➤ RIKSDAGEN På onsdagsmorgonen samlades partiledarna till debatt i riksdagen. Medan vänstern menade att Sverige går som tåget var det desto dystrare tongångar från högern och betydligt mer negativt från SD.

Från statsminister Stefan Löfven (S) och regeringen var det idel positiva tongångar om situationen i landet. Från alliansen hade man synpunkter på framför allt hur regeringen sköter den ekonomiska biten medan Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna inte alls höll med om att Sverige går som tåget.

I sitt huvudanförande tog Åkesson upp delar av den nya svenska vardagen med no go-zoner, gravida kvinnor som tvingas föda i bilar, vårdköer, våldtäktsfall som läggs på hög, var tionde svensk flicka som utsätts för sexualbrott m m.

Åkesson citerade före detta M-ledaren Fredrik Reinfeldts berömda utspel om etniska svenskar mitt i livet och skillnaden i arbetslöshet mellan inrikes och utrikes födda. Detta menar Åkesson utgör den stora tickande bomben inför en förestående lågkonjunktur.

Hur någon svensk medborgare åter kan rösta på någon av de sju partier som försatt Sverige i nuvarande situation menade Åkesson är obegripligt.

Övriga partiledare passade även på att attackera Åkesson och SD för påstådd rasism i partitoppen.

– Det var inte vi som stämplade ”jude” i judars pass. Men det har har Socialdemokraterna gjort, svarade Åkesson då Löfven anklagade partiet för rasism.