Tidigare i mars stod det klart att Föreningen svenska muslimer i Ljungby ska få en ny moské. Nu har man köpt en tomt där byggnaden ska uppföras.

Då beslutet togs i tekniska nämnden var det bara två Sverigedemokrater som röstade nej. Den nya moskén är tre-fyra gånger större än den möteslokal man använder i dagsläget. På grund av det kraftigt växande antalet muslimer i kommunen vill man expandera.

LÄS ÄVEN: Ljungby islamiseras med moské

Tomten ligger i Rosendals handelsområde och är på 2 500 kvadratmeter. Där ska föreningen bygga en 400 kvadratmeter stor moské.

– Vi är mycket glada att vi har fått den här platsen, men en moské här i Ljungby borde ha byggts för länge sedan eftersom det är tusentals muslimer som bor i Ljungby kommun. Alla andra religioner har sina lokaler men vi har ingen alls, bara en liten lokal som vi hyr på andra våningen, säger föreningens ordförande Abdelhak Lahouaichri till statstelevisionen.

Fem miljoner

Lahouaichri räknar med att moskén kommer kosta omkring fem miljoner kronor, pengar som ska samlas in från föreningens medlemmar.

LÄS ÄVEN: Bygget av Helsingborgs nya megamoské har börjat

– Vi har många medlemmar som kan tänka sig att donera pengar till bygget. Vissa skänker 50 000 kronor, medan andra kanske bara bidrar med 500 kronor. Det här är viktigt för många muslimer som vill delta och samla in pengar, säger Abdelhak Lahouaichri.