Säg vad du tycker idag, imorgon kan Expo ha gjort det förbjudet

Delningar

Vänsterorganisationen Expo har äskat och beviljats statliga bidrag för att ”utbilda” rättsväsendets aktörer i att utreda och lagföra ”högerextremism” på nätet. ”Utbildning” är i sammanhanget dock nyspråk för politisk infiltration av rättsväsendet, vilket är något ytterst allvarligt.

De ”högerextremister” som Expo vill ta mer av rättsväsendets resurser i anspråk att jaga är dessutom i första hand vanliga svenskar vid köksborden ute i landet, personer som är upprörda över den förda invandringspolitikens samhällskonsekvenser och som i affekt och frustration och brist på skrivarvana ibland formulerar sin kritik på ett något onyanserat sätt.

Det är också pikant att Expo, en organisation med egna kopplingar till våldsbejakande extremism, bland annat AFA, brottsdömda individer och med sina rötter i blodbesudlad revolutionär kommunism, överhuvudtaget sysslar med granskning av extremism. Talesättet att sätta bocken som trädgårdsmästare har sällan varit mer adekvat.

Det svenska rättsväsendet kämpar idag med brist på resurser och en rad tunga bekymmer relaterade till att hantera den eskalerande grova brottsligheten. Det handlar om ”särskilt utsatta” bostadsområden (no go-zoner) där lag och ordning retirerat och kriminella gäng tagit kommandot, det handlar om hot och våld mot poliser och åklagare, det handlar om eskalering av övergrepp i rättssak och tystnadskultur inom vissa demografiska grupper, det handlar om stötande straffrabatter för unga grovt kriminella och mycket annat – företeelser som fått själva samhällsfundamentet att erodera och där staten inte längre kan fullgöra sin främsta uppgift, den att erbjuda skydd och trygghet åt medborgarna och ett land byggt på lag.

I det läget ger en myndighet statliga bidragsmedel, dvs dina skattepengar, till en vänsterradikal organisation i dess ambition att infiltrera rättsväsendet politiskt och göra det till sitt verktyg för att jaga oliktänkande medborgare på nätet. En monumental felprioritering. Och då är ändå prioriteringsaspekten det minst allvarliga i sammanhanget.

Det allvarligaste är i stället den politiska infiltrationsaspekten. En modern demokrati är vanligtvis uppbyggd kring den så kallade maktdelningsprincipen, detta i syfte att undvika politisk påverkan på den dömande makten och hålla den utom räckhåll för den verkställande och lagstiftande. I Sverige är denna uppdelning dock relativt svag, vilket troligen bidragit till att göra rättsväsendet mer sårbart för politisering.

Fenomenet är ett problem redan när det handlar om legitima politiska intressen. När det är extremistiska aktivistorganisationer som Expo som får tillträde till rättsväsendets korridorer är det direkt systemhotande. När syftet dessutom är att styra rättsväsendet i riktning mot att bli verktyg för att inskränka yttrande- och åsiktsfriheten i politiska frågor som tillhör de mest centrala i samhället idag, då borde alla goda krafter i samhället ringa i sina larmklockor. Det är illavarslande att så nu inte sker.

En förklaring till de loja reaktionerna är att Expo och andra vänsteraktivistiska rörelser sedan tidigare ätit sig in samhällskroppen på ett sätt som påminner om hur den organiserade maffiabrottsligheten opererar. Extremisterna i Expo har försänkningar djupt i det politiska och akademiska etablissemanget, som en del av det maligna angrepp som inleddes med 68-vänsterns ”långa marsch genom institutionerna”. Vi har likt grodan i kastrullen vant oss vid att medierna, de samhällsvetenskapliga akademiska institutionerna, lärarutbildningen och skolan och även statliga myndigheter och rättsinstanser, helt eller delvis har tagits över av vänsterkrafter som använder dem som plattformar för politisk aktivism.

Vi ser åklagare som i sociala medier öppet uttrycker hat mot Sverigedemokraterna väcka åtal för hets mot folkgrupp mot 80-åriga damer som i känslomässig affekt över barbariska muslimska slaktmetoder skrivit en enstaka förflugen kommentar i sociala medier. Den tragikomiska ironin borde vara uppenbar i att en åklagare som själv ägnar sig åt grov HMF-liknande verksamhet på nätet missbrukar sitt ämbete med att jaga åldringar för skitsaker.

Vi ser domare som dömer grova kriminella till påföljder i den nedersta delen av straffskalan, och både åklagare och domare som undviker att använda sig av möjligheten att utvisa utländska brottslingar. Vi ser migrationsdomstolar som river upp avslagsbeslut som tidigare prövats, när vänsteraktivister och deras samarbetspartners i media drar igång drev.

Även inom juridikens organisationer möter vi vänsterorienterad politisk aktivism. Det grövsta exemplet är kanske Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg, som kommit med det ena hårresande utspelet efter det andra. I det aktuella fallet kamperar den vänsteraktivistiska organisationen Juridikfronten ihop med Expo.

Expo har tagit del av siffror som visar att anmälningar om hets mot folkgrupp i sociala medier ökat drastiskt på senare tid. Man låter påskina att detta återspeglar en verklighet där HMF-brotten har ökat i samma takt. Det är lite lustigt mot bakgrund av att det är samma vänsterkrafter som annars brukar vilja förklara bort skrämmande brottsstatistik med att det bara är anmälningsbenägenheten som ökat, inte brotten.

De har förstås fel när det gäller kriminalitet i allmänhet men i fallet med HMF-statistiken finns faktiskt fog för att tala om ökad anmälningsbenägenhet. Det finns nämligen här i motsats till brott i övrigt aktivistgrupper som Näthatsgranskaren som okynnesanmäler allt de ser i sociala medier, utan hänsyn till om det skrivna verkligen uppfyller rekvisiten för HMF-brott.

En konsekvens av denna aktivistverksamhet är att endast en bråkdel av massanmälningarna leder till någon rättslig åtgärd. För oss som fortfarande ser yttrande- och åsiktsfriheten som en hörnsten i demokratin är detta statistik som ändå inger visst hopp om att de grundlagsfästa medborgerliga fri- och rättigheterna, trots intensiva ansträngningar från många håll, ännu inte helt har satts ur spel. För Expo är samma faktum tvärtom ett nederlag, ett kvitto på att mer måste göras för att täppa till de luckor som ger medborgarna utrymme att kritisera invandringspolitik och kulturella/religiösa fenomen inom vissa invandrargrupper.

Därför ska Expo nu drilla åklagare och domare i hur man sätter dit laglydiga medborgare som aldrig begått ett brott i hela sitt liv men som lever i villfarelsen att Sverige är ett land där man får säga vad man tycker och tänker. Avsikten med att slå på stora trumman för projektet i stället för att smyga med det är att Expo profylaktiskt vill skrämma medborgarna till självvald tystnad genom att varsla om hårdare Stasi-tag på nätet.

En annan tankegång bakom projektet är att etablera Expos vänstertänk inom rättsväsendet i hopp om att det ska sätta sig i väggarna och sedan bidra till att driva samhällsdebatten och i slutänden lagstiftningen i riktning mot ytterligare kringskuren yttrande- och åsiktsfrihet. Och som så ofta annars saluförs sådana inskränkningar i demokratin med nyspråkliga argument om att man tvärtom vill slå vakt om demokratin mot allsköns ”mörka krafter”, en retorik som man lånat från Sagan om ringen.

Nu hävdar man säkert på Expo att ”det är klart att de där rasisterna på Samhällsnytt är kritiska till initiativet eftersom de vill kunna fortsätta hetsa mot invandrare och muslimer”. Men även om många, som redan nämnts, är avtrubbade och inte reagerar när deras grundläggande fri- och rättigheter sakta med säkert tas ifrån dem, så finns det ändå några som är vakna och som inte kan avfärdas med vänsterns sedvanliga vulgärretorik. En av dem är den profilerade tidigare domaren och lagmannen Krister Thelin. Hans uppmaning till rättsväsendets aktörer är att hålla sig långt borta från Expo.

Risken är överhängande att få kommer att följa Thelins råd. Mitt råd till svenskarna är därför: Säg vad du tycker idag, imorgon kan det vara förbjudet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

189 KOMMENTARER

 1. Heja Mats !! Otroligt bra skrivet. Jag undrar om inte Mats D. skulle passa som justitieminister. (Jag har tidigare önskat mig Kent . E. som försvarsminister.)

 2. Bra Mats!!! Skitsaker kommer att sätta oss egentänkande individer bakom lås o bom!!!! Vänsterdiktaturen har nu tagit över vårt vackra land. Så fr.o.m. Nu har Sverige slutat upphöra!!!!!

 3. Att sitta hemma eller inne innebär väl ingen skillnad idag. Kanske säkrare att sitta inne. Då får man mat tre gånger om dagen, obegränsat med kaffe, trevlig personal. Dessutom sjukvård dygnet runt.
  Hälsningar från en fattigpensionär

 4. Vem skulle har trott att CCCP och DDR ska övervintra och vidareutvecklas just i Sverige.
  Eller kanske just i Sverige där fredskadade mjukisar sväljer vad som helst och tål att makthavarna pissar på våra grav.

 5. En skandal eftersom alla som bryr sig om sitt land stämplas som ”högerextremister” av vänsterextremisterna. Men man kan väl knappast åka dit för ”Hets mot folkgrupp” ifall man beklagar sig över våra förtroendevaldas oförlåtliga folksvek.

  • Vänta bara.Det blir säkert olagligt snart att ha synpunkter på ”förtroendevalda”.Tex Hanif Bali som skriver träffsäkra inlägg på Twitter satt i princip inför en politisk korrektiv folktribunal i ett SVT intervju program.

 6. NOBELMIDDAG-igen utan Jimmy Åkesson
  Däremot syns kommunistledaren Sjöstedt i vimlet!! Ofattbart att Åkesson inte blir inbjuden.

 7. Att skattebetalarna tvingas försörja den vänsterextrema organisationen Expo är diktaturfasoner på hög nivå.

  Man behöver inte vara högerextrem för att kritisera Sveriges ansvarslösa invandringspolitik. Det räcker med sunt förnuft, något som vänsterstollarna saknar.

  • skulle vara nagot med X-system vad du vill vara med att betala for pa deklarationen, bla-ljus, sjukhus, foreningar, invandring……………osv,osv.
   du kan ju alltid ta ut privata alternativ……

 8. Expo leker med elden. Förr eller senare blir folk så förbannade att de stormar deras pissränna till redaktion såsom skedde med Stasi-högkvarteret i Östberlin 1989.

 9. Helt enkelt skrämmande! Hur har Sverige hamnat där ?
  Jag tror det började spåra ur redan under Palmes tid. Han drog väldigt åt vänster.
  Jag undrar om det är möjligt att åtgärda. Jag skrev redan på ett annat ställe att
  Sverige är redan i händerna på främmande makt. Vänstern fräckhet är bevis på
  detta. IT-”skandalen” är ett annat bevis. Finns inga Statshemligheter i Sverige mera.
  Har leverats till främmande makt, men ingen vågar säga det rakt ut. Ynkligt!!
  Finns inte en levande chans att kunna organisera ”gula västar” i detta landet.
  Svensken har ingen fightar-glöd. Mjölpåsar mot en vägg. Man kan göra vad man vill med svenska folket. De lyder snällt om man ryter till litet grand.
  82% av befolkningen har begärt att ingenting skall ändras. Under tiden utspelas en slags parodi i Stockholm, Och ikväll sitter alla svenskar i Söndagskostym och följer Nobelfesten, kronan på hela eländet, och till bords finner vi tillsammans med alla
  kungligheterna, svetsaren och hans kumpaner, men SD har uteslutits.
  Den svenska demokrati-modellen mina damer och herrar. Med Sverige I Tiden.

 10. Nu har det inte funnits yttrandefrihet I Sverige på ett bra tag. Både lagen om ”hets mot folkgrupp” (vad fan det nu betyder) och den inofficella åsiktskorridoren har länge strypt en öppen debatt I Sverige.
  Detta är egentligen inte förvånande då det inte finns något lagligt skydd mot censur I Sverige.
  Demokrati, till skillnad mot republik innebär en majoritetsdiktatur utan krav på respekt och tolerans mot minoritetens åsikter och vilja.

  Lägg till detta att svensk Media (statlig och privat) tog monopolet på nyheter som en självklarhet och rättighet I många år. När detta monopol bröts på slutet av 90-talet I och med internet kom detta som en chock och något som ettablissemanget kämpat mot sedan dess för att behålla detta monopol.

  I slutändan är detta något alla i Sverige, inklusive folket, varit OK med, man får vad man röstar för.

  Sannolikheten att Sverige inte är kört, att Sverige inom kort inte är en total diktatur är liten, då det gått så långt.

  Har ett land väl blivit en failed state, så är vägen tillbaka lång och svår.
  Tragiskt men Sant, jag saknar det öppna, framgångsruka i-land jag växte upp i.

  • Absolut. Inte ett dugg. Bara tomt prat numera. Bara en tidsfråga när alternativ högermedia tröttnar. Åkesson avgår och SD tynar bort och folket i Sverige slutat vråla heja Sverige på puben igen.

  • Wolodarski på DN och herr Aschberg på Expo. Vad har de gemensamt förutom kommunismen, blodtörsten och den ondska?

 11. Gamla ättlingar till vikingarna hör upp! Nu tar vi ut högernäven från fickan och slår den i köksbordet och utbrister: Nu får det vara nog! Sen stoppar vi åter ner näven i högerfickan och tittar på lite stasi-media. Jodå det kommer ändras i landet men tyvärr till det sämre och vi fortsätter att slå näven i köksbordet.

    • Jag måste få ifrågasätta det där med att din vän kan spåra sin släkt tillbaka till Harald Hårfagre då tillförlitlig dokumentation, i Norden, inte finns tillgänglig förrän många hundra år senare, inte heller för de högre stånden.
     Men det där påståendet om att den sista vikingaättlingen skulle ha dött 1920 är para ett löjligt påhitt.

 12. Det finns nog en del tips om ”utbildning” att hämta i Kina. T.ex. samlar dom deltagarna till omskolningsläger för att göra det effektivare.

 13. Svegots youtubekanal har stängts ner, Sverige visar mer och mer av sina diktaturmuskler. Frågan är när förenings(mötes-)fritheten förbjuds? Fast det är klart det kommer aldrig att drabba vänster/Pk/feminist/Jihadisterna.

 14. Kära systrar och bröder..

  Det är hög tid att vi samlar oss i ett nätverk..

  Snart kan vi inte samlas i forum på nätet..

  De är oss hack i häl..

 15. Expo är ännu ett av skattemedel försörjda grupper som inte skulle klara sig, hoppas de har ”certifierade” toaletter…..

  • Inte bara skattemedel. Expo fick ca 20 miljoner av Moggliden AB när den fjärde boken i ”triologin” om Salander kom ut. Hur mycket Expo fick när den femte boken släpptes är inte bekant…

 16. Jag är så pass gammal att jag skiter i några snorungar på Expo och regimens
  kommunisttänk,jag kommer fortsättningsvis att säga vad jag tycker och tänker
  speciellt om mussar och islam,varför ska jag hylla nåt som är så fundamentelt
  fel för landet och mig själv ?

 17. Jag tar gärna ett snack med killarna från expo om demokrati,skulle inte tro att dom har något att komma med när jag höjer rösten.Slut på daltet och fler tröttnar på sandlådan varje dag,så expo är snart begravt och glömt.

 18. De som kritiserar den vansinniga invandringspolitiken är nu aktuella för åtal.

  Att inte gilla att landet fylls av migranter från Mena kallas numera högerextremt.

  Löfvén har angett tonen i Riksdagen och sätter ribban för vad som är legalt.

  Yttrandefriheten naggas i kanten,för var dag som går.

  När börjar massåtalen och stormfloden av politiska domar att falla?

  Och när ska korrektionsanstalterna börja byggas?

  Förbjudna tankar måste korrigeras till mer regimvänliga sådana.

 19. Man får tänka till innan man skriver.

  Ironi och sarkasm kan gå en lång väg och går inte att straffa.

  Budskapet går fram ändå..

  • Man får köra med smurfspråket. Jag blir så smurf av alla smurfar som smurfar, så att jag vill smurfa dem på smurfen. Informationsinnehållet blir lidande, det ska erkännas.

   • Man kan ju alltid få kvacka lite som Kalle Anka kanske. Bara man kvackar rätt. Annars åker man ut ur SD direkt samtidigt.

 20. Det jag inte hinner skriva idag det skriver jag i morgon, eller i övermorgon.
  Dom kriminella och ondsinta typer som vill ta av mig den grundlagsskyddade yttrandefriheten är som torra löv; de blåser bort med vinden.

  Och om det nu inte finns något grundslagskydd för yttrandefriheten längre så kommer jag att skriva vad jag tycker ändå …
  Så det så.

 21. Det måste finnas många inom domstolsväsendet och polisen som inte sympatiserar med Expo och som inte vill bli utbildade av vänstermupparna. Tyvärr verkar de vara skrämda till tystnad av diktaturregimen vi lever i.

 22. Jag ställde mig frågan; är det billigare att ha alla 349 riksdagsledamöter på en oändlig Nobelmiddag än att ha dem i Riksdagen?

  Jag skulle satsa på Nobelmiddagen. Och tänk på alla dumma beslut som vi skulle slippa.

 23. Dags att medborgarna jagar Expo istället ! En kriminell diktaturorganisation som inte bör ha något som helst berättigande i landet !

 24. Löfvens stasi maskineri arbetar för fult, vinner han inte val så får han manipulera så att han har politiska ”vänner” på alla viktiga myndigheter och företag… Så att han kan styra även utan att vara prao minister

 25. Konstigt att svennebanan aldrig vaknar??? Spelar liksom ingen roll vad som beslutas eller händer. Alla skulle lägga ner sina arbeten i några veckor till att börja med!!!

  • I botten ligger problemet med massövervakningen. I Sverige är varje individ, genom hur personnummer systemet tillämpas, intensivt och individuellt övervakad, och varenda individ fruktar den där knackningen på ytterdörren, Storebror står där, du har sagt något fel. Till och med att yttra sig i kommentarer fordras ju nu personnummer, hemadress och identifiering – innan man har rätt att såga sin åsikt. ”Ifrågasätt”. Det tystar effektivt – mycket effektivt.

 26. Ladda ned ”Kungörelse (1974:152) om beslutad ny regeringsform: https://lagen.nu/1974:152 och las Kap. 1, 1 §.
  Dar star ”Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt.
  Behover jag saga mer. Politisk registrering ar inte tillatet enl. straffbalken.

   • Dom vet det redan, men har fatt statsbidrag for att utfora det for det moderna IB (Socialdemokraterna-Vanstern). Det gamla var oxa styrt av regeringarna och naringslivet. Anders Jalla hittade nastan mitt i prick i sina bocker.

 27. Läs Carolin Dahlmans ledarkrönika. Den säger det mesta.
  ————
  Klaga inte på dem som ”hatar” och ”skränar”

  Att folk är förbannade
  över hur politiker och tjänstemän slösar, slarvar och tabbar sig är inte
  de argas fel. Deras oro bör inte varken förlöjligas eller viftas bort.

  Allt oftare läser jag makthavare oja sig över att de bemötts med hat.
  Vänstern anklagar kritiker för att vara skränhöger, hö-hö-hö-höger eller
  fiskmåshöger i stället för att bemöta argument med argument.

  Men tyvärr finns fullt berättigade skäl till att höja rösten. Naturligtvis
  vore det bekvämare för eliten om vi snällt höll tyst, men vad händer då
  med samhället?

  Fortsättning i länken:
  http://www.kristianstadsbladet.se/article/klaga-inte-pa-dem-som-hatar-och-skranar/

 28. Snart är gula västarna även ett faktum i Sverige, bara så Löfven vet. Hans hejdukar som Johansson, Ygeman och Strandhäll kommer att stå paralyserade.

 29. Driv ut kommunismen från Norden och Europa, och låt islam få dem som en avskedspresent i och med att islam numera är avslöjade med deras gärningar, och islam får gapa och hojta så mycket de så önskar om detta, men så är fallet, och illustreras bäst av osman turken Erdoğans vrede mot EU-kommissionen och Angela Merkel , när Erdoğan (sommaren) insåg att kuppen avslöjats och islam tillsammans med kommunister och vänsterliberaler och så klart globalister inblandade i det hela försökte att lägga under sig Europa och Norden. Turk Erdoğan blev så vansinnig på EU och Merkel med orden ”skulle ha gjort som islam i Turkiet och skapat en diktatur” (liknande mening). För att sedan avbryta och koncentera sig på Syrien kriget och kampen mot Assad, men mest mot kurderna.

  Så, driv ut islam med frigång ut ur Europa, och låt sedan islam få kommunister och vänsterliberaler som de kan ta ut sin ilska på med det ”de” lovade att islam skulle besegra denna kontinents folk. Men det gick helt käpprätt åt helv… för osman Erdoğan med ett delat Turkiet och en ekonomi som kraftigt har fallit.

  Nu när det synliggjorts att Globalisterna tycker det är bra med ett islam som skall krossa och förgöra demokrati, medborgare och nationerna i Europa och Norden och världen, så skulle det väl även vara rättvist om demokratierna tycket att islam skulle få sätta klorna i Globalisterna eller så får de skyldiga vara beredda på att endera avgå och resa till Israel och där leva under trycket av islam vid gränserna eller så kraftiga straff för dem som avskräcker Globalisterna under en lång tid att politiskt verka i demokratierna. Det är dags för Globalisterna att kastas ut i verkligheten, så de därmed inser deras egen litenhet.

  • OK Gurra, men låt sedan ”Anders Persson” och ”Måns Nilsson” vara ifred när de bråkar med dig, annars blir du bara en ny tyrann.
   Tyvärr måste vi ha ett nytt Stockholms Blodbad innan du får luft under vingarna.

 30. Tyvärr, Sverige, du är nu en de facto bananrepublik. Men det kommer snart bli ofattbart värre. En konstig blandning mellan Nordkorea och Venezuela.

 31. Någon lär ha sagt att den som inte lär sig av historien kommer att upprepa den. Det är precis vad som händer just nu. Detta är en upprepning av hur nazisterna en gång missledde och indoktrinerade hela tyska folket, och även en upprepning av den katastrofala tiden under Mao Zedong i Kina. I båda fallen indoktrinerades folk, media styrdes, regim kritik tystades, och det är precis vad som händer just nu i Sverige. Lyssna inte på mig, läs på historien istället. Gör något.

 32. Den här frågan tycks diametral – bokstavligen vitt eller svart – mer eller mindre invandrare/utlänningar. Det innebär att det är som att försöka erbjuda yoghurt till en som beställt chokladmilkshake på MAX… eller tvärtom ge en milkshake till en som beställde naturell yoghurt på ett hälsokostkafé – de flesta accepterar inte utan går därifrån.

  Följaktligen kan heller inte den ena gruppen övertala den andra om att de har mer rätt och andra sidan mer fel…det är undermedvetna preferenser som inte går att ändra genom ord. Nästan alla är redan partiska på förhand (även om en del likgiltigt gillar både och och antar reserverbjudandet).

  Om tankepoliser och censorer införs så kommer dessa skenbart stå över endera sidans smak och kommunicera att dessa tänker och känner och varseblir verkligheten och samhället fel – ”NN har fel, yoghurt är gott” eller ”AA har fel, milkshake är nyttigt”…men de har egentligen bara jävigt valt att gå med mobbarna emot dom utmobbade i ett nollsummespel som politiken oftast är där vissa vinner det andra förlorar.

 33. Det märks när det handlar om de här frågorna när du skriver och ja det är fel och absurt med att vanligt folk jagas för några förflugna ord men så illa tror jag ändå inte att det är att de kan tysta oss det har gått för långt för det Samnytt / Avpixlat har de inte kommit åt och kommer inte att göra och på köpet har man retat upp en Janne Josefsson ordentligt och då vet man inte vad som kan hända i medielandskapet i min värld helt immun person
  Skriv idag imorgon är det försent är förståligt men så illa är det inte snarare tvärtom kolla Trump om inte annat och för min del har jag alltid trott på Frankrike och gör det än idag big misstake att ta med dom i EU är bara förnamnet man kan tycka att arton nitton procent är lite men det är det verkligen inte så skriv på du och andra sedan att tappa huvudet gagnar förståss inte vår sak olyckligt förståligt svar ja men ändå klantigt

 34. Kära Sverigevänner!!!! Detta är ett hårt slag i ansiktet!!! MEN, vi ger inte upp!!! Kommer aldrig att stå och titta på, när dessa hatare förgör vårt land!!!!! SVERIGE ÄR OCH KOMMER ALLTID VARA VÅRT!!!!!!

  • Om omvalet åter inte ger den regering som folket vill ha så återstår bara generalstrejk eller massiva sjukskrivningar !

   Sverige skulle må bra på sikt av att folket visar var skåpet ska stå !

 35. Stalin började också med samma metod o historieböckerna berättar hur det slutade. Nu skall sverige i klorna på dessa EXPO extremister vandra samma väg.

  • Ja , Stalin den store mördaren .
   Tänk att folk ältar om Hitler när denne Adolf bara var en fjollpresident amatör jämfört med Stalin !

   Av allt dödligt människan uppfunnit så har kommunismen dödat absolut flest på de ca 100 år som det praktiserats !

 36. åsiktsregistrering är förbjudet, men Expo har ett gigantiskt åsiktsregister där man kartlagt folk på högerkanten. Man gör det i skydd av att man påstås bedriva journalistisk verksamhet. Men man delar med sig vitt och brett om sitt åsiktsregister och hänger ut folk. Det är uppenbart att den journalistiska verksamheten bara är en täckmantel för sin stasiverksamhet. EXPO borde åtals och förbjudas.

  • Exakt. Och varje politiker, offentlig person som hyllar dessa kriminella borde åtalas för uppvigling. När kommer en åklagare som tar tag i saken och driver ett mål mot Expo i stället för att jaga pensionärer som endast nyttjar sin rätt till yttrandefrihet? Dvs gör sitt jobb.

  • Svenska EXPO-stasi, måste sättas i fängelse, med ett markerande långvarigt fängelsestraff.
   Demokratins kreatur måste hamna där de hör hemma, dvs i ett långvarigt fängsligt förvar.

 37. Vänstern försöker förbjuda de verktyg de en gång själva använde sig av för att gripa makten, där yttrandefriheten och religionskritiken kanske är de två främsta.

  John F. Kennedy — ’Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.

 38. I sverige är dom gula västarna bara hundägare (möjligen några få som vågar motionera i mörkret). som går ut med jycken mellan hjärskadande statstelevisionsprogram.
  Sverige om något land behöver en rörelse som säger ifrån. Inte bara i storstäderna.

 39. I dagens nyheter.
  Polisen har inte resurser att utreda bedrägerier för summor under 5000kr även om det finns bevis.
  Men gamla pensionärer som är skeptiska till invandring finns det hur mycket resurser som helst att utreda för hatbrott. Detta är inget annat än införandet av en ny STASI

 40. Nä. Fan. Nu kör jag igång mitt lilla projekt… I sedvanlig ordning lär det bli större än jag hade förväntat mig.

 41. För att bättra på den urusla brotts-statistiken över polisens uppklarade brott så jagar man i perioder cyklister som kör mot rött.
  Nu har man fått ännu ett verktyg att bättra på statistiken dvs genom att jaga folk som är kritiska till invandringen.

  I den senaste HMF domen så kunde man inte bevisa att kvinnan själv skrivit det påstådda hatet, men eftersom hon hade haft ett ”liknande språkbruk” i tidigare kommentarer på nätet togs detta som bevis för en fällande dom.
  Alltså här gäller INTE att bevisen ska vara ”bortom all tvivel” som tex när man låter mördare gå fria som skyller på varandra. När det gäller hatbrott räcker det nu med helt vaga bevis

 42. Är det demokratist försvarbart,
  att ”riksdags-mobba” ett demokratiskt valt nationalistiskt parti,
  som ställer sig bakom demokratin,
  som styrelsesätt i vårt land?

 43. Ska man jaga extremister.

  Ja,då kan ju rättsväsendet börja att rota i alla de muslimska organisationer som växer upp som svampar i den svenska,skattefinansierade pro-islamska myllan.

  Moskéer som propagerar för ren terror mot det svenska samhället ska helst jämnas med marken och imamerna fängslas och sedan livstidsutvisas.

  Det får fanimej vara slut med islamiseringen av Sverige.

  Islam hör inte hemma i en demokrati.

 44. Bra redogjort om att EXPO vill framstå som nya Sovjet i Sverige där deras premisser handlar om att få äga makten!
  Samtidigt är kommunisterna medvetna om att opinionen mot dem bådar inte gott och det här är EXPO dessutom väl medvetna om, att tid nog bli förföljda!

 45. Fy fan vad trött man blir på dessa organisationer som poppar upp ur tomma intet med tomma intet representanter som misslyckats för övrigt i livet….och med den AGENDAN försöka föra över det på andra…

  Min önskan är att någon med relevanta verklighetsupplevelser startar upp en organisation som Vågar Dra De sista 12 års Regeringar inför EU domstolen och Prova deras Kränkningar och Dräneringar samt Utsatthet gentemot det Sv Folket…

  Är inte helt övertygad Om att det skulle ses med Blida Ögon bland EU domarna…!
  Listan ÄR Lång av KRÄNKNINGAR av Våldtäckter Mord Skjutningar Bedrägeri/assistans/städ Rut/ Kommunala skattebedrägerier av Klaner o s v…

  OM DET
  Svenska Folket de mest Fogliga i EU skulle råka ut för Ovan angrepp av en liten Grupp outbildade extremister i Expo då som först åker de Gula Västarna Garanterat på, och löser upp Expo, iNGEN absolut Ingen kan KVÄSA ett FOLK som lärt sej Tala Fritt och Öppet och DEN som INTE förstår den Psykologin i det sammanhanget hänger På gärdesgården d v s Löst..

  Och framför allt den lille Ministern som förmodligen ligger bakom Allt. Rädslan att Missa MAKTEN pga
  Felprioriteringar under många år är större än att omprioritera och rätta till BEGÅGNA fel…och Ev Växa av det…!

 46. När EXPO:s internatiomella bindningar så småningom kommer att rullas upp kommer era barn att fråga er: Varför gjorde ni ingenting? Varför såg ni ingenting. Precis som folk efter WW2 anklagande frågade tyskarna angående judemorden.
  Kommer Stefan Löfven i framtiden ställas tillsvars inför att i riksdagen stått och högläst ur Stiftelsen EXPOS:s manuskript? Man kan ju hoppas!

 47. EXPO och AFA är två underavdelningar inom PK-sekten som osökt får en att tänka på 30-talets Tyskland . . . !

 48. Utmärkt och relevant krönika. Vi håller på att tappa kontrollen över rättsapparaten som blir en åsiktspolis, detta är extremt allvarligt, med förödande konsekvenser för det fria ordet.

 49. Denna smygstatsifiering av landet är mycket obehaglig och det värsta är att majoriteten av det svenska folket låter det passera genom sin aningslöshet. Detta ”vet” extremvänstern och kan av den anledningen ”hålla grytan kokande”!
  Att våra politiker tillåter detta är ett gigantiskt svek mot folket; hittills har över 1 100 000 reagerat på vansinnigheterna – vi får hoppas att det blir många fler!

 50. Alternativ-media på nätet är idag det enda hotet mot marxist-liberalernas förstörelse av nationalstaterna och deras befolkningar. Det är därför som nu censuren sakta men säkert håller på att täppa till också denna sista möjlighet för oliktänkare att nå ut. Opinionsmässigt har alternativmedia inte haft någon enorm framgång, i alla fall inte i vårt land. Högre än 20% av befolkningen tror jag inte att man kan nå den vägen.

  Den Identitära rörelsen, som med humoristiska, spektakulära och våghalsiga utomparlamentariska aktioner – av den typ som bl.a. vänsterorganisationen Greenpeace gjort sig känd för – har nått ut till andra grupper i Österrike, Frankrike och Tyskland. Om vi skall kunna rädda Sverige behövs mycket mer, än vad vi hittills har presterat.

LÄMNA ETT SVAR