SD och S jämnstora, M backar och MP fast under spärren

Delningar

I Yougovs majmätning får Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna 23 procent vardera. Samtidigt fortsätter Centerpartiet att gå framåt efter ja till förslaget om ”ensamkommande”.

V 9 (+0,5)
S 23 (-0,3)
MP 3,6 (-0,3)
SD 23 (+0,9)
C 10,1 (+1,2)
L 4,2 (+0,2)
KD 3 (-0,2)
M 18,3 (-1,6)

1 523 personer intervjuades under perioden 11-14 maj.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

637 KOMMENTARER

 1. Som jag sagt hela tiden, frågan är inte om Löfven och Kristersson bjuder in SD till samtal utan om Åkesson kommer att bjuda in M och S efter valet!

 2. Betänk då att de 23% Sverigedemokraterna är samhällsbyggare, men de flesta av de 23% socialdemokraterna är skattefinansierade importerade bilbrännare.

  • tänk att partiet som samlade över 40 % av ursvenskarna idag kanske har 15% varav hälften seniorer. (som röstar som dom alltid gjort) mindre än 10% alltså. Bra jobbat Löfven

 3. Noterar också att ”Övrigt” får 3,9%. FI är inte inräknade i detta utan redovisas separat och får 1,8%…Intressant!

   • Det vore mycket bättre om de dryga 4% tillhörde SD istället. Kan ni alla som röstar Afs och MED förstå att ni stjälper sista chansen att rädda sverige om ni inte tänker om till valet.

    • OM alla! är förnuftiga så tar Gutav K och uppmanar sina väljare dan före valet att rösta på SD när dom märker aitt dom inte kan få <4% av rösterna!
     Och SD kan sen ge lämplig kompensation till ledningen för AFS.

 4. Det tar sig! Nu hoppas jag att mitt gamla parti, Liberalerna, hamnar under 4% gränsen. Nekrofilpartiet har ingen framtid.

 5. En intressant sak med denna mätning är att den inte kommer att publiceras i PK-media, för det som inte nämns har ju som bekant inte hänt!
  Det är just detta mediala ställningstagande som gör att PK-eliten vid val efter val ständigt är så chockade över SD:s ökningar!
  SD har ständigt ökat med det dubbla vid Val efter Val och detta har ”vissa” opinionsmätningar informerat om, men det är klart om man vägrar att ta dessa till sig så blir ju självklart uppvaknandet klart smärtsamt och chockerande för PK-eliten!

  • Man kanske får skylla på ryssarna, som Hillary Clinton gjorde. Det var ju över 90% sannolikhet att hon skulle vinna.

 6. Sakta framåt för SD. En bra bit kvar till behövliga 51%. Att M-partiet sjunker är ett friskhetstecken för Sverige. Stefan Löfven och hans S-parti ligger obegripligt högt och får betraktas som ett sjukdomstecken för Sverige.

 7. Ja man har ju förstått av moderaternas och socialdemokraternas desperation på sistone, att det inte finns ett uns av sanning i de mätningar som framhålls av media.
  Om partierna skulle förlita sig till Sifo (SD 14,8%), Skop (16,7), Inizio (16,9) eller Ipsos (17), så skulle det kännas ganska lugnt för 7-Partiet.
  Verkligheten är givetvis en helt annan!

  • Det kan få står sig, bara MP åker denna gången. Någonstans ska dom huseras, naivisterna.

   Sedan, när C är ensam (nästan) migrant-entusiast, 2022, kommer nog klockorna att ringa för en sista vila….naivisterna har fått ett par doser verklighet över sig själva, då slår egoknappen på och borta är drömmen att rädda världen….

 8. MP, L, KD, C o F! Som inte kommer in i riksdagen. SD minst 30 %. Frågan är då om inte både Löfven och Kristersson avgår. Då får JÅ mandatet att bilda regering. Om inte och S o M vill regera tsm, finns risk att ett antal moderater och sossar blir politiska vildar å röstar med SD. Då blir det ingen majoritet för S o M. Bästa som kan hända faktiskt.

 9. Satt och pratade med en vän om detta lands framtida utsikter – och ibland så blir man så jäkla förbannad på det här samhällets saftskallar till politiker, som inte tänker längre än näsan räcker – och som skapar nästan irreparabla skador på samhället med deras ”brain-drain”-politik.

  Dvs. att ´odlad´, förvärvad, kunskap – som byggts upp genom flera generationer inom vissa yrkesgrupper – nu låtits få rinna ut i sanden, genom att dom som besitter erfarenhet, kunskap, och kompetens, har blivit avpolletterade, utan nån form av framförhållning.

  Ta bara, som exempel, ett par basala samhällsområden, som försvaret, polisen och jordbruket. Den ackumulerade kunskapen vi hade hos landets officerare (när dom förvaltade och preparerade) en väldigt utvecklad – och till utrustning och personal – ett stort försvar ända fram till sena 80-talet. Trots att vi inte varit i krig, så hade vi ändå en bra beredskap, och välorganiserade resurser, för att ge en eventuell angripare en rejäl näsbränna. I princip all den ackumulerade kunskapen slaktades när svenska försvaret inte bara decimerades, utan i princip tillintetgjordes av regeringen under dom följande decennierna. Alla dessa officerare blev avpolletterade – (pension eller blev arbetslösa).

  Men nu, helt plötsligt, när politikerna inser att vi kanske är i behov av ett fungerande försvar, så har vi en handfull befintliga officerare som ska försöka generera och återackumulera ett försvar från i princip noll.

  Samma problem är det ju med polisen. Personalen har ledsnat genom åren av nedskärningar, obefintliga anslag & resurser, ingen personalpåfyllning, ingen utveckling, utan bara nerdragningar. Dom som verkligen har suttit på kunskap för att bedriva fullskalig verksamhet, och erfarenhet, har antingen blivit pensionerade, avpolletterade, sökt sig till andra branscher, då dom saknat stöd och vilja från regering & samhälle.

  Men, dessa två områden kan återbyggas – men det kommer att ta tid. Men en bransch som svårligen kommer att kunna återbyggas i det svenska samhället är vårat jordbruk – och jordbruksnäring. Det finns väl ingen samhällsviktig bransch som är så beroende av generationsövergångar, som jordbruket. Den jordbruksnäring vi hade, då vi nästan var självförsörjande, är ju fullständigt utplånad. Och dom som söker sig till jordbruksnäringen, och kommer från familjer som INTE har jordbrukande föräldrar kan man ju nästan räkna på en handens tummes. Jordbruk, och att vara bonde, är ju nästan, i princip avhängigt på att han/hon själv växt upp med föräldrar som varit jordbrukare. Gör en marknadsundersökning, och fråga hur många ungdomar idag – som inte kommer från en jordbrukarfamilj, om som skulle välja den branschen – och se vilket resultat du får. Där kan vi verkligen tala om ”brain-drain” och förlorad kunskap som vi svårligen kommer att kunna återetablera. Och att vara någotsånär självförsörjande på livsmedel, inom landet, kommer att bli en avgörande faktor för att hålla ihop ett fungerande samhälle under dom kommande generationerna – det kan jag lova. Dom globalist-mupparna som fnyser nu, och säger att, ”det är ju bara att importera – vi lever ju i en globaliserad värld” har svag förståelse för hur bräcklig denna globaliserade andelsverksamheten är.

  Sen så finns det ju såklart en massa andra områden/yrkesverksamheter i det svenska samhället som blivit vansinnigt åsidosatta dom senaste åren (och som också har en avgörande del för funktionaliteten). Men dom är trots allt lite lättare att återetablera.

  • Och mitt i alltihopa ska vi nu få hem foldern: ”Om kriget/krisen kommer!” (Upplever att den redan här iofs) i brevlådan, om postnord nu ff gör sitt jobb…

   • Post nord kommer säkert inte att dela ut dessa eftersom brevinkasten antingen sitter för högt eller för lågt men aldrig helt rätt.

 10. Att C går framåt är ju häpnadsväckande men de plockar väl MP-väljarna och de färska nya medborgarns. Med tanke på SD:s stora felmarginal vad gäller opinionsundersökningarna så är dom nu Sveriges största parti och det är däremot mycket trevligt.

  • Det gäller inte bara svensken. Hela Europas politiker och kulturelit har drabbats av ett oförstånd som jag som kristen ser som övernaturlig. De hör inte ser inte och förstår inte. EU brottas fortfarande med problemet om hur de ska kunna ta emot fler främlingar och hur de ska kunna tvinga medlemsländerna att emot ännu fler från Afrika och Mellan Östern. Vad medborgarna i EU tycker struntar eliten fullständigt i. De har sin egen agenda. Hur kunde det bli så här? I bibeln står det i Malaki. Vänd åter till mig så ska jag vända åter till er säger Herren Sebaot och landet ska åter bli härligt att leva i. Våra kyrkor står tomma och något annat kommer istället. Eller rättare sagt, det är redan här. Gud hjälpe svensken för här är våra politiker verkligen i trans, likt en av kungarna som blir väckt av den gode trollkarlen Gandalf. http://lotr.wikia.com/wiki/Th%C3%A9oden

 11. Det är visserligen långt kvar till valet, men Mattias Albinsson hade en intressant vinkel på dessa siffror.
  Om siffrorna skulle vara lika fel som Yougovs sista mätning inför förra valet så skulle L, KD och MP åka ur riksdagen, och SD skulle få 105 mandat i riksdagen.
  Om M då skulle krypa till korset och regera tillsammans med SD så skulle de få en klar majoritet. Åkesson nästa statsminister?
  https://twitter.com/mattiasreporter/status/996868337572438016

 12. Om både KD och L hamnar under spärren finns inte Alliansen längre. Ett troligt scenario blir då att C går ihop med S och V. Glöm inte att även V närmar sig 10%. Vill man sparka ut Löfven måste SD och M samarbeta.

  • Alliansen utgörs av 6k i decemberöverenskommelsen där konsensus finns kring den globalistiska politiken. Märks det inte att alla viktiga beslut för Sverige först tas i 6k alliansen, partipolitiken och deras ideologier är underställd 6k alliansen och den globalistiska politiken. V samarbete kommer bara bli aktuellt om majoritetsregering inte uppnås inom 6k, V är för oberäkneliga och för ideologiska för globalisterna.

 13. De jag har talat med är inga politiskt betydelsefulla personer utan helt vanliga svenska medborgare som i princip röstat borgerligt sade nu ……..vilken skräll det kommer att bli vid valet i Sverige hösten 2018……….både SD stort och även AFS kommer att skörda framgångar !
  Hoppas att de har rätt !
  Stockholmare som jag inte riktigt visste på vilken fot de stod, har tröttnat på den urusla politik som drivs.

   • Instämmer med din kommentar, just därför ser jag ett hopp.
    Även folk boende på Djursholm verkar att ha tröttnat.

  • Det är bara 20 år försent att fördriva Islam ur landet. Farsoten har numera ett fast grepp om landet och INGET parti av 8-klövern vill utvisa muslimerna.

    • Nej, det behövs att minst 80% av väljarna röstar på Afs, allt annat är grå sörja, inte ens SD orkar stå emot längre.

     • Jag tror och hoppas att om AFS kommer in i riksdagen så kan de båda partierna driva en politik som förändrar Sverige,du vet det sista som överger en människa är hoppet.

   • Sverige gick åt helvetet när manginorna gav kvinnor rösträtt. Islam är räddningen för Sverige, om inte feminismen stoppas så kommer det svenska folket att dö ut. Islam är den enda religionen som kan stoppa feminismen och rädda svenska folket från total utrotning. Ja, svenskarna kommer att vara en minoritet i sitt eget land men med islam så kommer barnafödandet öka och svenska folket kommer att komma tillbaka.
    Och svenskarna har bytt religion tidigare när vi gick från asatro till kristendom och nu kommer nästa trosuppgradering. Islam är beprövad och bevisad att fungera.

    • Funkar toppen i alla muslimska länder. .. Nämn en muslimsk demokrati. Nämn ett muslimskt land du skulle vilja bo i.

     • Det är manginor som du som låtit Sverige gå åt helvete. Tro inte att kvinnor kommer ta ansvar för att rösta hit eländet. De kommer skylla på faggots som dig!

  • Frågan ær om inte vi får ett skifte 2018 att det e før sent 2022. 12 år sammanhængande kaos varav de senaste 4 åren i fullstændigt dødlæge.Refererar till DØ. Helt otroligt 4 år utan opposition!
   Alldrig någonsin førekommit i Svensk demokratisk historia.

     • Det kommer bli MYCKET värre inom 20 år, då är svensken i klar minoritet. Arabiskan är då modersmålet, det var väl det 7klövern o helst Annie ville.

     • Det ær upp till væljarna att bestæmma det och vill dom fortsætta så som nu, vill dom det.
      20 år ær før kort, resultatet visar sig redan nu och innom få år blir det kænnbart. Ja hårt och brutalt.

    • Jag var vid den lokala badsjön idag, bryggorna var utlagda och folk badade. 90% muslimer! Vart har svenskarna tagit vägen?

  • Ragnhild : Jag vet inte riktigt hur du menar , är det globalism du tänker på så är mitt svar ja,

   • Ja de också,men han lyckades i valet med sin framtoning som fransmænnen tyckte om,en søkan efter det stabila nostalgi.Ja inte vet jag

    • Våra länder är mycket olika på alla områden så jag instämmer ännu en gång , ja inte vet jag.

 14. Enligt SvD drev hon igenom två av Sveriges sämsta affärer. Centern alltså.

  https://www.svd.se/maud-olofsson-drev-igenom-tva-av-de-absolut-samsta-affarerna
  Annie Lööf ska vi lita på i affärer. Centern har en företrädare. Maud Olofsson den dyraste minister vi haft. Bara att söka. Hon skrev dessutom ner värdet på SAAB. Säger bara Nuon, Post Nord. Centern har kostat oss mycket pengar igår, idag och senare. Vilka litar på dem? Maud Olofsson hoppas det här ska glömmas. Tjosan hejsan och vi andra är rasister och bakåtsträvare. Det är just det man kommer ihåg henne för. Göran Persson varnade för sociala turister. Han hade rätt. Maud var populist, ja vet inte vad. Nu vill Lööf vi ska lägga alla pengar i hennes invandrarkorg. Det kommer bli lönsamt lita på Centern. Jojo.
  Säger bara Nuon, Post Nord.
  https://www.svd.se/overpriset-for-nuon-53-miljarder
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/wE0WA5/maud-olofsson-skyller-fiaskot-pa-allt-och-alla

 15. Svårt att avgöra vilket som är mest glädjande, SD:s uppgång eller viktigpettern och besserwisserns Kristerssons tillbakagång!
  Det får trots allt bli det förstnämnda!

  • Mest glädjande är folkets vilja. Smolket i bägaren är den fascistlika allians majoritetspartier och media ingått. Direkt nedslående är den inverkan oheliga allianser kan få på valutgången.

 16. Naturens Parti heter ett nybildat parti som tydlingen förespråkar någon sorts rödingfilosofi.

  Detta borde lyftas fram och propageras för. Trots att de inte har skuggan av en chans att komma någon vart kan de kanske emellertid lyckas klippa tillräckligt med röster från MP för att få dem att slutligen åka ut ur riksdagen.

 17. De enda siffror som gäller är de röster som avges i allmänna val 9 september. Då kan inga opinionsmätningar i världen rucka på verkligheten.
  På valdagen är det upp till bevis. Ska Sverige vara en demokrati eller likt en fasciststat bilda oheliga allianser för att motarbeta oppositionen?

  • Valfusk kan tyvärr rucka på verkligheten. I höstens val borde verkligen neutrala valobservatörer granska vårat riksdagsval i sömmarna noggrant.

 18. Kristersson blir straffad för att han vill minska invandringen
  Annie Lööf blir belönad för att att hon vill öka invandringen
  Då vet vi vad svenskarna vill
  De kommer få precis som de vill

  • Ja blir det så så ska dom f-n inte klaga sen.
   Jag lyfter inte ett finger før att hjælpa till om några år.

  • Kristersson blir straffad för att han är en oseriös kappvändare som velar och vacklar fram och tillbaka precis som Löfven. Därför de tappar, medans de som håller sin kurs och står rakryggad för sina åsikter får ökat förtroende nu. SD kommer nog få ca 30 %

 19. Utveckligen är precis som jag förutspått. SD skulle börja öka igen och M backa allteftersom mångkulturen drabbar folk på ett alltmer direkt sätt. Igår pratade jag med en mångkulturvurmande Trumphatare som som helt spontant sa att han börjat bli rädd för att han inte längre vågar släppa sin dotter ensam pga risken för att hon blir våldtagen. ”Man läser ju varje dag i tidningen om våldtäkter och våldet”. Sen är fråga n om han verkligen omsätter det till att rösta på SD eller om Sossar och Moderater lyckas lura honom en gång till. Vi får kämpa på att SD ökar ytterligare till valet. Mellan 25-30% för SD är fullt realistiskt.

 20. När MSM media sätter stor del av sina artiklar bakom betalvägg måste man fundera vilka vill de gemene man ska läsa? SD har ju ändå överlevt vilket tyder på att MSMs påverkan har sina begränsningar. Tror GW skulle sagt nåt liknande.

  • Visst är det fascinerande att se MSM jobba bakvänt och gör helt kontraproduktiva drag !

   Att läsa regeringsvänliga propagandalögner kostar pengar medan att sola sig i sanningens strålar är gratis . . [email protected] vad de är dumma i huvudet 😱

 21. Skräckväldet börjar gå mot sitt slut.
  Snart kommer folk att skratta åt Löfven när han talar offentligt.

 22. Tycker fortfarande att Socialdemokraternas siffror verkar orealistiskt höga.
  Jag tror att S gör ett katastrofval precis som överallt i Europa, och får under 20% i valet.
  Moderaterna kommer att få omkring 15%.
  Det kanske inte ens räcker med S+M för att få ihop mer än SD?

  • Läste om hur sossarna kollapsade i Holland. Tydligen hade invandrarväljarna där gått och bildat ett eget parti, Denk. Sen hade de gamla kärnväljarna gått högerut. Det började med dåliga siffror i lokalval innan det manifesterade sig på riksnivå.

   Jämför vi med Sverige så ser vi hur sossarna kollapsat i opinionen i Göteborg. Tror vi får se en kollaps här med, men kanske inte i detta val. Väldigt synd då det kanske redan är för sent. Fyra år till med en sosseregering klarar inte Sverige.

   • Även i Frankrike, Tyskland och Österrike har S-partier förlorat kraftigt i de senaste valen.
    I Sverige var det nära att ett muslimskt parti, Jasin, kunde deltaga i det kommande riksdagsvalet och det skulle kunna innebära att S halveras från 23% till 11,5.

    • I Polen har man en 5 % spärr för ett enskilt part, och 8 % för en valallians.
     Sossarna gick i allians med ett annat litet part, och fick 7,5 %.
     Inga mandat alls vid senaste valet 2015.

 23. Jag hade hoppats på drygt 50% i september men får väl hoppas det åtminstone blir den vanliga dubblingen och att SD blir det största partiet precis som Jimmie satt som mål.

  • Att vara störst är inte dåligt , även om du hellre hoppas på att passera 50% så tror jag du ska vänta med den ”sorgölen” eftersom det verka röra på sig rätt mycket nu . . Folk börja räta på ryggen och börja se sig omkring mer ordentligt nu ! ?

 24. Aftonbladet kör nu en miljökampanj för att skrämma folk att rösta på MP. Massor med galenskap som de inte har belägg för som är avsett att skrämma folk att rösta på MP. S har ju sagt de vill ha ett fortsatt samarbete med MP.

 25. Måste väl vara att många gillar rödlätta damer som Annie går framåt för inte kan det väl vara för att hon vill att 9000 som inte (efter prövning av alla instanser) har här att göra skall få stanna och bli försörjda medans dom går i gymnasiet ihop med svenska småflickor. Det kan inte vara så bara, måste vara nåt annat.
  Folk lägger in mycket i politiska ställningstaganden som söta uppnäsor, pikant läspande, snygga slipsar etc, inte undra på att Sverige går en lysande framtid till mötes.

   • Kanske skulle det då bli revolution i Sverige när S och M går samman för att rövk*ulla folket i ännu en mandatperiod? Man kan alltid drömma 🙂

   • Precis. Vi får en sosseregering med stöd av centerpartiet. Ulf Kristerssons moderater för en tynande tillvaro eftersom de inte vill vara ett riktigt borgerligt parti.

 26. Skulle tro ungefär 1/3-del av SD:s sympatisörer tillhör ”det hårda gardet”.
  AfS känns alltmer som naturligt, då detta parti står för samma politik som hela östra EU.
  Åkesson argumenterar som rena ”blattekramaren”, i jämförelse med t.ex. Ungerns Orban eller Polens Kaczynski!

  Är förresten övertygad om vi kommer se mycket stora förändringar i OM och valresultat, främst beroende på alternativa medias inflytande och en hårdare retorik.
  De partier som gynnas är de mer extrema som V , SD, AfS och kanske KD!

  • Träffar man på någon som säger att de ska rösta på KD, så ska man ansätta dem HÅRT. Få dem att fatta att KD åker ut det här valet, så deras röst blir helt bortkastad på dem. De MÅSTE rösta på SD istället, för de ligger närmre KDs politik än något annat parti.

   Tryck ner detta i halsen på dem. KD kommer dö. Låt dem dö med typ 0.5% av väljarstödet, INTE 3.8%.

   • KD är det klart mest konservativa partiet i riksdagen efter SD.
    Detta visar flera undersökningar gjorda av specialister.
    Detta handlar inte direkt om utlänningspolitiken, utan allmänt sett.

    Att sedan SD är AfS-light, det är ju helt solklart!

    • Jojo, så är det. Men KDs dagar är räknade, de är på väg ut. De vore synd om de prompt måste slösa dryga 4% av rösterna som hade kunnat gå till SD istället, och gärna 4% (eller mer) från SD till AfS på samma gång.

 27. Idioternas summa är konstant. Minskar MP så ökar C. Efter viss erfarenhet av dessa väljare så är slutsatsen att det i huvudskap handlar om medelklasskvinnor som har noll koll på politik och som faktiskt fortfarande tror på allt det trams som Peter Wolodarski och Anders Lindberg skriver.

  • Bingo. Hela världen skulle vara ett bättre ställe om kvinnor inte fick rösta. De röstar alltid generellt mest på vänsterpartier, för massinvandring, för extremhöga skatter, osv. Nationella kvinnor borde välkomna indragen rösträtt.

   För att göra det mer politiskt genomförbart skulle man kunna säga att varje hushåll får lägga en röst, och husållet måste bestå av en gift man och en kvinna och minst ett barn.

   • Känslomässig…du känns som en kvinnohatare… eller så har du läst koranen…… utan kvinnor blevo det inga (män) pojkar

    • Ja men där ger du ju själv ett exempel på känslostyrning. Du svarar inte på mitt inlägg med logik, utan med känsla. Jag skrev att kvinnor bör förlora sin rösträtt, därför att de bevisligen är att tacka för massinvandringen. Du svarar med ”då hatar du kvinnor, då är du muslim, då blir det inga barn”.

     Nej, jag hatar inte kvinnor. Om du bara visste hur mycket tid och resurser jag lagt på kvinnor i mitt liv, lol. Hur mycket ansträngningar jag gjort för att få komma till. Helt ofattbart egentligen, haha.
     Jag har läst delar av koranen, men den har inte mycket att säga om kvinnors rösträtt i Sverige.
     Du har rätt i att utan kvinnor blir det inga barn. Det är därför jag uppmuntrar alla jag känner att gifta sig och skaffa barn.

     Och det är ju precis det detta handlar om – att skapa ett Sverige för Svenska barn. Framtida Svenska kvinnor och män.

     Om det var män som röstade vänster, och kvinnor höger, då hade jag varit för slopandet av rösträtten för män istället. Pragmatik helt enkelt. Förståelsen för att grupp som är känslostyrd i högre grad än logiskt styrd, inte ska bestämma hur ett land ska styras (för då blir det massinvandring, och det innebär slutet för oss som folk).

     Förstår du?

    • Absolut gör det det. Men faktum kvarstår: majoriteten av kvinnor röstar vänster, majoriteten av män röstar höger (dvs. typ SD nu).

     Helst vill jag att staten monteras ned till en minimal sak, med enbart en handfull fasta uppgifter, som är så strikt bestämda att val blir meningslösa att hålla, för staten får inte göra annat än utföra sina grunduppgifter ändå, så det finns inget annat att ta beslut om.

   • Fakum är så när man pratar med riktigt smarta kvinnor så händer det att de själva säger att det kanske inte var det smartaste att ge allmän rösträtt till kvinnor.
    Där finns kvinnor som är så smarta att de vet om att där finns biologiska skillnader mellan könen och kanske inte kvinnor är de mest lämpliga kandidaterna att bestämma hur ett samhälle ska byggas.

    Fast vill man att känslor och emotioner ska vara avgörande för ett samhälle så må det vara. Det är ironiskt nog totalt frånkopplat känslor och därmed blir det också en ouppnåelig sanning som de flesta kvinnor aldrig kan tillgodogöra sig (vilket inte är något fel eller negativt i sig).

    • Tyvärr kommer de kvinnorna alltid vara i minoritet. Men själva problemet är egentligen inte att skylla på dem, det är att skylla på oss män, som låter det hela pågå. Vi skulle kunna stoppa allt det här, om tillräckligt många av oss bara ville.

  • Som en person svarade i en ”på gatan” undersökning. ”Jag är inte intresserad av politik. Röstar på miljöpartiet varje gång”

 28. Om vi drog in rösträtten för kvinnor, så skulle SD ligga över 50%, S och M skulle ligga runt 15% vardera, V och MP skulle hamna under spärren, och resten fördelat på C, L och KD.

  Just saying. Food for thought.

  • Och om vi införde krav på inelligenstest för röstberättigande där kravet är en högre genomsnittsnivå för villkoret för att få rösta, skulle SD få 75% .

   • Vi skulle kunna köra på enbart intelligenstest, om kvinnorna börjar surra om sexism. Det skulle sålla bort merparten av kvinnorna i vilket fall, och då slipper vi även de flesta av cuckmännen. Jag backar förslaget till 100%.

   • Ja – och ännu viktigare – vi ska locka många fler högerut. Då är en röst från en väljare med 150 IQ eller hälften så många grå hjärnceller likvärdiga.

  • ’Boyfriend of the year award ’ goes to Arcane — nej men nu är det så – bättre hålla god min i elakt spel. Tänk istället på dom unga högertjejer som har en chans att övertala en väninna att rösta rätt.

   • All heder till vakna kvinnor som väcker sina väninnor. Men rent pragmatiskt sett så vore det ändå bättre om ingen av dem fick rösta, iaf inte förens de kan bevisa att de lyckats börja använda mer kall logik, som vi män gör (ja de av oss som faktiskt har rätt att titulera oss män, dvs).

  • Alltså borde SD profilera sig hårdare som kvinnans beskyddare gentemot de invandrande grupperna än vad som görs idag. De måste tydliggöra sambandet mellan invandring och våldtäkter för svenska kvinnor på ett sätt så att alla förstår.
   Jimmie. Du får ta fram smurfarna igen. Svenska kvinnor behöver lite hjälp när det gäller kopplingarna.

   • Det är värt ett försök, men tyvärr tror jag hindret är biologiskt. Kvinnor är känslostyrda. Det är meningen att de ska vara så, för att de ska ta hand om barn. Problemet är att politikerna vet hur man utnyttjar det – genom känsloappeller: ”Visst röstar du väl på Sossarna för att hjälpa alla fattiga ulands-muslimer? Det är så synd om Afrikanerna, de svälter, du kan hjälpa genom att rösta för att importera dem till Sverige” Osv. Detta kommer bita hårdare än ”Rösta på SD för att skydda dig själv och dina döttrar från att våldtas av afrikaner på gatan”. För det känns själviskt. Och kvinnan vill inte känna sig självisk, hon vill känna sig god.

   • Jag vill inte dra in invandrarnas rösträtt. Jag vill dra in deras uppehållstillstånd. De ska tillbaka till länderna de hör hemma i. Men visst, tills vi kommit till punkten där de kan skickas hem, tills dess kan vi ju dra in deras rösträtt. De är sosse-röstare till största delen, och det är förstås grundskälet till varför S ville importera dem till att börja med.

 29. Från tidigare mätningar kan man se att summan S+M+SD ligger på 69-70% vilket motsvarar 23% för varje parti.
  Nu ligger ju S och SD på just 23% men moderaterna på bara 18% utan att deras förlorade röster återfinns hos de andra två i ”dominanta triangeln”.

  Så var finns dessa 5% motsvarande ett eget parti i riksdagen ?
  Är det M sympatisörer som ej vågar visa ens för YouGov att dom egentligen bytt till SD som då närmar sig 30%.

  Är det en indikation på att AfS har chans att nå riksdagen, motsvarande mängd SD går till AfS som moderater som går till SD.

  • Risken att M väljare hoppar till AfS direkt är nog rätt obefintlig.
   De hade befunnit sig i SD isf om man har såna starka åsikter i just den frågan.

 30. Centerpartiet har förmodligen lockat till sig en del MP-väljare. Den gruppen som inte vill gå till V. Förmodligen får vi en socialistisk regering med stöd av C. Skrämmande att en stor del av Sveriges befolkning har så dålig självbevarelsedrift. Sossarnas nya kärnväljare är bidragstagare från Tredje Världen. En stor del av dem är muslimer, därav Margot Wallströms höga svansföring i konflikter långt borta i öknen som inte borde ha nåt med oss att göra.

  • S vet att det inte hållet i längden att binda sina väljare med bidrag.
   Men makten lockar mer än välviljan för landet.

  • Att C skulle kunna komma överens med V är lika sannolikt som att träffas av en meteorit idag!
   Kommer aldrig att fungera.

   • Annie Lööf strävar efter en ministerpost för sig själv och att gå i allians med S och få den med stöd av V är på gång förutsatt att S blir regeringsbildarna efter valet.
    Personligen skulle jag inte bli förvånad om hon inleder förhandlingar med SD om de blir största partiet i valet och då får talmannens uppdrag att bilda regering.

  • Måste vara. De MP-väljare som tidigare lurat sig själva att melonpartiet ej är socialister går nu till det ”borgerliga” alternativet som kommer att säkra en fortsatt socialistisk politik.

 31. Centern går framåt är väl ett bevis på att invandrare läser svenska nyheter till en viss del. Det som gynnar dom.

  • Det är nästan inga invandrare alls som röstar på C enligt den statistisk som finns tillgänglig. Som jag ser det är de som röstar på C svenskar som ofta är totalt okunniga om vad som C:s politik handlar om. De tycker Lööf ser bra ut och låter bra. Nått om jobben och miljön …

   • Lyssnade igår på Julia Ceasar POD. Hon spelade upp en interjyv med Annie Lööf jag blev tvungen att spola fram. Den naiva barnsliga rösten. Och hur Sverige kunde fyllas med fyrtio miljoner människor. Brunskjortan under andra världskriget kan slänga sig i väggen vi har Annie.

  • Ja tyvärr kan M+S bilda nästa regering.
   Då får vi alla ett bevis för att 7-Partiet alltid bara varit ett enda stort parti, när motpolerna är beredda att bilda regering gemensamt för att inte mittenpartiet SD ska få någon makt.

   • Vadå inte makt?
    De övriga partierna tvingas flytta sin politiska tyngdpunkt allt närmare SD för att inte förlora sina väljare.
    Så SD har den reella makten, den som verkligen betyder något.
    Det Åkesson säger i debatterna måste de övriga förhålla sig till eftersom de sätter regeringspositionen som viktigast.
    Åkesson däremot prioriterar förd politik och inte vem som genomför den. Och när övriga partier ser att deras väljare går till SD, om man inte lyssnar på dem, så är det Åkesson som håller i taktpinnen.

 32. Detta är vad Sverige behöver, tronskifte!!!! Några procent till och Sverigehatarna väck!!!! SD2018!!!!!

 33. Så tio 🔟 procent av befolkningen är idioter. Dax att kräva att man måste gå på ett test för att få rösta om man inte klarar det får man ej rösta. ..

  • Enligt en normalfördelningskurva kan man om man vill hävda att det är ännu fler. Det konstiga med Sverige är att vi låter de styra alla viktiga frågor mandatperiod efter mandatperiod. Det är vi nog unika i världen om att göra.

 34. Underbart. Blir SD störst ska de tillfrågas av talmannen att bilda regering. Det ger SD ett övertag. Det kommer att liknas vid Hitler, och många kommer att gå på det. Det kommer att bli misslyckade regeringsbildningsförsök, men partierna håller definitivt redan nu på att fundera över hur de ska göra.

  • De övriga partierna kommer tvingas samverka för att hålla SD utanför, vilket kommer ge ännu mer nettoflöde till SD.
   Ju mer 7K försöker streta emot SD ju snabbare tar SD över politiken.

 35. Avskaffa alla politiska frågor förutom invandring, det spar tid och är det enda som är intressant för alla.

  Här ser man beviset.

  • Rätt, utan en repatrieringspolitik så är det ingen ide att ha någon politik överhuvudtaget. Det är endast en förlängning av pinan.
   Nu är det hög tid och har varit det länge att börja skicka tillbaka lycksökarna på allvar. Ett begånget brott skall tex rendera i omedelbar utvisning helt utan undantag. Eventuella fängelsestraff bör outsourcas för en billig peng till Nordkorea. På så vis kan internerna få ett kännbart straff och Nordkorea även betala tillbaka på skulden för Volvo bilarna de aldrig betalde.

 36. Oavsett om SD kommer in högt i valet så är det så bedriver de nu en så urvattnad mellanmjölks politik så att inget i praktiken kommer att ändras.

  Kasselstrand har helt rätt när han säger att vi skall inte ha någon integrationspolitik.
  Om man inte klarar av att integrera sig själv så skall man åka tillbaka hem istället.

  Det har blivit och under en lång tid varit för mycket daltande i svensk politik, det är dags att på allvar ta tag i detta nu och med hårdhandskarna.

  • Är Sveriges framtid att Kasselstrand som lär samla c:a 0,4% av rösterna säger att vi inte ska ha någon integrationspolitik?

   Lustigt då att SD som samlar 23% av rösterna säger samma…

   • Jag har aldrig hört Åkesson ta de orden i munnen att de inte ska ha någon integrationspolitik utan istället repatriera i stor skala.
    Det har jag aldrig hört och kommer aldrig att få höra.

    Senast igår var han visst på teven och då kom inget fram att han hade den inputen då integrationen kom på tal.
    Jag måste tillägga att det numera är ovanligt att jag ens tittar på tv
    det var mer av en tillfällighet att jag såg honom i rutan.

    Tiden för mellanmjölk är förbi.

    • Och tiden för 0,4% Kasselstrand är här! 🙂 Eller vaddå…
     Otroligt att folk inte vill påverka utan kastar bort sin röst på skit som naturligtvis aldrig kommer bli nånting de närmsta 30 åren.

  • Dom kommer säkert att få närmare 30 % men när dom har fått det vad kommer dom att göra då ? Som jag har sagt tidigare SD har verkligen blivit ett urvattnat parti och jag tror inte att de kommer att tillföra någon verklig förändring i slutändan tyvärr. Jag hoppas verkligen att jag har fel men jag är inte naiv.

   • Målet är att de blir så stora så att M måste regera tillsammans med kommunisterna för att inte SD ska få inflytande. Gissar att det då blir väldigt populärt bland M-väljarna att tvingas rösta för kommunisternas skattehöjningar.

    • Röda och blåa sossar kommer att gå samman ja.
     Samtidigt så sitter folket med armarna i kors och tycker att det är ju bra.

     • Visst men blir SD tillräckligt stora blir det som Mattias sa: De kan strunta i att prata med oss bara de genomför vår politik (ungefär så).

     • Nej dom sitter ingalunda med armarna i kors. Däremot sträcker sig deras värld dessvärre till en liten cirkel runt smartphonen. Noll koll vad som händer utanför den sfären.

 37. Fyra månader kvar till valet. T o m. Media börjar nu visa hur otryggt vårt samhälle blivit
  Det räcker med 51%

 38. Nu gäller det att vi håller ihop!
  Att splittra oss på småpartier är rena idiotin.
  Det kan bli fem partier med SD i mitten efter nästa val.
  Det är vårt ansvar att se till att SD får drygt 30% och de självklara utsedda att bilda regering.
  Om inte SD:arna fyller alla ministerplatser kan man ta till opolitiska representanter.
  Experter inom statsförvaltning.

 39. Själv tar jag alla dessa mätningar med en nypa salt. Men hoppas att det blir mycket högre än dessa %

 40. Trots SVT/SR och de dagliga dagstidningarnas envetna politiska ”sluttande planet” så är SD lika stora, om inte större, som största partiet.
  Hade ni varit uppriktiga i den journalistiska gärningen, rapporterat neutralt om det svenska tillståndet, hade människor insett för länge sedan att det är SD som vet hur tingens beskaffenhet är.
  Om vi frågade svenska folket vad de skulle tycka om läkarkåren konsekvent skönmålade och mörkade hälsotillståndet hos sina svenska patienter, kan man nog gissa att de skulle få slå igen sina mottagningar inom kort.

 41. Det där skulle vara ett valresultat som heter duga. Ingen allians, ingen rödgrön lösning heller. Skulle gärna se att L också hamnar under spärren. Vilket parti som går ihop med S av C eller M kommer gå under – deras väljare skulle aldrig förlåta dem.

  Men…allt annat än SD 51% kommer leda till 300-400,000 till invandrare nästa mandatperiod. Så frågan är om det inte redan börjar bli försent.

  • Man får aldrig ge upp. Om vi alla talar med familj, vänner och bekanta om sakernas verkliga tillstånd så kan vi vinna över 10% röster mer till SD.
   Vi orkar inte som land med mer ”migration”’. Alla bör veta att många invandrar utan att ha asylskäl.

   • Ingen som kommer till Sverige har asylskäl. Eftersom Sverige inte har någon konflikt i sitt närområde.
    Så andra frågan som asylhandläggaren ska ställa är; vad var det för fel på Danmark?

    • Du har faktiskt rätt! Varför tjatar då 7-klövern om att vi ”måste värna asylrätten”? Det gör vi ju bäst genom att hänvisa ”flyktingen” till sitt närmaste säkra grannland.

  • Efter Sahlin, Juholt och Löfven är det kanske dags att börja återvinna dessa gamla politruker, så du har en poäng.

   NOT! 😉

 42. Sossarna går också mot sin död..

  Dessvärre gör Sverige det också..

  7-klövern har lyckats med sitt mord på Sverige..

 43. Bara ar gratulera Jimmy Åkesson för gott.😃 arbete. Skrämmande att den rödhåriga häxan ökar.

  SD I september ingen tvekan

 44. Även om SD skulle bli störst kommer vi inte få se en förändring till det bättre under en överskådlig tid. Det har 7-partiet sett till med sin ansvarslösa invandringspolitik. Jimmie Åkesson mötte Anders Ygeman i en duell i gårdagens SVT-nyheter och sa rent ut att sossarna fördärvat så mycket, att det kommer att ta minst två generationer att städa upp. TVÅ generationer! Vid det laget ligger jag sju alnar under jorden. Men mina barnbarn måste ta sig genom helvetet.

  Mitt förakt för svenska politiker vet inga gränser.

  • Svenska regeringens politiker menar du väl ?

   Jimmie och gänget är ju också politiker 😉

  • Det är en gränslöst psykologiskt viktigt händelse om SD blir störst. En pungspark utan dess like som möjliggör att proppen dras ur helt för media och opinionen inför 2022.

 45. Jag kan ha fel men jag tycker att SD är mer som gamla S so krävde ordning på riktigt medan dagens gummisåssar påminner om gamla VPK !

  Egentligen så verkar hela 7-klövern bara vara olika falanger inom samma parti , i stort tycker de lika utom i vissa detaljer ! ?

  Får SD makten så hoppas jag att de tar in AFS som stödparti och lämnar de andra själva i sin sandlåda !

  Visserligen kan AFS upplevas som hårda , men det är dåliga tider nu och vi har inte råd med några vackra ideal nu . . tiderna är sådana att bara handling och logik måste styra utan hänsyn till vänsterpöbelns känslor ! !

  En kriminell är en kriminell och ska därmed bort ur vårt samhälle .
  Är det en av våra egna såblir det fängelse och är det ett annat lands medborgare så bör man kasta ut denne för bestraffning hemma !

  • Med tanke på att Vänsterpartiet Kommunisterna är delaktig i folkmord på Kiruna Svenskarna och ha varit med mördat 100 miljoner människor, så är det sjukt att folk röstar på VPK.

  • Ja, om AFS kommer in i Riksdagen så vore det nog det bästa om de samarbetar med SD. För inget annat parti vill ju ens ta i SD med ”tång” helt otroligt.. och inte ens i AFS heller. 7-klövern är idioter som inte fattar vilket ”guldläge” det kommer bli att få bilda regering med SD.. SD 2018 det är ert år iår 💙

 46. Yes, det finns en kristen gud. I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut, miljöpartiet hade lämnat riksdagen. Sverige vad åter ingen fritt ifrån en cancerböld.

 47. Politiska landskap tenderar att nå en situation där två hyfsat jämnstarka politiska krafter står mot varandra. En värdelonservativ och nationslistisk kraft håller på att ta plats på ena sidan och definierar därmed även motståndarsidan, den socislliberala och globalistiska sidan.

  Av de gamla partierna är det bara centern och mp som aktivt har valt sin position i det nya landskapet. Övriga blir allt mer irrelevanta och lever farligt inför valet. Särskilt moderaterna bör rimligen kollapsa om de velar vidare utan att bestämma sig.

 48. Otäckt att de båda bortitokpartierna V och C får så höga siffror! Det visar verkligen att Sverige är ett galet land!

 49. Alla bör förstå en sak..

  Valet 9 September är Sveriges sista chans..

  Sverige klarar inte 4 år till med samma vanstyre..

  Då är allt över..

  Liv eller död..

  Vad väljer du..

  • Jag har under hela perioden från 2014 hoppats på nyval, men det verkar som om Alliansen håller kvar vid DÖ och på så sätt håller kvar Regeringen.

   Ja det är i höst det gäller, sker det ingen förändring så tror jag att det kommer oroligheter som vi tidigare inte sett i Sverige.

 50. SD i mitt hjärta en träst i det mörka. Fler och fler väljer den tröst jag känner den väg jag så länge valt vilket glädjer mig.
  SD 2018!

 51. Otroligt om det blir valresultatet, vad ska Löfven göra, mobilisera godhetsapostlarna i övriga partier.

 52. Att Centerpartiet går framåt efter att tillsett att c:a 9000 illegala invandrare med utvisningsbeslut, och som dessutom i de flesta fall ljugit om sin ålder får stanna i Sverige, till en kostnad som hade kunnat ge våra ”fattigpensionärer” 1000:-/månad mer i pension, är ofattbart!!!!

  • Visst är det ofattbart, men Sverige består av 20% dårar och där är det igen ide att förklara sakers tillstånd…Låt dem skrika, skräna och vurma för ekonomiska flyktingar och försök få över övriga till rätt sida(SD).

  • Men svenskarna är ju också ofattbart korkade. Och pensionärernas sätt att rösta på är ju om möjligt ännu mer korkat!!

 53. Trenden fortsätter: SD upp, S och M ned. Vänsterliberal-galningarna i V, C och MP ligger konstant på sina +20%. De tar bara röster av varandra mellan mätningarna.

  SD behöver dock gå över 30% för att kunna ställa ordentliga krav och därmed förändra undergångspolitiken som 7-partiet fört under 2000-talet. Mobilisera och förklara för de som röstar på 7-partiet att nu är det fråga om överlevnad för staten Sverige eller ej, och be dem tänka efter ordentligt innan det är för sent.

  SD 2018!

  • Om media vore säkra på att AfS inte kommer in så skulle de skriva spaltkilometer om partiet. Nu är det knäpp tyst. Räkna själva ut varför!

   AfS 2018!!

 54. Alla mätningar är riggade. Det är valet den 9 september som räknas och då kommer S&M-partiet som förvandlat Sverige till ett neomarxistiskt experiment att slaktas.

 55. SD snart största partiet, har folket vaknat nu? När krisen förutsågs för flera år sen av SD och ingen lyssnade.

 56. I Metro står att S och M inte fått något lyft i opinionen trots tuffare migrationspolitik. Kan deras omsvängning fått folk att inse hur mycket de två partierna ljugit under så många år att opinionssiffrorna bara kommer att bli sämre?
  För vem litar på deras omsvängning när S har en stark falang inom partiet som är emot en skärpning och M måste dras med C inom alliansen?

 57. Nu så är det ”bara” ett problem kvar: de som orkade med att svara på den enkäten MÅSTE pallra sig iväg till valurnorna! Ut ur EU och Schengen!

 58. Heja KD nu har snart utmanövrerat er från Riksdagen. Alf Svensson som har kämpat in KDS/KD in i Riksdagen måste ta sig för pannan. Har fyller för övrigt 80 år i år.

 59. Redan på sjuttiotalet målade CP Herslow i Skånepartiet upp den soptipp Sverige är i dag……

  • Sven Olof Olsson i Sjöbo var den sista demokratiska C politiken. Han lyssnade på vad folket ville och lätt dem folkomrösta.

 60. Mp under spärren bra. Sossarna trogna och tjuriga är tyvärr väntat. SD så pass stora vore mycket bra. Då får man självförtroende och blir en riktig kraft att räkna med. Man kommer också kunna locka till sig kompetenta medarbetare som då skulle förstå vilket stöd detta parti har hos medborgarna. SD 29% och Afs in precis över spärren vore trevligt men kanske inte att räkna med Men man kan alltid hoppas

 61. Det finns en anledning till att S & M vill samarbeta. De vill inte vara beroende av MP & C migrationspolitik. Så varför söger de inte rent ut till MP & C att de inte kommer att samtala med dem förrän de överger sin extrema mig politik?

 62. Sverigedemokraterna bör sikta på 30 procent och sluta tala om samarbete med övriga. Det får ge sig efter valet. Därtill finns det stora förhoppningar att tre skitpartier försvinner.

 63. Blir en nagelbitare fram till valet. Tror att SD lyfter ytterligare. Konsekvenserna av de andra partiernas massinvandringspolitik börjar bli svåra för många. Inte minst för skötsamma invandrare i förorterna. Dessutom är alliansen försvagad och får svårt att samarbeta om migrationspolitiken. S är en ljugmaskin. LOs medlemmar har inte fått det bättre i fackföringspampens styre. Är det något vallöfte från S som genomförts?

 64. Vart finns AfS i denna undersökning. Det är inte seriöst att utesluta en så stor kraft på framfart. Alla partier över en procent borde i ett friskt demokratiskt land anges. Ett allt för stort SD är inte heller önskvärt. Säg att SD skulle få 20 % och AfS 10 % vore det bästa för landet.

 65. C’s framgång bland väljarna beror väl på att många mussar vill bli
  nämndemän; en ’integration’ som passar våra invällare.

 66. I en saga hade en groda gått på semester. Ansvaret, plikterna & skyldigheterna var någon annans. ”-Jag är som en hukande skugga i en tom jordkällare” mumlande han med viss självinsikt..

 67. Vi få hoppas att det här bli valresultatet och SD låna lite AfS politik att man vill börja deportera mera.

 68. Många uppger inte att de röstar på SD när någon frågar. Jag vet själv att jag skulle uppfattas som ett rasistiskt pucko av vissa. Nej, då är det bättre att låtsas vara moderat när någon ytlig bekant med fördomar frågar. Det är jag idag, ibland… Jag väljer mina strider och vänner.

  Men på valdagen 9/9, då jäklar kommer jag ut ur min garderob! Vi vet vad ordet demokrati och valhemlighet betyder…

  SD 2018

  • Jag tycker inte man ska gömma sej för någon,jag har också en känslig position inom jobb,men jag står för det jag känner och för mina barns framtid,och det är ingen som vågar säga emot när jag drar upp det här med demokrati,vad är problemet frågar jag?

 69. Fy fan! VPK 9%.. Att SVT skulle köra några dokumentärer om Stalin folkmord eller hur STASI Agent Lars Werner förråde Sverige under kalla kriget, innan valet är väl också uteslutet, eftersom SVT inte är en objektiv part.

  • Tvärtom så kommer de naturligtvis gräva fram varenda lokalpolitiker inom SD som ens tänkt en olämplig tanke de senaste 20 åren.

  • Skrattade gott när du kallar (V)änstern för VPK (VänsterPartiet Kommunisterna). Den stämpeln försökte de tvätta bort kring 1990. Men det går nog inte! En kommunist är och förblir alltid kommunist. Lägg även till Mp och S till den här röda kategorin! Frågan är om inte C och M gör det också!?

 70. Svårt att förstå Centerns uppgång. Det måste betyda att den lilla kärnan i M och S som är fundamentalister i värdegrundsfrågor ser att det bara är Centern som står fast. Samtidigt visas det tydligt att både M och S i hemlighet vill genomföra flera av de åtgärder som SD har föreslagit.
  Nu släpper M igenom uppenbart socialistiska förslag som ingen moderat vill genomföra.
  Vad kan det betyda annat än att de förbereder sig på att bilda en S&M regering och lämna V,Mp och C därhän.
  För att vi skall ha en chans att SD skall få inflytande för 2022 måste de bli största parti.

  • Sjuklövern beter sig som om de var styrda av Globalisterna med fjärrkontroll. De agerar väldigt suspekt.

   • Självklart. Rätt slutsats.
    Alla kan köpas med pengar.
    Även folkvalda politiker.
    Några miljoner rakt ned i fickan. Skön känsla, va?!

    Stefan Löfven. Gubben med guldbyxorna……

    • Javisst. Och de som låter sig köpas för pengar och är villiga att sälja ut svenska folkets framtid får jobbet. :o(

     • Därför har vi denna ”besvärliga parlamentariska” situation.

      Vilken tur att Stefan Löfven är beredd att ställa upp i fyra år till. För landets bästa.

      Hoppas bara att han inte får byxångest…

     • Det bör de vara. Men jag själv (vet inte om det gäller alla) är beredd att förlåta och gå vidare. Det gäller ju ändå vår gemensamma framtid.

      Jag säger: Gör om. Och gör rätt denna gång!

     • Jag kan bara förlåta ifall man ber om det. Deras attityd så här långt inspirerar inte till försoning. Men det är klart att man måste gå vidare oavsett.

     • Nej jag håller inte med. gör fel och du ryker så får nån annan visa om dom kan hålla sina löften.En lögnare kan aldrig mer få förtroende,speciellt inte gång efter annan.

  • Som du säger är det nog framför allt missnöjda sossar och miljöpartister som stödjer centern i mätningen, missnöjda över att invandringen inte får fortsätta som vanligt eller t.o.m. öka!

   Det här kommer säkert att påverka S och M’s politik framöver, då de insett att det inte hjälper att kopiera Sverigedemokraternas invandringspolitik, man måste mena nånting med det man säger också, om neddragningar i invandringsmottagningen, skärpa gränskontroller etc.

   Sverigedemokraternas väljare har genomskådat deras bluff och väljer att lägga rösten på orginalet istället! Man vet vad man har men vet inte vad man får ifall man röstar S eller M.

   SD måste inte bara bli störst, ska helst få minst 50% av rösterna också!

   • Ja naturligtvis. Vi som har vänt oss till SD tidigt har blivit så illa behandlade på grund av vår klarsyn. Jag tänker hålla fast vid SD inte minst som hämnd.
    Etablissemang blir korrupta om de får sitta för länge och det har vårt gjort redan för länge sedan. Då brukar det historiskt ske väpnade revolutioner eller statskupper. Det är inte vår grej. Vi kommer göra en demokratisk revolution.

  • Varför tror du att S och M ”i hemlighet” vill genomföra SDs politik? Alla PK har ju hela sina liv definierat hela sig själva och sin moral som internationalistisk och att Sveriges förintande är viktigare än allt annat sammantaget. De offrar ju t.o.m. sina egna karriärer och förintar sina egna partier för att nå målet att totalförstöra och islamisera samhället, så extremt överordnat allt är det. Det kommer ingen PK någonsin att varken kunna eller vilja ändra på. Det är alldeles för tungt personligen psykologiskt, och man blir som ”nazist” övergiven av precis samtliga kollegor, ”vänner” och familjemedlemmar.

   Tvärtom ljuger PK att de vill genomföra delar av SDs politik, men det vet vi ju alla att de aldrig någonsin kommer att göra. Då hade de ju gjort det för årtionden sedan så att SD aldrig hade funnits. PK sabbar för sig själva av ideologiska skäl, de är kamikaze, målet är internationalismen, Sveriges förintande. ”Upp till kamp…”

   • De har båda börjat tala om problem som de inte tidigare har uppmärksammat alls. Illojal konkurrens från utländska företag mm.
    Jag ser något varje dag som bara vi ”ondskefulla” ens nämnt tidigare.
    Jag tror att de analyserat SD:s framgångar och inser varför de har växt som de har gjort.

    • Leijonborg (FP) gick till val på att införa språktester för medborgarskap redan för 12 år sedan. PK ljuger, är det så svårt att begripa? Finns det någonting som någon PK skulle kunna säga för att du ska förstå att de ljuger?

  • S och M ihop, hur skulle det fungera?
   Molotov-Ribbentroppakten fungerade i 22 månader så vi får se…

   • Jag tror inte att de kommer att fungera men jag tror att det är vad de planerar.
    Varför skulle moderaterna annars släppa igenom två skatteändringar som går helt emot deras ideal?

 71. Fantastiskt! Må miljö islam partiet förpassas till den djupa avgrund där de hör hemma! Nu har vi bara parasiterna i C kvar att förpassa.

 72. Även om det ser bättre ut så ser det mörkt ut. 36% röstar på fortsatt galenskap i s v och mp. Till detta kommer c 10% och L 4%. Dessa godhetsdårar och landskrossare har 50%.
  Om M ställer sig dit vilket de gör så är det tvärkört.
  Vi får hoppas SD kan växa uppemot 30% nu och att M gräsrötter pressar M mot höger och inte vänster.
  Alla dessa bidragstagare kommer aldrig skickas hem. De kommer aldrig jobba. Motsättningarna ökar. Skatter höjs.
  Allt enligt Reinfeldts agenda att radera välfärden. Vi är precis där Reinfeldt och globalister vill att vi ska vara och jag ser inte hur det skall vändas?

  • Reinfeldt har rensat bort alla gräsrötter och sått partiet med ogräs. Jag har inte sett en tillstymmelse till opposition inom Moderaterna senaste tio åren. Kommunerna lät sig köras över totalt när deras rätt att välja migrantmottagning avskaffades drakoniskt av staten. Ingen partimedlem lyfte ett ögonbryn över att deras årsstämmas bortröstande av D.Ö. helt ignorerades av partiledningen. Moderater är fega lurade mähän.

 73. Hela vänster och hela mitten V+S+C+L får bara 46%. Det är hela Riksdagen enligt undersökningen. Utom M som isolerar sig själva från 56% av Riksdagen SD, S, C och därför omöjligen kan vara del av någon majoritet under nästa mandatperiod heller. M blir vågmästare och kommer att utnyttja detta sitt nya strategiska läge till att tillsammans med VPK på avbytarbänken att passivt stödja Löfvéns S+C-regering hela nästa mandatperiod också.

 74. Hahah om några år är sossarna et 6% parti. Fattar dom inte det själva att om dom nu ska sitta o ge svenskarnas pengar till massinvandring att dom förintar sej själva.. Folk har börjat inse

 75. 7-klöverns okontrollerade och besinningslösa import av icke-svenskar..

  Har medfört att..

  De har från ett ej existerande icke-problem förvandlat det till Sveriges största problem..

  Alla kategorier..

  Hör upp alla tidigare och nuvarande folkvalda förrädare..!

  Var önskar ni bli bedömda och med allt säkerhet dömda..

  I Rättstribunalen i Haag eller Folkets domstol..

  Välj själva…

  En sak är säker..

  Vi glömmer aldrig..

 76. Tänk att så mycket som 23% är rejält förståndshandikappade i vårt land.
  Att det fortfarande finns så många sossar kvar är en gåta

  • Och då är ändå de 23 procenten sossar riktiga genier i jämförelse med de 23 procenten som röstar på V-C-MP….

   • Är det dig själv du syftar på? För jag antar att du tillhör kategorin mentalsjuka quislingar som har som främsta mål att islamisera landet. Men det är inte konstigt, det heter ju nationalSOCIALISM, och de gängade sig rätt rejält med muslimsvinen under kriget, så..

   • En kommentar 0 röster visar tydligt att Expo-agenter är inne och läser här.Det egna tvivlet gör oftast att man söker sig till dem som hånats för att de alltid stått upp för sanningen.

   • Lätt att ”GLÖMMA” sin egen historia…
    Skallmätningar
    Steriliseringar
    Nazistvurmare
    Och alla andra hemskheter Socialdemokraterna ÄGNAR sig åt

  • Många av dessa väljare är också muslimer, bl a från Mp och FI, som nu byter över till ett parti som (tyvärr) lär stanna i riksdagen.

 77. Och denna mätning kommer inte att omnämnas i ljugmedia.
  Där förmedlas bara utvalda fakta.
  Tänk att en gång var journalist ett respekterat yrke.

 78. Det finns bara ETT verklighetsföerankrat parti o det är SD.
  Övriga partier står för krossad välfärd o ett samhälle utan
  tillit o gemenskap .

  • Undrar vad Löfven gör för ”utspel” nästa gång…för nåt jävelskap kommer det att komma!

   • Löfvens eventuella jävelskap kommer inte att leda till någonting, då allt han proppas full med av sina rådgivare bara blir som vanligt rent fiasko. Han klarar inte ens av att ljuga längre och allt han säger visar att han är totalt värdelös i den roll han tjatat sig till. Hans fall blir som de andra sosseknäppskallarnas, vid valet i september, brutalt och direkt. Plupp !

 79. Är 100% övertygad om att mörkertalet för SD är stort, jag skulle aldrig erkänna ( feg mao) att jag röstar på SD inför ngn förfrågan, tjatar dock ihjäl släkt o vänner och har säkert värvat mängder av röster, det är ju sinnessjukt att SD måste skicka nyhetsinfo i anonyma kuvert. Måtte PK drabbas stenhårt av mångkulturen dom älskar mer än sig själva nära o kära.

 80. Varför är S och M så måna om att försöka värva över medlemmar från SD då man inte vill föra några samtal med SD. SDs väljare är ju SD, har dom inte förstått det eller är desperationen total. Välj hellre i såna fall att försöka värva medlemmar från C och MP, där finns de väljargrupper som liknar dom själva mest.

  • Därför att SD är mycket större än vad alla opinionsundersökningar visar samtidigt som C och andra till vänster har färre röster än visat. Tror att alla partier gör sina egna undersökningar och därför lägger man karbonpapper på SD:s politik och hoppas att den dumme svensken hoppar tillbaka…

 81. Blir valet som siffrorna visar så går gamla alliansen och S ihop för att porta SD och då blir det DÖ igen.

 82. Invandringen är det viktigaste frågan inför valet. Övriga partier med något undantag försöker att kopiera SD. Men att tillverka dåliga piratkopior brukar inte vara någon framgång på sikt.

   • Då river vi alla moskèer och spränger alla böneutropshögtalare och förbjuder alla hucklekarringar att vistas ute i VÅRT samhälle. Alla islamsymboler måste bort helt ifrån vårt sekuläriserade land. Bidrag och bostäder till dessa inkräktare avbryts och upphör. En utvisningsmyndighet ser till att de kastas ut ur landet med kraftfulla och brutala metoder. Sedan kan Sverige återbildas som en bra och utvecklingsbar nation med västerländsk livsstil. Vi skall kämpa för det.

 83. Får se vad de 87% fegisarna vågar sig på nu inför kommande val. Tycker själv att jag kan skönja en liten avdramatisering av mode orden ”rasist & främlingsfientlig” råvänstern är förstås undantaget från det.

 84. Sanningen kommer inte fram , när man —- FÖRHÖR , 1.500 personer
  öga mot öga . I september får vi veta om svensken vill islamisera , och
  få imamen som sin minister . Som styr med shariaLagar ,!

  Fram till —- 9 / 9 , får vi lov att informera ’ Svensson ’ om varför muslimen har invaderat Vårt Land .

 85. Bra att SD ökar 🙂 I junimätningen kommer vi inte att dela förstaplatsen med nån!!!
  En annan positiv aspekt är, och förstå mig rätt nu, att om vi plussar ihop SD (det parti som har varit och är förnuftigt) med de andra partierna som vill skärpa nuvarande situation (om än väldigt senkommen förändring) så finns det en stor majoritet för detta. SD + M + S + L + KD har tillsammans 71.5%. Med ett så stort stöd för förändringar i nu förd politik blir det förhoppningsvis svårt för våra politiker att stoppa huvudet i sanden framöver….

 86. Bonniers effekten slår aldrig fel vilken partiledare som Chefredaktörerna ska stötta i sina propagandatidningar med lögner för att hålla sanningen i schack!
  Maria Wetterstrand och sitt usla Mp var ett typexempel på hur Bonniers uppgift ifrån Bilderbergergruppen hur man ska skrämma upp folk, så att de inte förstår vad de sysslar med! Nu använder man Annie Lööf för att göra folk förvirrade!

  • Och som en händelse kunde TV4 i morgonprogrammet visa att folk är positiva till invandringen idag. Bara lite oroliga för kulturkrockarna. Novus var dom som gjort undersökningen. Efter Ygemans sk debatt mot J Å igår, så undrar jag om inte polletten börjar trilla ner i Svensson.

   • Som utbildad Pedagog var det inte svårt att förstå folks mentala ohälsa som skrämde mig.
    När svenskar säger upp sin svenska mentalitet och patetisk vill visa hur de älskar främmande folk, som de inte hade en aning om vilka de är.
    Alltså i vetskap om att alla folkslag har en nedärvd mentalitet som har anor tusentals år tillbaka i tiden.
    Vad som gör att stora delar av svenska folket lider av en mental ohälsa och dessvärre de faller offer för vilken propaganda som sprids!
    Därför har vi fått otroligt sjuka konstellationer i vårt samhälle som manar på vad vi ska tycka och tänka, som skapar stora ärr i vår mentalitet! Vi slår ifrån oss med orden svenskarna är dumma i huvudet och tyvärr vår mentalitet har fått djupa ärr som gnager på vårt samvete!

 87. Grattis SD ni har vind i seglen samt gårdagens debatt på TV mellan Jimmy och Ygeman vann ju Jimmy överlägset

  Ygeman är en” mupp ” som är uträknad tillsammans med partiet S

 88. Detta är så nära sanningen vi kan komma antar jag, och att MP har 3,6% får det att pirra i hela kroppen..:-)

  • Idag blir det systembolaget för inköp av bubbel som glädje för MP`s trubbel.
   Vilken glädje om vi slipper se och höra galningarna, Gurran Frigolit, Isabollan Lövin och superknäppskallen Maria Ferm, mera i offentliga sammanhang.

  • Det tråkiga är att , KOMUNISTERNA : S + Mp + Vpk , inte kan sin
   historia , plus att resten av 7-klövern inte heller älskar Sverige .

 89. Efter sommarens skandaler och bugande för islam så är den gula stapeln långt upp från dom andra,och det kallas demokrati om någon nu har problem med att bo i Sverige.

 90. Tyvärr Sverigevänner. S/M kommer att samarbeta efter valet. Fortsätta tortera arbetarslavSvensken . Som vanligt.

  • Kort informationsTid , för att väcka , till ett liv befriat från shariaLagar ,!

 91. Är man PK så ska man vara det mot demokrati och yttrandefrihet också,annars så kan man lägga ner sitt falska tjafs.

 92. Löfven får svårt att locka tillbaka de S-väljare som gått över till SD
  Jag skulle våga tro att dessa väljare inte bara sett ljuset, utan kanske också börjat läsa alternativmedia, där all information som av MSM tidigare undanhållits dem står att läsa.
  De förstår nu varför alternativmedia växt med rekordfart och varför gammelmedia, i brist på argument, ständigt försökt stämpla sin nya konkurrent som rasistisk och främlingsfientlig.
  Dessa pajaskonster fungerar nu allt sämre, i en värld där sanningen finns att tillgå i alternativa kanaler.
  Svenska folket har så smått börjat vakna. Till och med delar av gammelmedia har börjat vakna och det är inte en dag för tidigt.

  • Håller med. Folk som väljer S och gnäller på SD har säkerligen inte läst SDs politik eller lyssnat på dem med öppet sinne. När detta väl sker, och man får upp ögonen – så tror jag väldigt väldigt få någonsin kommer gå tillbaka till den utdöende Sossesaurus Rex.

     • Du behöver inte vara rädd längre då man ibland tar till ironi i denna sida och vi gamlingar behöver inte heller vara rädda att dö av influensa då vi fortfarande har en bra sjukvård trots sossarnas tillkortakommanden överallt. Hå hå ja jaja. Nu skall jag se efter om pensionen har kommit så att jag kan köpa en burk kattmat på konsum att njuta av .

     • Vov på dej. Kattmaten var slut så det blev Nosens hundmat istället. Imorgon skall jag sjunga så då blir det väl en hirskolv att knapra på. Hå hå ja ja ja ! Idag kom pensionen så då får det bli en lättöl till ” Let`s dance ” och lite snacksfröer.

     • Nosens som e’ så gott!
      Själv tänker ock fira idag – sätta mig i solen och käka en glass ;))
      Allt Gott Till Dig!

  • När du sätter så låga mål så har du anledning att fira varje dag! Se sossarnas kollaps till Demokraterna i Göteborg. Se sossarnas kollaps i Frankrike och Tyskland. Se Stefan Löfvén göra radikala överraskningslöften mitt i valrörelsen som får ALLA partiförbund att protestera och 105 förtroendevalda sossar att hota med att lämna partiet.

   Han genomför den mest radikala islamiseringspolitiken någonsin tillsammans med Centern. Många grottkommunister ljuger hårt för sig själva att deras ideologiska kamrat islamistkommunisten Annie Lööf skulle vara för individuell frihet, det som alla sossar hatar mest av allt. Att vara sosse är ju att vilja vara hjälplös slav under PKs härskarmakt, eller ’mamma’ som sossarna föredrar att kalla det PK som Gud Tage Erlander skapade. Samtidigt försöker han ljuga att Socialdemokraterna nu ska börja föra Sverigedemokraternas migrationspolitik. Fast han själv aldrig åstadkommit någon politisk reform överhuvudtaget. En hund känner ju på lukten att den mannen inte kommer att uträtta någonting.

 93. Visst är det bra att Moderaterna och sossarna avslöjar sig i god tid före valet. Utspelet att de två odugliga partierna skall samarbeta visar sig direkt i opinionen, alltså platt fall. Folk är inte så dumma att de skulle tro att två misslyckade regeringar skulle bli bättre för att de går ihop. Tvärtom, det skulle göra ont värre. Ungefär som två misslyckade kockar som söker jobb och berättar att de är odugliga men att om de får samarbeta så blir det perfekt.

 94. Annie Lööf står bakom massinvandring från 3:e Världen
  o är handplockad, som ny statsminister i Sverige, av globalisterna i Bilderberggruppen.

  I avsikt att korssa välfärden i landet, uppbyggt under generationer, för att istället överföra kontanter till globalisternas bankkonton.

  Det vi ser är en gigantiskt plundring av välfärden, En kannabalism utan motstycke i historien, som när den fått verka under lång tid, närmast kan liknas vid galna kosjukan, vilket även modern forskning visar.

 95. Varför skulle folk välja den instabila och nyckfulla kopian S när de kan välja det stabila och jämna orginalet SD?

  S fattar tydligen inte att när de kopierar SD så visar de ju bara att SD har haft rätt hela tiden, samtidigt som de visar att de inte står för sin politik utan byter riktning hej villt bara för att få sälja sig själva. S är ett parti som framför allt annat vill ha makt, intr få igenom sin politik – för den verkar uppenbarligen väldigt flexibel med oppinionen..

 96. Ja snart står de övriga partierna och ber om samarbete med SD. Alla har tagit på sig den Sverigedemokratiska kostymen…alla har bytt uppfattning genom att knäppa med fingrarna. SD behöver inte dom andra partierna för SD kommer att bli störst. Ett terrordåd till är allt som behövs för att resten av den sovande befolkningen ska vakna.
  Inget parti har växt så fort i den svenska politiska historien och kommer att växa ännu mer innan det är dags att välja. Att SD vill frysa ut Annie Lööf som en förutsättning för samarbete med övriga före detta allianspartierna är suveränt bra tänkt.

  • Det finns en reserv på 150 000 röster där de flesta är sosseröster, som är på väg över till att bli SD röster!
   Björn Söder har personligen fått den uppgiften av mig och vi ska träffas plus ledaren för 150 000 assyrier som det handlar om.

   • Såg en filmsnutt från Södertälje för längesedan där Jimmie diskuterade med några kristna invandrare om röster.Det var nog assyrier,tror jag.

    • Absolut helt korrekt, vi ska också veta att i det senaste valet fick SD ca 30 000 röster assyrier röster.
     Vad som sker nu är assyrierna som avskyr allt vad muslimer heter, mer än intresserad av SD när Löfven gjorde muslimerna till sina vänner!
     Märk väl ingen assyrier vill ha någon politisk post i SD, vilket strider mot deras kristna tro, att ta makt i ett annat land!

    • Utlänningar i vårt land skulle inte ha någon rösträtt, för att de har blivit svenska medborgare men ändå inte tillhör vårt svenska folkslag!
     Är man äkta Viking så bör rösträtten vara till 100 % korrekt!
     Övriga varianter skulle inte accepteras!

 97. Fantastiskt. Första gången något parti är lika eller över socialdemokraterna på .. väldigt länge? I övrigt ser det bra ut att melonpartiet åker ut. Dock hade kristdemokraterna gärna fått byta plats med liberalerna. Inte för att jag är aktivt kristen men hellre det än islam.

 98. Hoppas att SD väljarna observerar socialisten Löfvens ”opportunism”? Makten framför allt, vad medborgarna anser är för honom helt irrelevant!!!!

 99. I mitten på förra seklet hade sossarna ibland över 50% i riksdagsvalen.
  Ny ligger dom på 23%
  Sossarna lägger ner stor energi på att värva röster bland invandrare och det är nog bara 15% av svenskarna som röstar på sossarna

  • Göran Persson fick 45.3% 1994. Sossarna har tappat 1% om året senaste kvartsseklet! Överrepresentationen bland äldre medför ”bara” 1% förlust per mandatperiod relativt övriga partiers äldre väljares bortgång. Så runt en miljon levande sossar har bytt parti. Det betyder att de som finns kvar är riktigt hard core.

    • Muhammedanerna verkar inte rösta överhuvudtaget i någon större utsträckning. De bildar ju helt enkelt sina egna islamiska stater istället. De vill inte ha PK som mellanhand mellan sin lag och sina liv. Sossarna tappade i vart fall 1/3 från Göran Perssons topp till förra valet, och går mot 1/2 nu.

  • Det är ju där sossarna hämtar en stor del av sina nuvarande röster….
   Men det gnys lite inom LO-kollektivet med en för generös flyktinginvandring… En jobbare har historiskt, alltid varit lite restriktiv mot främmande personer, så partiet har fått lugna ned sina känslor en aning.
   (Gäller även bönder, jordbrukare – men detta har
   Anni Lööf, helt glömt bort

 100. Härligt att se att denna spalt är den mest optimistiska bland alla skribenter idag. Sd måste hjälpa de svenska medborgarna att få Sverige i rätt riktning igen! Hoppet är det sista som överger oss!

 101. De kommande par veckorna är upploppet på mycket av valrörelsen. Riksdagen stängs, skolorna slutar, miljoner åker på semester. Sen är det bara augusti före valet. Hög tid för reklam eller ett utspel för att ge väljarna nånting att tänka på över sommaren.

 102. En härlig syn, men ska sanningen fram så ligger SD på 27% och S på 20%. En annan reflektion är glädjen över att MP som parti snart är över då de med största sannolikhet försvinner i höstens val. Tyvärr så har inte partietsväljare bytt åsikt och blivit rumsrena utan fårskallarna har vandrat vidare och slagits sig ner i Annie Lööfs fårhagen. Märkligt att dessa MP väljare är så otroligt fakta resistenta. Detta är en ny trend i samhället att vissa grupper, år efter år intar samma obevekliga syn på att Svenskar som särart skall utrotas och driva landet tillbaka till stenåldern. Nu har samtliga fåra huvuden samlats hos Annie och hon är numera största faran för Sverige, så låt oss gemensamt stoppa hennes framfart i Riksdagen genom att bemöta hennes agerande med kompakt motstånd.

  • Jag hoppas av hela mot hjärta att du har rätt! Jag hoppas verkligen att MP åker ur men tror dessvärre att de klarar spärren…

 103. Ulf Kristersson har utstrålning som en död fisk.
  Han skulle passa bättre på en arbetsplats där han inte syns.

  • Det behövs inte så mycket, så storväxt som han är. Du vet när man står i en reception och ringer på klockan men ingen kommer. Fast man hör en röst. Då är det en kvotanställd som står bakom/under disken. Ulf Kristersson är så osynlig att det enda jag såg av honom under 4 år som socialförsäkringsminister var ett inslag om att han hade svårt att hitta bostad, men fått hjälp av en kompis. Han är så osynlig att han tappar en halv Ebba Busch-Thor (jag kom ihåg namnet för en gångs skull, Bert kanske funkar för dem trots allt!) i var och varannan mätning nu.

  • AKB var stel och saknade utstrålning,
   men i slutet av hennes partiledarskap,
   skymtade en helt ANNAn person fram!

   (M)en med Ulf hamnade man i en galen tunna!

 104. Med en enorm glädje läser jag att dom förbannade ”miljömupparna” ligger under riksdagsspärren. Nu håller jag mina tummar att dessa gröna islamister verkligen åker ur riksdagen, dom om några har verkligen sett till att Sverige har börjat sin förvandling till en sunkig arabstat. Så nu känner jag att denna läsning har gjort att den kommande helgen blir betydligt trevligare en vanligt.

 105. Den här mätningen är vinklad gällande C, de bör har knappt 5%. Vilka är det som enligt denna mätning skulle rösta på henne, muslimerna? Nä, de röstar alla på S. C lär åka ut tillsammans med KD, L och MP. Sänk S till under 20% och SD till runt 30% så kommer den verkliga bilden fram. Börja mät AfS.

  • De flesta moderater och sossar vill leva som slavar i en islamistisk stenålderstyranni, det är deras värdegrund som de så fanatiskt vägrar prata med andra om. När Moderaterna i ord sviker det borgerliga kärnvärdet om islamisering så är det naturligt att många av deras historiskt varmaste anhängare överger dem för ett i ord mer renlärigt islamistparti som Centern.

   Annie Lööf vill bli justitieminister (och med ansvar för Polisen, för hennes pappa är kommunpamp och polischef). Hon vet vad hon gör. Hon rekryterar de mest lättlurade och de mest ondskefulla islamisterna mycket taktiskt för att göra sig oumbärlig för den globalistiska socialistiska rörelsen. Det finns så många miljoner svenskar som är för dumma i huvet för att klara av att överleva, så ett parti kan växa enormt mycket genom att ljuga för dem.

 106. Ett litet problem i Sverige är att oavsett valutgång till vänster eller höger så har Magda och Stefan i sänge med VP,M och LO sett till att Sverige under kommande mandatperiod när den blobala konjunkturen vänder neråt är tvärkörda. Fattigdom, ökad kriminalitet och massarbetslöshet väntar, bostadskrasch och finanskrasch kommer också i spåren.
  Sista halmstrået för landet är att SD kommer med i nästa regering med ansvar över migrationspolitiken. Enbart morötter till migranter som nu delats ut av regeringspartier under tre deccenier, finns helt enkelt inte pengar till. Fixa ett riktigt jobb eller starta eget och ha en egen försörjning alternativt åk hem. I USA får man efter ansökan en guldbiljett nämligen ett green card(arbetstillstånd) som ger dig rätt att arbeta och bli självförsörjande och kanske rik så småningom. Inga bidrag,inga bostäder, inga språkkurser betals av skattemedel. Du får som alla andra medborgare succesivt arbeta dig fram i livet och samhället.

  • Om Sverige ska ha någon framtid, så måste nog lycksökarna från tredje världen åka hem.
   Det är uppenbart nu, att de är på god väg att dra ner oss i sitt skit, och det är likadant i hela Västeuropa.

 107. 7-klövern har bara EN prioriterad fråga o det är att hålla SD utanför, oavsett om samhället rasar samman.

  Det vi ser är ett samhälle. där den politiska o lagstiftande makten placerats på ett vuxendagis i Sveriges Riksdag o på deras lokalkontor, där regeringskansliet är störst med närmare 5.000 dagisbarn.

  • Ja, det blir inga lysande resultat av våra politiker och politiska tjänstemäns tid på jobbet. De mesta handlar om att vara hantlangare åt globalisterna (George Soros o Co.). Den strimma av IQ som finns går åt för att positionera sig i syltburken.

   • Vår politiker saknar visioner och saknar förmåga att ta sig an vår tids stora samhällsproblem. Men de får åtminstone tågen att gå i tid till vardags! Ha ha ha haa!

  • SD slår sönder ideologisk politik och ersätter den med pragmatism.
   Då uppstår identitetsproblem bland övriga och de anser att SD bär skulden till deras lidande.

 108. På grund av att småpartier som ju folk uppenbarligen anser driver en dålig politik (för annars så skulle dom ju inte få så få röster) idag kan få så stort inflytande. Så har jag en idé.

  Vad sägs om en en tvingande regel som säger att om det största partiet inte får egen majoritet så MÅSTE det regera ihop med det näst största och om inte det räcker för majoritet så måste även det tredje största partiet ingå i regeringen o.s.v.

  På så sätt eliminerar man dom små och alltså sämsta partiernas chans till inflytande.

  • Andra länder, där folk gjort revolution som man kan se på deras olika varianter av tricolorer till flaggor, har löst det genom att ha en direktvald regeringschef, en president. Sveriges Riksdag helt enkelt skrev över diktatorkungen Karl XIII:s envälde till sig själv 1809, folket brydde sig inte. USA har en utmärkt konstitution, bara att ta över och anpassa till våra icke-federala förhållanden. T.ex. regeringschef utsedd som person i val. Halva parlamentet utsett genom att en delgrupp väljare baserat på t.ex. födelsedatumet, väljer var sin person, och andra halvan genom val av ett parti som listar och konspirerar internt precis som idag. Och en konstitutionsdomstol vars domare utses så oberoende som möjligt. Samt riktigt kommunalt självstyre.

 109. SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  SD 2018!!!!!

  • Ja, vi har lidit under ett Quisling syndrom alldeles för länge. Kan det vara så väl att vi, de nertryckta, nu äntligen reser oss mot förtryckarna?

 110. Härligt att se dagen är räddad och nu måste de sju jättebabysen snart börja pjata
  med SD vare sig de vill eller inte,trevligt.

 111. Av flera anledningar härliga siffror. För det första, har Sverige verkligen funnit den normala vägen, bort från flumigt PK- tarmas och flosklerna om allas lika värde? Dyra floskler, vi tvingas figurera som ekonomiska garanter för?
  För det andra att MP med höjda av skatter på drivmedel m.m.. Pengar som inte gått till vägunderhållet utan rätt i gapet på migrationen för bidrag.
  En krympande 7-klöver, ett kärt tecken på att något händer.

 112. Moderaternas tillfällige partiledare – det kommer inte att vara så länge – fick dansa ett par månader på Batras impopularitet. Det varade tills han öppnade munnen, då började nedförsbacken som kommer att vara tills valet och där blir han utbytt till vem då? Ja, säg det. Ungefär som Ynkeman, ibland kallad Ygeman, som tills för ett halvt år sedan sågs som sossarnas påläggskalv av töntmedia. Igår fick han TV-tid i debatt mot Åkesson. Det borde han inte fått. Det var som att se en skollärare som kallar upp en elev till ett allvarligt samtal om elevens framtid. Det enda eleven kunde säga var att alla måste i arbete. Samma floskler vi har hört de senaste decennierna utan konkret vad arbetet skall bestå i. Förutom låtsasarbete förstås!

  • Hittills har varje ny riksdagspartiledare varit värre än sin föregångare. Inte minst för sitt eget parti. Det handlar ju om en styrelse som utser den minst hotfulle rivalen. Inkompetens är den främsta meriten. Jag ser fram emot deras nästa byte!

   • Det stämmer även på C. Från Gunnar Hedlund (möjligen Fälldin) har det bara gått utför med kompetensen på partiledarna – för att inte tala om den katastrofala nuvarande och hennes ännu mer katastrofala förgångare!

 113. Fråga till de som kan. Ifall SD blir största parti i Sverige efter valet 2018 är det då inte kutym eller sed att detta parti då ska få bilda regering ?

  Så ifall det är så vad kommer då hända när A) SD antagit inte får egen majoritet och B) inget annat parti vill sammabeta med SD.
  Kanske vi kan se fram emot ett osäkert parlamentariskt läge med extra-val påföljande extra-val tills Svenska folket röstar som de ”demokratiska” partierna vill i vår fina ”demokratiska” nation.

  • Anser att det är beklagligt med splittring av sverigevännerna inför det viktigaste valet i mannaminne. Det är ju nu som vi ska förändra framtiden och lära våra politiker en dyrköpt läxa. Det ska kosta att svika sitt eget land och sitt folk. Det ska kosta när man vill byta ut ett helt folk som i Botkyrka som alltså är förlorat land. Det ska kosta när man tillåter främlingars böneutrop i Växjö och viker ner sig för främlingarnas traditioner. Det finns en ilska och den är befogad. Men kanalisera denna frustration i ett parti i valet 2018. Om SD sviker under mandatperioden så kan Kasselstrand få alla sverigevänners röster i valet 2022.

  • Peter är stjärna. Tyvärr utfryst av PK -eliten när han visade SD sympatier. Så fungerar Sverige styrt av kommunister.

 114. Underbart, nu börjar det likna något!
  Men vi behöver få upp SD opinionssiffror ännu mer, så se till att vara kloka och flitiga SD-lobbare. Kom ihåg att den personliga och positiva kontakten ger fler röster än om våra SD-politiker så sliter häcken av sig!

  SD 2018!

 115. Verkar mest upplagt för en DÖ-koalition S+M+C i majoritet och ett stärkt SD utan inflytande. Steffe, Uffe och Annie i kedjan. Och Jimmie på bänken. Vilken mardröm.

  • Måste instämma, men det vore ju en klar förbättring mot nu, SD kommer att kunna åberopa nationella folkomröstningar. Det skulle dessutom bli glasklart för de mest inbitna PK-drönarna att SD är den enda oppositionen.

 116. SD+KD = fullt möjligt i en sund värld. Nu lever vi inte i en sån utan i en värld styrd av den mentalsjukdom som ibland kallas
  kulturmarxism, ibland kulturrelativism, ibland annat, men som de facto
  är samma fenomen: post-modernismens hat mot de egna framstegen,
  sekularisering och förnuftsideal, alltså hela idéarvet efter
  upplysningstiden, franska revolutionen, den tidiga arbetarrörelsen (vart
  tog sossarnas bildningsideal vägen?) och hela det moderna
  samhällsbygget. Allt detta ifrågasätts nu, särskilt från vänstern, just
  de krafter som var huvudsakligen drivande bakom just denna
  modernisering.

  Varför?

  Det
  kommer sannolikt att krävas en lång akademisk analys av fenomenet, men
  faktum kvarstår: välfärdsstatens och modernitetens barnbarn gör ALLT för
  att riva ner det som deras föräldrar, och deras före dem, byggde upp,
  bl.a genom att massimportera en nazistisk, nihilistisk dödskult från
  världens rövhål, MENA-kloaken, och de förståndiga människor som alltjämt
  finns kvar är för handlingsförlamade och FEGA.. för att sätta ner foten
  på allvar.

  • Den dagen vi kan bli utav med de politiska systemet världen över och istället inrätta folkets talan!
   Då först kan vi börja om att resonera i demokratiska termer, men leva med en Demokratur som var och än borde begripa att så är det, att vi vanliga svensson göder makteliten och inte vårt eget folk!

 117. Om bara L kan trilla ur så blir blocken:
  S+V: 32%
  M+C:28,4%
  SD: 23%

  S+M+C regering är dock mest troligt efter valet, men tappar de bara några pinnar till så måste dem bjuda in V, så varje röst räknas.

  SD kommer inte få över 50% i valet, men kan de bara framtvinga ett extraval, så är allt möjligt. SD dubblar sitt stöd i varje val och har aldrig varit under medelvärdet på OS i något val. Ett valresultat på c.a 26% är därför ganska troligt.

   • Nej, nånstans runt 45% räcker, sedan pumpar blankröster och röster på partier under 4% så som MP, KD, L, Fi,MED,PP, AfS osv upp det över 50%.
    Ponera:
    MP 3.9
    KD 3.9
    L 3.9
    Fi 3
    MED 1
    PP 1
    AfS 1
    blanka/ogiltiga: 5

    Det är hela 23,7% det som ska delas ut med största partiet som har första tjing. (dvs SD) Efter utjämningsmandat blir 45% c.a 59%

    Så lågt som 40% kan faktiskt räcka till att få 175 mandat. (och därmed egen majoritet)

    • Jag hoppas att SD får egen majoritet för det är ett måste om vårt land och folk skall överleva.

     Den 17 maj 2018 19:14 skrev Disqus :

  • Ja det var ju när man sänkte den till 18 som C lyckades krångla till det med kärnkraften. Så minst 21 som rösträttsålder.

   • 21 var det förr – när Sverige fungerade och politikerna arbetade ideellt för sina väljares åsikter och landets bästa

 118. C ökar mest av alla. Konstigt? Nej, inte alls. Det är bara att gå ut och prata med folk. En ofattbart stor andel är positiv till gymnasielagen.

  • Ja det är skrämmande hur många som fortfarande inte fattat. Och en del kommer nog aldrig fatta heller.

   Men vänta bara till nästa lågkonjuktur slår till. När bubbelekonomin spricker och alla öppenhetsfanatiker blir arbetslösa…Det är då vi oppositionella på riktigt har chans att nå egen majoritet.

  • Hur man kan vara positiv till det. Den genomsnittlige Afghanen som kommit till Sverige har endast 3,6 års skolgång! Men det säger inte våra politiker.

   Det enlig Ekonomifakta – Utlänningars utbildningsnivåer.

   Så hur många av dessa 9000 har egentligen möjlighet att ens gå på gymnasiet.

 119. Vi, i SD är hittils bara nöjda med att ha lyckats med att få alla andra ”partier” i Sverige gå över till en Sverigvänlig politik,de har ju näst intill kopierat vårt program(Tack) MEN nu börjar oxo frågan om vem som i framtiden ska styra vårt vackra land och det bestämmer väljarna om bara fyra månader. Vi som vågmästerparti kan ju iofs redan rösta för eller imot alla förslag som läggs i riksdagen-ELLER-

 120. Det känns lite i luften att SD är på gång nu. Jimmie Åkesson framträder med allt större pondus och sossarna och hela 7-klövern känns defensiva. Den mångkulturella verkligheten tränger sig på. Folk börjar få upp ögonen för vilka som är ansvariga för dagens invandringselände i Sverige!
  Må de frukta valdagen!

  • Tyvärr syns detta inte på Löfven som springer omkring i Bulgarien och flinar som vanligt som den byfåne han är. Han skulle egentligen se mycket bekymrad ut med tanke på allt han ställt till med i VÅRT land. Men är man förståndshandikappad så ser man inget alls utan flinar som vanligt.

 121. Härligt att SD går framåt, men ändå märkligt att inte mer uppger att de tänker rösta på SD.
  Jag menar det är ju bara öppna ögonen och se hur det ser ut idag.

  SD 2018

  • Sunt förnuft var ju lika med fascism i 30 år i Sverige. Folk är rädda helt enkelt.

  • På grund av förmodade repressalier från vänsterpöbeln och övriga hjärndöda är det nog många som lugnt avvaktar valdagen, jag tror många kommer att bli förvånad och chockad. SD 2018

   • När man blir uppringd, törs fortfarande inte alla SD:are säga vad dom ska rösta på, och dom kanske uppger det parti dom förut av mindre förstånd röstade på. En teori bara.

    • Det värsta är att många törs inte rösta på SD fastän de vill? För dom är osäkra på hur de blir om SD får en del av makten, så de röstar på s, för trygghetens skull ifall de blir arbetslösa eller sjuka så hjälper det socialdemokratiska samhället dig till ett drägligt liv. Det har vi ju sett.

  • Egoism och mental kortslutning. Många som vägrar rösta på SD har det säkert bra materiellt, men glömmer sina miljonskulder på bilen och huset. De klagar säkert inte på att barnen går i en klass där barn med nordeuropeiskt ursprung är i klar minoritet: ”Även om mitt barn är det enda på hela skolan med s k svenskt utseende så är det okej. Vi är alla människor och lika mycket värda!”.
   De bryr sig inte om att tjejer får höra ”svennehora” eller att klassen är i kaos. Åtminstone inte utåt, när de lever vidare i förnekelse.
   De är inte pålästa om bidragsbedrägerierna och kriminaliteten. Skygglapparna på. Ty de kanske har några med utländskt utseende på jobbet som de kommer bra överens med så…fri invandring!!
   Spela roll att närmaste köpcentrum ser ut som mellanöstern. ”Jag är minsann antirasist! Människa som människa!”
   Sån här förnekelse finns nog lite här och var. Och de inser inte hur egoistisk den är.

 122. Rimligvis har SD 7-8 procent till på ”riktigt”.Däremot är det fullkomligt obegripligt att det finns miljöpartister och centerpartister kvar 2018.För att inte tala om kommunister.Detta är det mest påtagliga beviset för att mänskligheten inte har bärkraft till överlevnad framgent.Det finns åtskilliga djurarter på denna planet som har större överlevnadsförmåga än vad dessa tre grupperingar kan åstadkomma med en gemensam ansträngning.

  • Vi har blivit inlullade i högteknologiska system som vi inte har en aning om hur dom fungerar. Många idag skulle få psykbryt om deras Twitter eller Facebook slutade fungera; hur det skulle bli om vatten och avlopp och matförsörjningen skulle sluta fungera kan man bara drömma om. Dagen kommer snart, och jag kommer inte släppa in eller hjälpa nån naiv mamma och hennes ungar som hon aldrig planerat för. Det blir svält eller våldsdöden för henne och hennes avkomma istället; precis som det var tänkt från början.

 123. Jag röstar på AfS om inget oförutsett inträffar.

  Borgarna hade 45% mot S+V i ”hundra år” och fick inte igenom ett skit utom att hjälpa S med massinvandring, värdegrund och mångkultur och andra vansinnigheter. Så om SD får 30-40% spelar ingen roll för maktbalansen i riksdagen, dessutom gillar jag inte SDs interna brutalisering.

 124. Ändå känns det som hoppet är ute, Sverige och Västeuropa blir som de stora ledarna vill. Och den lilla människan blir av med yttrandefriheten och vågar inte ha egna åsikter.

 125. Intressanta siffror. I synnerhet när man tänker på att SD hitills alltid har presterat brai riktiga val. Varje gång betydligt över de mest optimistiska prognoserna.

  • Det kommer nog att bli mycket mer, Sd och Afs kommer att rädda vårt land från ytterligare förfall.

 126. Kanske är det så att ett växande AfS tar en del från M också. Vore mumma. SD får i valet över 25 % och AfS över 5 %. SD blir därmed största parti och vi får en intressant höst i svensk politik…..det borde sluta med att M och S går ihop i en självmordskoalition och ett nyval kommer inom ett år.
  Därefter kan livräddningen av landet påbörjas och Reinfeldt och Löfven åtalas och buras in.

 127. Ja, att ”S” är på ”dekis” är väl inte att förundra sig över.
  Efter alla 180-graders-svängar i alla ”hittills omöjliga frågor” så är ”S”-väljarna vilsna.

  Ena dagen omöjligt, nästa dag ”gammal fin socialdemokratisk politik.

  Och när ”Chefen Steffe” hävdar att antalet våldtäkter beror på villkoren i LAS så blir det än mer bekymmersamt.

  ”Uffe hingstens adept” håller på att återföra ”M” till ”Gammelmoderaternas” 15-18% genom sitt ”vinglande”.

  ”Stureplans-Centern”, med stöd av avhoppade ”Muppar” stiger till ca 10%. Hoppas på fri invandring.

  Alla partier, utom kommunisterna, för nu SD-politik.

  Original är alltid att föredra därför SD och kanske över 30% i september.
  Det vore ”smaskens”!

 128. Övriga publicerade siffror från undersökningen:

  FI 1,8 (-0,8) [Härifrån kommer alltså förmodligen de flesta nya C-rösterna]

  Övriga partier 3,9 (+0,2)

 129. Detta politiska system vi har i Sverige har efter sista valet visat sig ha ett stort fel. Det har nu visat sig att det är möjligt att ett av de minsta partierna i princip regerar landet mot i stort sett den största delen av folkets vilja. Detta har absolut inget med demokrati att göra. Och nu är de beredda att göra det igen. Om folket tillåter detta en gång till visar de att de inte är mogna eller intelligenta nog att få ha rösträtt. Det enda som skiljer denna diktatur mot exempelvis Castros är att folket själv valt den. Förra valet inte för det var inte med på de politiska partiernas partiprogram innan valet, men röstar folk på dessa partier en gång till förtjänar de sin undergång. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

 130. Jag skulle kunna hoppa två månadslöner om MP och L missade 4%spärren.
  C är så jävla värdelösa så jag får ont i huvudet när jag ser henne fejkle hela tiden

  • Hahaha. Om 100.000 av SD’s väljare skänker en månadslön eller 10.000kr var till SD’s valkampanj för 2018 så finns det en extra miljard att kampanja med. Det hade varit något ^^

  • Tackar dig för att inspirera mig!

   Bidrog och skickade just nu 10 000 SEK till SD och valkampanjen. Detta är för mig första gången under mina 53 år som jag gör något aktivt i politiken.

   Tack igen 🙂

 131. Underbar läsning. Men bara början. Suget efter SD är enormt nu i bygderna. Folk har på allvar börjat vakna och inse sanningen vart Sverige är på väg.

 132. Även om Sd blir största parti kommer ingen samarbeta med dem
  Svensk demokrati har aldrig varit mer odemokratisk
  Vi skulle inte haft dessa afghaner här eller andra om partierna gått ihop med sd under dessa 4 år. Medierna i Sverige är bovarna-De har sina ägardirektiv
  och Ägardirektiven är att vi ska bli en mångkultur oavsett vad svenska folket vill-dvs ett fåtal globalister bankirer har makten över våra politiker som använder medierna att hjärntvätta oss i rätt riktning. De håller oss borta från tänkande med sport porr o kunghuset ny istid mm

 133. SDS Sverigedemokratiska Sossar
  Ja låter inte så dumt och 50% av Sosseriet kan nog TÄNKA sej att få ingå där…
  Vi får se, kan bli verklighet…!

  Sen kan man ju lägga till även M
  SD/SM
  Sverigedemokratiska SosseModdar
  För SÅ är det ju och någonstans Måste dom få Förena sej och bäst sker det med NY Ledning så behöver dom INTE Bråka Om det typ:
  VEM skall göra VAD i Regeringen,
  redan klart!!
  O K

 134. Att Moderaterna skulle backa är det nog ingen som är förvånad över. Inte ens Moderaterna själva! En stor del av dem hoppar naturligtvis över till SD nu när de slutligen har förstått vad Kristersson går för.

 135. Glöm sådana här mätningar
  Valet visade ju tydligt på att resultatet blev ett helt annat än varenda mätning förutom en som valfuskarna med lätthet klarade ut, dvs att fuska bort flera hundratusen av röster som var lagda på SD….
  Inte fasen kan SD har över 22% i mätning efter mätning innan valet och sedan endast få 17,5% för att nu åter ha fått +5,5% (23%)………
  Att valfusk å det grövsta förekom 9/9 2018 förstår vi allihop !

LÄMNA ETT SVAR