Vad händer om Amerika och Västvärlden förlorar det tredje världskriget mot islam? Svaret ger den judisk-amerikanske författaren Gary Morgenstein i sin femte roman ”A Mound Over Hell”, som går att köpa på Bokus.

Det är en mycket mörk framtid som Gary Morgenstein målar upp i sin roman ”A Mound Over Hell”. Här har vi ett muslimskt Europa till följd av det tredje världskriget, Israel är raderat från kartan och judendomen har nästintill utplånats.

Ur askorna har USA rest sig, men är omgivet av fientliga enheter. I Amerika har ett nytt samhälle, baserat på kärlek och etik, skapats. Alla former av patriotism är förbjuden. Likaså sociala medier. Religion, förknippad med islam, är också förbjuden. Banker, advokater, psykologer, underhållningsindustrin och robotar med mänskliga ansikten har bannlysts genom de så kallade Anti-parasitlagarna.

Baseball, en sport numera identifierad med förräderi, inleder sin sista säsong på Amazon Stadium (tidigare Yankee Stadium), vilket är den sista kvarvarande bollarenan. Övriga arenor förstördes som ett resultat av en misslyckad terroristattack 2065.

The Jewish Voice medarbetare Richard Allen har pratat med Gary Morgenstein om hans femte och mycket mörka roman.

Varför skrev du den här boken?

– Jag älskar baseball och science fiction, och jag ville samtidigt ta aktuella händelser som konflikten med islam och projektera en hemsk framtid, det är så science fiction-författare gör. Sedan ville jag ge boken en tvist genom att inkludera baseboll. Det är väldigt få science fiction-noveller som tar upp den sporten.

Tror du att scenariot kan inträffa?

– Vi tror alltid att de goda krafterna kommer att vinna, men så är det inte alltid. Amerika är den största världsmakten, och jag är tacksam för det, men det är inget som garanterar att dess status kommer att bestå. Eller för den delen att Israel alltid kommer att vara en militär övermakt. Vi vet inte vad framtiden håller för oss. Men det är vårt jobb som författare att förutspå vad som kommer att ske.

I din roman är Israel utplånat. Vad händer med världens övriga judar?

– IS-liknande styrkor tar över eller är redan på plats över hela Europa, där judarna, precis som under andra världskriget, är måltavla och fått skulden för det tredje världskriget. Jag vill inte förstöra spänningen nu, men även om det tycks som att inga judar har överlevt… så kanske inte det är fallet, säger Morgenstein till The Jewish Voice.