skjutning-Luleå-73663
Inrikes

Skolor tvingas hålla stängt efter gängskjutning i Luleå

Publicerad 6/11/2018
Annons

Vid 21-tiden på söndagskvällen sköts en man ned på öppen gata utanför entrén till en matvarubutik på Hertsön i Luleå. Tre personer har gripits och anhållits misstänkta för dådet. Flera skolor i närheten av brottsplatsen fick av säkerhetsskäl ställa in undervisningen under måndagen.

Det väpnade gängvåldet kryper allt närmare tredje person och påverkar vanliga människors vardag. På måndagen tvingades eleverna Hertsöskolan och Svedjeskolan i Luleå stanna hemma efter att en man skjutits ned i en uppgörelse inom den gängkriminella miljön.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Uppgifterna kring de inblandade är knapphändiga. SVT uppger exempelvis bara att samtliga gripna och anhållna tillhör gruppen män men inte deras härkomst. Flera av de inblandade, inklusive brottsoffret, uppges vara välkända av polisen sedan tidigare.

Skjutningen påverkade även handeln i Hertsö centrum då ett stort område under hela måndagen måste hållas avspärrat för teknisk brottsplatsundersökning.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord eller dråp. Man har fått in en del vittnesuppgifter men säger att man vill att fler personer som kan ha gjort iakttagelser kontaktar polisen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1180”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons