På påskdagen skakades ön Sri Lanka i Sydasien av en rad blodiga terrordåd mot kyrkor och lyxhotell. Minst 207 personer uppges ha dödats och över 450 har skadats. Sju personer ska ha gripits, misstänkta för delaktighet i dåden.

Det var vid lunchtid, lokal tid, som självmordsbombare slog till mot tre kyrkor där det pågick påskdagsfirande och tre femstjärniga hotell, Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel samt Cinnamon Grand Colombo, rapporterar Reuters.


Premiärminister Ranil Wickremesinghe skriver i ett twitterinlägg att han ”fördömer de fega attackerna mot vårt folk”. Samtidigt uppmanar han folket att inte sprida overifierade rapporter och spekulationer rörande vilka som utfört terroristattackerna.

Enligt polisen är attackerna välplanerade men ännu har ingen tagit på sig skulden. I sociala medier cirkulerar mängder med bilder och  videoklipp som visar döda kroppar och totalförstörda kyrkor. Vi vill varna för starka bilder.

LÄS ÄVEN: Imam-sonen Zouhair skulle spränga spanjorer under påsk

LÄS ÄVEN: Ossama och Yusuf skulle skära halsar av otrogna i ”skoningslöst brutala attacker”

https://twitter.com/ahmermkhan/status/1119831322422333440

Sjunde explosion
På söndagen rapporterade polisen en sjunde explosion i Dehiwela, några kilometer från huvudstaden Colombo.

Gripanden under söndagseftermiddagen
Under eftermiddagen har uppgifter inkommit om att sju personer gripits, misstänkta för delaktighet i terrordåden. Information saknas ännu om vilka de gripna är och vilken gruppering de eventuellt tillhör eller sympatiserar med.