

LÄS ÄVEN: Riksdagsman Kjell Jansson (M) köpte sex av kriminell – utpressades