sultan-kayhan-kollage
Inrikes

S-topp bad Flashback om hjälp med att få otrogen kvinna utvisad ur Sverige

Publicerad 1/7/2019
Annons

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Sultan Kayhan bad på nätforumet Flashback om hjälp med att få ut en kvinna ur Sverige som hon påstår varit sexuellt otrogen. I inlägget kallar hon kvinnan för en ”bitch” som ”ligger runt” och vädjar om tips på hur man kan se till att hon får sitt uppehållstillstånd återkallat.

Sultan Kayhan sitter i riksdagen för Socialdemokraterna och är invald som suppleant i socialutskottet och justitieutskottet. Hon är även statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll.

Det aktuella Flasback-inlägget ska ha skrivits 2012, när Kayhan var anställd som tjänsteman på en myndighet. Inlägget har kunnat knytas till S-toppen men själv hävdar hon att hon lånat ut sitt konto till en vän som hon dock inte kan namnge.

I inlägget är Kayhan starkt kritisk till att kvinnan utnyttjar den sexuella frihet för kvinnor som finns i Sverige. Utöver att kvinnan ska ha varit otrogen mot den man som hjälpte henne till Sverige har hon sedan fortsatt att ha ett fritt svenskt sexualliv, något som Kayhan ser som djupt problematiskt.

”Hon är helt enkelt en bitch” skriver S-riksdagsledamoten och vädjar om hjälp från läsarna på Flashback om tips på hur man kan se till att kvinnan får sitt uppehållstillstånd indraget. Vädjan avslutas med ”Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!”.

Att få kvinnan sparkad från sin anställning i Sverige tror Kayhan inte är möjligt, även om hon tycker det är djupt olämpligt att kvinnan får arbeta på samma arbetsplats som den man hon tidigare var tillsammans med.

Kayhan har tidigare kritiserats för att ha deltagit i middagar med den extremistiska turkiska organisationen Grå Vargarna. Tidigare bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) tvingades avgå efter liknande avslöjanden. Även en C-riksdagsledamot har uteslutits av samma skäl.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons