Sverigedemokraterna i sörmländska Eskilstuna gör framsteg i sitt arbete att förändra politiken. Nu har partiet satt stopp för det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd tillgång till skattebetalarnas pengar.

På onsdagen beslutade majoriteten vid ett sammanträde i Kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna kommun att det hårt kritiserade studieförbundet som Samhällsnytt vid flera tillfällen har uppmärksammat för kopplingar till islamism och det Muslimska brödraskapet förlorar omfattande ekonomiska bidrag.

LÄS ÄVEN: Islamistanklagat förbund bedriver verksamhet på Sveriges asylboenden

SD: ”Inte en enda krona ska betalas ut”

Kommunen som styrs av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet har beslutat att gå på Sverigedemokraternas linje och meddela avslag på det radikalmuslimska studieförbundets ansökan om ekonomiskt bidrag.

Mikael Strömberg (SD) är andre vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och han har kommenterat beslutet på Facebook. Strömberg skriver att Ibn Rushd, som regelmässigt bjuder in antidemokratiska föreläsare och har kritiserats för att försöka bygga upp ett islamiskt parallellsamhälle i Sverige, inte förtjänar att ta del av samhällsbidrag.

Vi är väldigt positiva till att Socialdemokraterna och Moderaterna slagit in på vår linje om att avslå bidraget till Ibn Rushd. Förbund som återkommande bjuder in antisemitiska-, homofoba- och våldsbejakande föreläsare, med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet, och med mål om att bygga upp ett islamiskt parallellsamhälle i Sverige, förtjänar inte samhällsbidrag. Vid minsta tveksamhet ska inte en enda krona i bidrag betalas ut.

https://www.facebook.com/sdeskilstuna/posts/3142562335807505

”Radikala fanatiker ska inte ha skattepengar”

I sociala medier hyllar många Sverigedemokraternas arbete i Eskilstuna. En person slår fast att ”radikala fanatiker ska inte ha en krona av våra skattepengar”.


LÄS ÄVEN: SD fick igenom förbud mot slöja i skånsk kommun

authorimage