I ett inlägg på sociala medier har riksdagsledamoten tillika vice ordföranden i justitieutskottet och före detta socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) lagt upp en bild där halva ansiktena av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och den iranska islamistdiktaturens högste ledare Ali Khamenei görs till ett – en jämförelse som ifrågasätts och kritiseras.

Det är på Instagram och Facebook som Shekarabi lagt upp bilden där en folkvald premiärminister likställs med en islamistdiktator som tillträdde sin post 1989. I den ackompanjerande texten skriver socialdemokraten att hotet om ett krig mellan Israel och Iran är större än någonsin och att det beror på “hänsynslösa ledare som Khamenei och Netanyahu”.

LÄS ÄVEN: S-minister anklagas för hyckleri om Iran

Samtidigt konstaterar han att “israelerna har i alla fall chansen att rösta bort Netanyahu i nästa val”, ett val Irans förtryckta folk inte har.

Shekarabi påstår sedan att händelserna i regionen “visar vad som händer när extremister, av olika färger, får chansen att styra samhällen”.

S-toppen hävdar också att det pågår ett “massmord” som “vi har skyldigheten att säga nej till”.

Faksimil Instagram

Reaktioner

Medan vissa applåderar inlägget med kommentarer som “fint sagt”, finner andra jämförelsen desto mer osmaklig och kritik förekommer på båda plattformarna.

“Jämför du Khamenei med Netanyahu?”, kommenterar sverigedemokraten Markus Wiechel.

“Att jämföra dessa ledare var kanske inte så lyckat”, skriver en annan person.

“Fast nu är du illa ute. En demokratiskt vald ledare mot en terrorstatsledare. Inte ok alls. Gör om gör rätt”, är ytterligare en kommentar.

Även komikern Aron Flam har reagerat och skrivit: “Ursäkta men jämställde du just offret med förövaren? Aggressorn med den som blivit utsatt för aggression? Det är kännetecknande för moraliska relativister att de inte kan skilja på rätt och fel Ardalan. Det absolut bästa för Iran och dess grannar är mullornas fall. Bara så du vet det.”

LÄS ÄVEN: VIDEO: Shekarabi (S) konfronteras om Iran-besöket – “Inte hyckleri”