Barnen transporterades med inhyrda bussar och man lovade att ”onödiga utflykter” skulle göras.

Inför mästerskapet i Malmö, som utspelas på Lindängsbadet i det bostadsområde där en 24-årig man sköts ihjäl i förra veckan, försäkrade simklubben Täby Sim barnens föräldrar att man vidtog ett flertal säkerhetsåtgärder.

I ett mejl till föräldrarna som Mitt i tagit del av säger man sig följa utvecklingen i Malmö med skjutningar och bränder.

Man försäkrar bland annat att ”vi kommer transportera våra simmare mellan Lindängsbadet och hotellet med inhyrda minibussar som våra ledare kör” och att ”inga onödiga utflykter kommer genomföras förutom transporter till och från tävlingsarenan”.

Flertalet föräldrar har hört av sig till tävlingsarrangörerna och uttryckt oro.

– Man har i kontakterna med oss uttryckt en oro för läget i Malmö och undrat över säkerheten kring arrangemanget. Vi tar deras oro på allvar och håller oss, via kontakter med arrangörerna på plats, informerade om läget. En information som vi vidarebefordrade till både våra simmare och föräldrar, säger Mats Lennerthson, klubbchef.

Vidare understryker klubben att man lägger all fokus och tid på tävlingarna och att det inte kommer finnas någon tid till några utflykter.