Tre män mordhotade en ordningsvakt som nekat dem inträde på grund av att de saknade vaccinpass. Dramat utspelade sig på en nattklubb i Trollhättan under fredagskvällen. Männen hotade skjuta vakten och ska också ha kastat en stolpe i magen på honom. Även i Malmö ledde covidpass till bråk.

De tre männen blev väldigt aggressiva när de nekades inträde, skriver GP. En av dem uppges ha kastat någon typ av stolpe som träffade ordningsvakten i magen. De hotade även att skjuta honom. Kort därpå hoppade männen in i en bil och försvann.

– Vi fick kontakt med ordningsvakterna när de tre lämnat platsen. Då ville ordningsvakten inte medverka. Han låter patrullen förstå att det här är inget han har för avsikt att anmäla till polisen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisregion Väst till SR.

Polisen uppger att de har misstankar om vilka männen är och att det i så fall rör sig om kriminellt belastade män. Ingen är dock gripen i ärendet.

LÄS ÄVEN: Vaccinpassen införda – restauranger och gym nästa steg

Försökte använda annan persons covidpass

Även i Malmö uppstod bråk och polis tillkallades sedan en man nekats tillträde till ett uteställe. Denne hade ett covidpass men det var inte hans eget. Istället hade han försökt komma in genom att använda en annan persons covidpass. Mannen är nu misstänkt för missbruk av urkund, skriver SVT.

– Det har gått tre, fyra dagar sen vaccinpass infördes, men jag känner inte till några andra fall av det här slaget. Det är möjligt att det kommer komma fler ärenden framöver, vid jul och nyår när folk verkligen vill festa, säger Evelina Olsson, presstalesperson polisregion Syd.