Skolor tvingas hålla stängt efter gängskjutning i Luleå

Delningar

Vid 21-tiden på söndagskvällen sköts en man ned på öppen gata utanför entrén till en matvarubutik på Hertsön i Luleå. Tre personer har gripits och anhållits misstänkta för dådet. Flera skolor i närheten av brottsplatsen fick av säkerhetsskäl ställa in undervisningen under måndagen.

Det väpnade gängvåldet kryper allt närmare tredje person och påverkar vanliga människors vardag. På måndagen tvingades eleverna Hertsöskolan och Svedjeskolan i Luleå stanna hemma efter att en man skjutits ned i en uppgörelse inom den gängkriminella miljön.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Uppgifterna kring de inblandade är knapphändiga. SVT uppger exempelvis bara att samtliga gripna och anhållna tillhör gruppen män men inte deras härkomst. Flera av de inblandade, inklusive brottsoffret, uppges vara välkända av polisen sedan tidigare.

Skjutningen påverkade även handeln i Hertsö centrum då ett stort område under hela måndagen måste hållas avspärrat för teknisk brottsplatsundersökning.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord eller dråp. Man har fått in en del vittnesuppgifter men säger att man vill att fler personer som kan ha gjort iakttagelser kontaktar polisen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

173 KOMMENTARER

 1. o vad skulle polisen göra.. även om dom var på plats??
  bjuda på kaffe o kaka .. o tala dom till rätta??

  dom får ju inte anv. tjänstevapen…

 2. Kan det bero på den utanförskapskänsla som de exkluderande skolavslutningarna i kyrkor orsakar? Nu är det viktigt att Trygghetskommissionens förslag, under ledning av Reinfeldt, implementeras; det lokala näringslivet och civilsamhället ökar tryggheten i området, genom att återerövra det genom att dagdröna och betala för den säkerhet de tidigare mer eller mindre tagit för given. *nöff nöff*

  • Varför ställer ingen journalist dessa Schyfferts och Ernmans till svars för sina uttalanden. Nä, aldrig.

 3. Dagens Sverige är så spännande. Man vet inte om man kommer återvända hem eller om man kommer bli nedskjuten.

 4. Om en person är välkänd av polisen sedan tidigare borde personen inte vara kvar i landet längre. Bara Sverige som har så sjuk hantering av kriminella.

 5. Det är sådana anledningar till att lärare runt om i landet har överfallslarm! Inte som Tuffe Uffe ljög i sitt tal häromdagen att det var NMR som var anledningen till att lärare/elever var otrygga. LillUFFE är bara en Sverigehatare som sätter EU/Bryssel före Sverige.

   • uffet är bara en liten amatör – han har ingen framtid, liksom sina
    två föregångare. Svenska livskvalitetsbrottslingar alla tre, med
    särskilt focus på skolbarn och pensionärer eller ’köttberget’ som
    luder sa.

 6. Vi tar sakta men säkert rollen somr ett riktigt korupt och kriminalit land Tack vare våran nuvarande regering och dåvarande regeringar som styrt sverige dom senaste 20 åren till denna avgrund!

  • Det finns så många fega, fredsskadade cucks i vårt avlånga land. Men folk vaknar, en efter en, allt eftersom att faran tränger sig på. ”En svensk tiger ryter ifrån!”

 7. Expressen har numera släppt på censuren.
  Vad som händer i Sverige blir nu en serie med reportage om det som annars dolts för alla som inte vågar gå in på alternativ media.

  • De försöker återta kontrollen över ’missnöjda invånare’ och sen fortsätta inneha tolkningsföreträdet för att stämpla alla som protesterar som högerextrema.

   • Rätt. Samtidigt räknar Expressen med att ta köpare från
    Aftonslaskan som inte är så snabbtänkta. Snart erbjuder
    Expressen alla SD-medlemmar stort välkommen till blaskan –
    ”när sanningen skall fram” – konkurrens är roligt för marknads-chefer.
    Vi kan vänta oss betydligt klarare beskrivning av brotten,
    brottsoffren och brottslingarna innan valet. svetsarns
    gamla LO-blaska har inte en chans mot Expressens nya
    policy. Där är man fast i ’inga murar, lönsamhet på sikt,
    lite tillfälliga utmaningar och Sverige går som tåget’.
    Snart kommer Expressen att göra helt seriösa hemma-hos
    reportage hos ’tunga’ SD-politiker som förberedelse på vad
    som kommer i höst. J***** kan sånt här! Se bara hur Trump
    nu får applåder i den Internationella pressen. Och att EU
    kommer att falla samman är särskilt glädjande för många i
    samma läger.
    Hen Merkel får återuppta sina kökssysslor, mata katten och
    vattna blommorna – ingen kommer att minnas henne.
    Den Internationella Socialismen är stendöd och folken
    återtar sina nationer. Surt för många, men det är bara att
    krypa tillbaka bakom stenarna. Och stanna där – (eller åka
    till Venezuela, Palestina och Turkiet!)

    • Vi får se, jag tror än så länge att Ex-pressen bara kommer köra fler ’titta även på arga vita män’ de är lika farliga spåret, som vanligt…

 8. Det är sjukt hur det blivit, det är bara en tidsfråga innan någon oskyldig blir träffad av misstag, när detta sker på öppna gator dag som natt/

 9. ALLA MSM fortsätter febrilt att tysta ned de fruktansvärda konsekvenserna av det invandrade våldet.
  Men när vanliga arbetare/vanligt HEDERLIGT folk börjar protestera ja, då låter det som vanligt såhär
  LONDON. Protester i centrala London och sammandrabbningar med polis.

  Fängslandet av högerextremisten Tommy Robinson har lett till högljudda krav på att han ska friges.

  Men vad handlar allt om egentligen?

  ”Det här är ingen ny form av censur riktad mot Robinson. Det här är regler som gäller oss alla, jämlikt”, skriver BBC:s inrikeskorrespondent, Dominic Casciani

  En fullkomligt vidrig rapportering där det mesta som vanligt är faktamässigt korrekt, men där kritiken av domarens agerande samt BAKGRUNDEN till Tommy Robinsons bevakande av de pakistanska våldtäkts och grooming gängens framfart, lämnas självklart ute.

  Det här är exakt så de stora mediebolagen arbetar och kallas i USA för ’Operation Mockingbird’ beteende (huruvida dessa operationer är/var verkliga eller inte anser jag vara ointressant – det är otroligt tydligt att det pågår sådan påverkan via media).

 10. Kriminella som skyddas av PK-politiker och muslimska brödraskapet, rör sig fritt i Sveriges städer och byar. De är som tickande bomber och polisen vet mycket väl vilka de är, men polisen tvingas spela med i det polistiska spelet.

  Muslimska Brödraskapet vinner sympati genom att syssla med ”välgörenhet”. Ingen vet var Muslimska Brödraskapet får sina pengar ifrån. Att 1/10 av svenska muslimers inkomster skulle kunna finansiera organisationen förefaller orimligt.

 11. Detta inferno av skjutningar, våldtäkter, rån och skolor som håller stängt pga skjutningar är ett resultat av sju partiers politik.

  9 000 ID-lösa och illegala vuxna män från okänd ort på detta och Sverige är nere på knä.

  Ingen av politikerna visar minsta ånger över det de gjort. Rösta bort dessa känslolösa monster i kommande val. SD kommer att få mycket att göra…

  • Ändå, ca 70% tycks hellre gå in i anarkin sakta men säkert än att rösta SD och det är ju tragiskt.

  • Dessa 9.000 barn får stanna och studera här, till en kostnad av ca 3 miljarder. De borde åka hem och bygga upp sitt land, som vi i

   Europa gjorde 1945 efter WW2. Hade dessa 3 Miljarder delats ut ex.
   till pensionärerna, hade det blivit 9 tusen kronor till behövande
   gamla skattebetalare ! Vad har 7_klövern för rådgivare ?
   Grattis SD, tusentals nya röster! Hur korkat kan man bli 7- Klövern !
   Tusen Tack !

   • Du har så rätt Rasmus! Miljarderna skulle givetvis gå tillbaka till de som jobbat ihop skatteintäkterna.

    Och absolut ska dessa ID-lösa åka hem och återuppbygga sina egna länder.

    7-klöverns rådgivare sitter i Bryssel. De bestämmer politiken i Sverige.
    Sju partier är nickedockor. De tänker inte på Sverige, men mer på sina förmåner…

 12. Tittade på ett nyhetsinslag från TV4 denna morgon. De svartmålar sanningssägare igen och kallar dem för svartmålare, och har börjar nöta på den där frasen ”Det går ju så bra för Sverige”. Alltså de där individerna i sin skyddade lilla sfär och privilegade liv var största dagsutmaning är att välja mellan en Mazarin eller ett Wienerbröd till kaffet, skall äga sanningsmonopolet.

  • Det är verkligen intressant att det nu finns en klassisk grund för revolution – detta enorma gap mellan de privilegierades värld och resten.

   Och denna gång är det i första hand tryggheten i vardagen som är vattendelaren.

  • Det är den nya förtryckar överklassen, de lever i sin bubbla och får betalt för att desinformera. Skamligt.

 13. Finns det något ställe I Sverige där denna kriminalitet inte finns? Jag tycker att rapporterna kommer från alla håll och kanter.

  • Jag hittade en idyll från att ha lyckats ta mig från en problemort som jag fastnat på i 15 år. Här i idyllen har jag nu bott i över 17 år, jag mår bra här trots att det årligen sker flera mord, mordförsök, rån, skottlossningar, sprängningar, granatattacker och kalashnikovdåd så är detta väldigt idylliskt gentemot vad problemorten var. Så det kan ju förklara i sig hur en tungt utvecklad problemort är att bo i. Verkligheten kommer ingen undan i slutändan. Dessa kulturkrockar kommer att nå även de finaste av platser till slut.

   • Jag antar att de är som kantarellställen man vill inte berätta var de är. Men du kommer säkert få rätt inga platser komme att skonas.

    • Ö-ar utan anslutning med vare sig färja eller broar.
     Men det är så bökigt att bo så om man ska jobba också.

     Och vad är glädjen i det när hela fastlandet ändå brinner.

     • Jo man måste in och jobba eller handla, och vi har ingen motsvarighet till Trumps ”The Beast”.

  • Ett relativt litet antal politiker har tvingat på Sveriges kommuner denna kriminalitet och man hävdar att det är rasistiskt att protestera.

  • Reinfeldt flög i regeringsplanet kors å tvärs över Sverige och pekade ut blivande bosättningar för Islamiska Staten. ”Där. Där. Och där.”

 14. Bakom dessa skjutningar döljer sig droghandel o annan kriminell verksamhet. Skjutningarna är precis vad hanhundarna gör, när dom tömmer blåsan på stopar o buskar, man markerar revir.

  Men droghandeln under är betydligt viktigare att bekämpa, än dessa skjutningar o ambulanstransporter till sjukhusens akutmottagningar.

  Straffen för narkotikahandel måste skärpas i hela kedjan. Men vad gör regeringen Löven o hans
  anhang ???

  Jo man släpper in 9.000 unga män ytterliga, från Afghanistan, som är Världens mest drog-
  producerade land ….

  Politikerna i Sveriges Riksdag badar i okunnighet om livet utanför dom politiska tjänsterummen.

   • Sänd 9000 män till Annie Lööf eller ännu hellre be att de tar med sig Annie L till Afghanistan. Då blir hon säkert nöjd.
    Skulle säkert bli lugnare i Sverige.

  • Legalisera Marijuana så självdör de kriminella ligorna då deras huvudsakliga försörjning försvinner

  • Skulle va intressant om nån kunde följa upp dom 9000 och deras brottsliga bana så man kan konfrontera ansvariga politiker vid varje brott dom begår.

 15. Välkända av polisen,och då är dom förstås stolta.ha sådanna kändisar som vänner måste kännas tryggt.

  • När man lyssnar på alla de där som bara upprepar vad de hör så får man lätt intrycket av att värdegrunder är lika självklara och livsviktiga som grundvattnet. Men deras låtsasvärden kan aldrig ersätta de verkliga, traditionella värdena: familj, samhörighet och överlevnad.

   • Löfvén menar att hela den tredje världen ska ha rätt att flytta till Sverige och bli försörjda av de svenska skattebetalarna. Agenda 2030.

  • Du ska veta att jag och många andra ALDRIG klickar på en länk helt utan din egen kommentar till den. Sånt är automatiskt spam och borde inte ens vara möjligt att posta här. Om du inte har tid att skriva vad det handlar om, så är det uppenbarligen ingen tid alls värt att klicka på den heller.

  • Det är just sådant som en tidning ska syssla med. Hemsk läsning, men nödvändig rapportering, där plockade Expressen många poäng.

   • Expressen har insett att det inte går att dölja kollapsen längre. Folket köper inte ”Sverige har aldrig varit tryggare” skitsnacket längre.

  • Hmmm…. har Thomas Mattsson och hans minioner gått på sommarsemester och lämnat över arbetet till vikarier? Intressant läsning hur som helst, och jag har känslan av att det här bara är toppen på ett isberg…

  • Plundrarna anfaller vita män därför att de är världens mest skapande varelser. Det är de som har något av värde för vänsterparasiterna att plundra. I t.ex. MENA finns ingenting att stjäla. Socialism är globalism. Sossarna sjunger sedan 150 år ”internationalen” första maj varje år för att hylla världsrevolutionens bildande av den globala sovjetstaten. Socialism är att förinta nationen, familjen och individualiteten. För att ersätta allt med PK-adelns diktat.

   Socialism är en 1800-talsreaktionär motrevolution mot den libertarianska frihetsrevolutionen som skapade demokratier och USA, arbetarnas paradis dit miljoner flydde. Socialisterna vill återinföra det medeltida skråväsendet med sina fackföreningar. Det medeltida adelsprivilegiet med skattebefrielse och vapenmonopol för den globalistiska statens byråkrater. Och givetvis egendomslöshet=slaveri där PK-byråkraterna bestämmer allting och slåss mot varandra inbördes i en högre Himmel än den som slavarna lever i.

  • Det där är de förklaringar vänstern använder för att ursäkta sin import av valboskap. 90 % av muslimerna röstar vänster.

   Vänsterfolk är det mest egoistiska som finns, men de hävdar motsatsen.

   Vänsterfolk som demonstrerar för tiggares rättigheter, men som inte ens vill skänka en krona till de tiggare som närvarar vid samma sammankomst, är ett talande bevis för vänsterns egoism.

 16. Jag vet inte vilken typ av område Hertsön är, dock så står det i inlägget av handlarna fick stänga då önskar jag att det var handlare från den våldssamma ideologin som fick stänga.

 17. Och nu kommer de att bli ännu mer välkända av polisen. Hej hej! Meningen med polisen är inte att de ska lära känna kriminella, utan eliminera kriminella.

 18. Knarket flödar in i landet och våldet ökar då släphänta politiker struntar i våra gränser och våra barns framtid. Men om du handlar några lådor öl extra så finns det resurser.

   • Många tycker det är jobbigt med trafikkontroller. Men det är ofta så man hittar utlänningar som är kriminella. Så jag är för trafikkontroller. Men det där med yttrandefriheten har du rätt i.

  • Succé! Statsministern kan deklarera att nu har alla särskilt utsatta områden eliminerats, utom bara ett enda.

  • Well. Sverige är helt unikt i dessa avseenden. Det otäcka är dock att det i Sverige är helt sanktionerat av den så kallade staten. Här kan en person som kommit hit som så kallad ”flykting” eller ”nyanländ” göra precis vad som helst utan att bli lagförd. Vi måste sätta stopp för detta. De som bidragit till detta registreras ju naturligtvis, men det är bråttom sen efter valet i höst att vidtaga legala åtgärder mot de som misskött landet. Med legala åtgärder menar jag tex. omedelbar utvisning.

 19. Gängvåldet sprider sig över hela Sverige.
  En direkt följd av invandringen och alla Svenskar drabbas.
  Eller som Löfven säger, ingen skall kunna smita undan.

 20. Ni politiker En fråga till er. Varför ropar ni efter
  fler poliser ??

  Finns det ett orsakssamband mellan ER politik o behovet av fler poliser ?…. eller beror den grova brottsligheten på att svenska folket blivit mer kriminella än tidigare ?

  Ni kan än så länge leva dubbelliv i Sverige, med ett officiellt ” allas lika värde” o ett privat, utan ”allas lika värde” genom att köpa er bostad o leva livets glada dagar på någon plats, befriad från ert eget samhällsbygge.

  Ett gäng hycklare styr idag det svenska samhället, tillsammans med en dito media, med samma
  ideologiska hycklarfilosofi.

  • De ropar faktiskt inte efter fler poliser, om man lyssnar efter. De vill ha fler civilanställda inom Polismyndigheten. Alltså regimlojala politiska kommissarier som leder polisernas arbete och gör alla prioriteringar. Med tuffe Uffe Kristerssons favoritgeneraldirektör Dan Eliasson som högste förebild.

  • Jag har varit där en gång och att liknas vid ett råttebo.
   Maffian bestämmer och rånen hör till
   vardagen som i Malmö.
   Fast Malmö har flest skjutningar.

 21. Denna utveckling har många varnat för och då har de kallats för rasister!!!!
  Om inte Sverige socialt, kriminellt och till slut ekonomiskt skall raseras, så måste vi säga STOPP NU!!!

 22. Ja, Sverige blir bara tryggare och tryggare… 👍
  Det är så skönt att Sverige importerar nya tillgångar från MENA… 😂

  • Han är en falsk profet. Som är en av orsakerna till att polisen inte varken har resurser eller rättsväsendet med sig, Jerzy är en av de mest inflytelserika kriminologerna som varit med att skapa den nuvarande svenska situationen.
   Genom att minimera och mörka invandrares brottslighet. Det har varit hans levebröd. Politikerna beställer undersökningar av Brå. Utifrån förutbestämda kriterier. För att få forskning som inte är relevant.
   Brå är underställd regeringen. Det är ingen oberoende vetenskapligt forskarteam.
   Nu jobbar inte Jerzy längre på Brå. Men han fortsätter sitt mantra. Att invandrares brottslighet beror på utanförskap och socioekonomiska faktorer. Jag anser det vara helt åt helvete fel. Av den enda anledningen att kollar man alla fattiga människor på jorden. Så skiljer sig brottsligheten enormt mycket beroende på vilken kultur man har. Samt vilket inflytande gamla traditioner/religion har på folket. Så den familjekultur man har är avgörande för om man blir brottsling eller ej.

 23. I Luleå? Nu gafflar Kristersson om en massa nya åtgärder för att stoppa vad den förra regeringen ställt till med sina öppna hjärtan. I åtta år med svängdörrar för kriminella och terrorister. Vill man nu göra något åt brottsligheten.
  I mina ögon har de noll trovärdighet. Likaså Löfvens massinvandring.
  Vi vet inte vilka vi släppt in. För att de behövde aldrig visa pass eller leg. För att få tillgång till svenskarnas skattepengar. Samt terrorisera svenskarna.
  Fy fan.

 24. Skolor har alltid fatt halla stangt for gangskjutningar. Det ar bara det att folk anmaler det oftare numera.

 25. Allt det vi ser och förvånas över idag beror på den illvilja till att för en dialog över partigränserna. Jag tycker att partier som Socialdemokraterna och Miljöpartiet bör se över sina rådgivare, de har inte varit direkt framgångsrika under denna mandatperiod.

  • Åtminstone ska polisen, socialtjänsten, föräldrar, skola mfl vara informerade och följa upp dessas förehavanden. Det finns ju även ungdomsgård skolor och andra institutioner där det eventuellt bli folk av dem. De ska inte springa vind för våg på gatorna och ställa till problem och skada för sig själva och sin omgivning; SD i september!

 26. Last night in Sweden. Artiklar i Expressen som är chockerande i sin beskrivning av vad som händer i Sverige varje dag.
  https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-alvesta/

  Man kan inte undgå att tänka att det är sossarnas och moderaternas fall och SDs framgångar som gör att man äntligen vågar berätta om vad som händer i Sverige.

  Trots kontakt med tre städers socialtjänst kunde nyanlända Amar, 14, gå med vapen till skolan, kidnappa chaufförer och prostituerade, sälja droger i tvättstugan och smälta in i skolklasser han inte gick i.

  I folkbokföringen är han fortfarande minderårig.
  https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-alvesta/

  Sossarnas och moderaternas misslyckande är episkt och de måste bort.

 27. Höhö Luleå

  Dom, som brukar flytta ner till studentstäderna och härja lite om ”rasism” och ”alla är så lika” under sin studenttid, sen åka hem till lugnet när att dom predikat klart.

  Noooot anymoooore:)

  Nu får dom smaka på sin egen soppa som dom varit med och skapat.

  Är soppan god?

 28. Följden av ”Alla Kommuner Ska Ta Sin Andel!”

  Det troddes att problemen i Svenska storstäder berodde på att det var för många muhammedaner inom samma area.
  Så alla kommuner skulle få en liten andel istället..
  (men man fortsatte ta in hundratusentals ändå)

  Dom fattade inte att bara en liten ”andel” av hatkultur kan sätta skräck i en hel bygd. Ungefär som att ett negativt ord raderar ut 20 positiva.

 29. I Stefan Löfvens Sverige skall alla känna sej trygga. Det lovade pajasen, men å andra sidan lovade han en massa dass till u-länder också….Skitsnack och käbbel är han duktig på, men det är också allt!!

 30. Det har alltid skjutits på Hertsön, mest hare och älg. Hände att en och annan stövare/gråhund också strök med. Idag skjuts likaväl, bytena är dock värdelösa levande eller döda, MEN skillnaden att idag är att Svenne utsätts för livsfara och inte en jakthund med otur.
  Mona S välkomnar de nya traditionerna och Reinfelt ser med glädje hur den svenska barbarismen förädlas med ädla invandrade influenser.

  • och vad ska SD göra åt detta?
   tror faktiska inte något parti kan det.
   högre straff funkar ju inte det är bara att kolla USA.

   • MIN point var att ett rött Luleå lätt kan svänga efter dylika händelser ..

    OCH SD – kan göra en hel massa.

    • ok då missförstod jag dig.
     men frågan kvarstår vad kan SD göra åt det?
     det är aldrig någon som svarar på det.
     problemet är ju här och kommer att stanna här med SD,om dom inte är medborgare i något annat land kan dom ju inte skickas ut.

     • Så hur kom dem då hit från början då?
      Handlar om att ge dem tillräckligt med motivation om att lämna Sverige och söka asyl under falsk flagg i annat land.
      Filippinernas Duertes metodern kan studeras förslagsvis.

     • Dom kan ju inte gärna ha materialiserats här magiskt? Alla kommer någonstans från, utvisning och återvandring ska vara ett krav. De väljer själva till vilken helveteshåla på jorden resan ska gå till om man låtsas vara statslös vilket i sig är rent nonsens.

     • Ja, i det fallet får vi ge oss till tåls.
      Först och främst skall det omsnackade valet ÄGA RUM.
      Gärnast med en överväldigande seger för SD. SEN kan vi snacka ))

   • Dom ska inte straffas alls här, utan straffen ska avtjänas i billigast tänkbara straffkoloni utomlands samtidigt som brottslingens familj och klan utvisas för gott!

   • Om SD gör något enda, så har de gjort mer än sjuklövern gjort. Det sjuklövern gjort har bara gått baklänges.

 31. Finns det någon representant för kommunen som kan klargöra vad det är som håller på och händer ?

 32. Grattis Luleå! Nu har gängskjuningarna kommit till er sossestad. Nästa anhalt för gängkriminaliteten blir väl Kiruna. Då blir väl någon snart nedskjuten utanför socialbyrån där.

   • Jag kommer där upp ifrån. Vad min tanke var är att parallellsamhällena, utanförskapsområdena och no go-zonerna finns snart över hela landet. Staden Luleå är snart där och Kiruna är på väg att bli som dessa områden. Att jag nämnde socialbyrån i Kiruna är att förr i världen ansåg folk söderifrån att det var stadens viktigaste plats, och det det första en kirunabo fick lära sig i livet var var den låg.

    • ,, så för att rättfärdiga sitt livlånga socialbidragstagare-liv blev dom tvungna att förespråka ”allas lika värde” om nån klagade på bidragsturismen från Mellanöst.
     Klart dom ska ha om vi får, se vi delar med oss så ärliga är vi.

     -tills det kom till den egna staden.
     Mohahahaa

 33. Tack för helvetet på jorden ni skapat era galna jävlar, politiker, media och allt annat vänsterslödder.

LÄMNA ETT SVAR