Samhällsnytt kan presentera exklusiv information från Göteborgspolisens veckomöten som visar att invandrare är kraftigt överrepresenterade som misstänkta för brott. Vid förra veckans möte informerades personalen särskilt om 26 invandrare och en svensk som är aktuella för myndigheten. Siffrorna uppges vara representativa för varje vecka de senaste åren.

Samhällsnytt har genom åren publicerat flera artiklar med siffror som visar att invandrare är kraftigt överrepresenterade i den växande brottsligheten i landet. Information som många etablerade medieaktörer, politiker och debattörer ofta tonar ned.

LÄS ÄVEN: Invandrare bakom 7 av 10 grova våldsbrott i Oslo

Vi kan nu ge våra läsare en inblick i veckomöten för Polismyndighetens verksamhet i Storgöteborg. Den föregående veckan handlar det om sammanlagt 27 misstänkta brottslingar som varit särskilt intressanta att lyfta fram till personalen eftersom de har varit aktuella för myndigheten.

26 invandrare och 1 svensk

En genomgång av personerna visar att 24 har invandrarbakgrund från Mellanöstern och två från Afrika medan den resterande personen är svensk.

En närmare titt på informationen rörande aktuella personer med arabisk och afrikansk bakgrund visar bland annat personer med misstänkt terrorkoppling som ska ha misshandlat någon som talade illa om Allah, grovt rån, misshandel, sexuellt ofredande, bidragsbrott, narkotikabrott och olovlig körning.

När det gäller svensken framgår det att personen är listad som intressant för myndigheten eftersom han misstänks driva en nattklubb alternativt svartklubb där gäster inte håller av avstånd enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att stoppa spridningen av COVID-19.

Polis: ”Siffrona är representativa för varje vecka”

Samhällsnytt har varit i kontakt med en polis som berättar att siffrona är representativa för hur varje arbetsvecka har sett ut under de senaste åren.

Samtidigt som polisen poängterar att invandrare är överrepresenterade i vålds- och narkotikabrott vill man påtala att svenskar i stadens finare områden ofta är deras kunder och möjliggör narkotikamarknaden.

– Under de senaste åren som polis är den här bilden något som har präglat arbetsdagarna. Siffrorna är representativa för varje vecka. Det handlar om en överväldigande majoritet brottslingar som är utomeuropeiska. De senaste åren har merparten varit afghaner eller araber på samtliga utsättningar.

– De är överrepresenterade när det gäller vålds- och narkotikabrott. Sedan är det svenskar som möjliggör marknaden eftersom köparna av narkotika kommer från finare områden i Göteborg.

Kriminella invandrare på polisens radar

Samhällsnytt har fått en inblick i hur myndighetens fokus över aktuella personer sett ut under de senaste veckorna. Enligt poliskällan lyfte man veckan dessförinnan fram 9 araber, 1 afrikan och ingen svensk. Veckan innan dess var det 12 araber och 3 svenskar, sedan 7 araber, 6 romer, 4 jugoslaver och 2 svenskar.

LÄS ÄVEN: Brå ska utreda brottslighet bland invandrare

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.