polisbil-lidingöbron-74663
Inrikes

Avrättning med automatvapen på Lidingö – tros ha koppling till byggsektorn

Publicerad 6/6/2018
Annons

På tisdagseftermiddagen påträffades en skottskadad man i området Baggeby på Lidingö i Stockholm. Han avled senare på sjukhus, dit han förts med ambulanshelikopter, av de skador han åsamkats. Enligt vittnen sköts han ihjäl med automatvapen. Polisen tror att mordet är relaterat till en konflikt inom byggsektorn.

Enligt vittnesuppgifter ska kulorna inte ha tagit kål på offret, varför gärningsperson avslutat jobbet med att slå ihjäl mannen med en skruvdragare.

Polisen spärrade av Lidingöbron för utgående trafik. Även polisbåtar sattes in. Två personer uppges ha gripits av polisen på bron när de försökte ta sig över till centrala Stockholm. En tredje man greps senare på annan inte uppgiven plats. De anhölls senare misstänkta för inblandning i mordet. Närmare uppgifter om de gripna saknas.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. En bil som använts av förövarna påträffades sedan brinnande i närheten av mordplatsen.

Den mördade mannen uppges vara knuten till ett entreprenörsföretag som har en pågående tvist med ett fastighetsbolag. Mordet ska ha föregåtts av att anställda på entreprenörsföretaget utsatts för maffialiknande hot och påtryckningar. Polisen är dock förtegen med ytterligare uppgifter.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
443Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons