På onsdagskvällen larmades polis till Skiftinge, en stadsdel i norra Eskilstuna, där en misstänkt skottlossning skett. På plats påträffades en skottskadad man.

Larmet kom strax efter kl 19.30 då inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas komma från skjutvapen varpå flera polispatruller skickades till området.

Ungefär en halvtimme senare hittades en skottskadad man i 35-årsåldern som fördes till sjukhus. Skadorna ska inte vara livshotande.

Brottsplatsen spärrades av och man konstaterade att skottlossningen skett utomhus. En förundersökning gällande försök till mord har inletts och kriminaltekniker har undersökt platsen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Utsatt område

Skiftinge finns med på polisens lista över så kallade särskilt utsatta områden. Eskilstuna drabbades av flera hittills ouppklarade skjutningar i slutet av förra året.

– Den här utredning är bara i sin början, men det är klart att vi tittar på samband och tillvägagångssätt från liknade händelser, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till TT.