skottlossning mot sd-lokaler i luleå

Foto: SD Norrbotten/Luleå.

Inrikes

SD-lokaler utsatta för beskjutning

Publicerad 12/12/2017
Annons

➤ Sverigedemokraternas lokalavdelning i Norrbotten/Luleå fick nyligen sina lokaler utsatta för skadegörelse. Någon gång under veckan har en person skjutit mot lokalerna med kulvapen, bland annat in genom ett fönster.

Det var på måndagen som aktiva i partiet upptäckte vad som inträffat. Man hade då inte använt lokalerna på Örnnäset i Luleå på ett antal dagar. Det går därför inte att slå fast exakt när beskjutningen skedde. Saken är polisanmäld.

”Det är såklart obehagligt att komma till lokalen och hitta kulhål i rutan, men vi låter oss naturligtvis inte stoppas av det här”, säger Kommunordförande i SD Luleå Per Göransson.

Det är inte första gången som partiets lokaler utsätts för skadegörelse. Dock är det nytt att skjutvapen används. Inom SD är man övertygade om att det ligger politiska motiv bakom.

”Vi går in i ett valår, och vi har räknat med att våra meningsmotståndare ska öka sina aktioner mot oss. Vi har redan fått stenar kastade genom rutan på lokalen, men att vi ska bli beskjutna hade vi definitivt inte väntat oss”, säger Robert Håkansson, distriktsordförande för SD Norrbotten.

”Det politiska våldet har varit ständigt närvarande under vårt partis historia, men beskjutna tror jag inte att vi blivit innan”, säger Håkansson vidare.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons