Sommaren är precis runt hörnet, och för många av oss innebär det semester. Kostnaderna för en sommarsemester kan dock snabbt bli höga, vilket gör att vi känner oss stressade och inte kan njuta av vår ledighet. Promocodius experter har undersökt och samlat information om de bästa lojalitetsprogrammen, kampanjerna och kampanjkoderna som kan hjälpa dig att spara pengar på din sommarsemester. 

Hur man sparar på boendealternativ

När du planerar en sommarsemester är det viktigt att hitta ett prisvärt boende för att hålla dig inom din budget. Som tur är finns det många populära bokningstjänster som erbjuder lojalitetsprogram och kampanjer som hjälper dig att spara pengar på ditt sommarboende. Här är några av dem:

– Booking.com: Plattformen erbjuder lojalitetsprogrammet Genius för att spara 10 % eller mer på utvalda boenden över hela världen. Medlemmar får också exklusiva förmåner som gratis uppgradering av rum, sen utcheckning och gratis frukost.
– Airbnb: Airbnb har inget traditionellt lojalitetsprogram, men de erbjuder ibland rabatter och kampanjer för både nya och befintliga användare. Det kan handla om rabatter på din första bokning, bonusar för att du bjuder in vänner till Airbnb och säsongsbetonade kampanjer som rabatter på vistelser under semestern.
– Expedia: Tjänsten har Expedia Rewards-programmet, användarna kan tjäna poäng på hotell-, flyg- och paketbokningar. Medlemmarna får förmåner som exklusiva hotellrabatter, gratis uppgradering av rum och VIP-tillgång till evenemang.
– Hotels.com: Hotels.coms Rewards-program ger möjlighet att tjäna in en gratis natt för varje 10 bokade nätter. Medlemmar får också hemliga priser på utvalda boenden, som kan vara upp till 50 % lägre än det ordinarie priset.
– Priceline: Pricelines VIP-program ger medlemmarna exklusiva hotellrabatter och tillgång till VIP-prylar som gratis frukost och Wi-Fi. Tjänsten erbjuder också ofta rabatter och kampanjer på hotell, flyg och semesterpaket.

Genom att dra nytta av dessa lojalitetsprogram och kampanjer kan du spara pengar på ditt sommarsemesterboende. Det är dock viktigt att notera att tillgänglighet och villkor kan variera beroende på plats och tjänst, så se till att läsa det finstilta innan du bokar.

Idéer för att minska transportkostnaderna

När du förbereder dig för din sommarsemester är en av de största utgifterna som du förmodligen kommer att betala transportkostnader, särskilt om du flyger eller tar långväga transporter. Ändå erbjuder många välkända flygbolag lojalitetsprogram och kampanjer som kan hjälpa dig att spara pengar på dina transportkostnader.

Emirates Airlines har till exempel ett attraktivt lojalitetsprogram som heter Skywards, där medlemmarna kan samla in miles från sina flygningar och lösa in dem mot rabatterade eller gratis flygresor i framtiden. Dessutom kan medlemmarna tjäna bonusmil genom att boka flygresor på vissa rutter eller bo på vissa hotell, bland andra kampanjer. På samma sätt erbjuder British Airways programmet Executive Club, vilken ger medlemmarna exklusiva förmåner genom att tjäna in Avios-poäng på flygresor, hotellvistelser och hyrbilar. 

Lojalitetsprogram och kampanjer för sightseeingturer

Sightseeingturer är en viktig del av varje sommarsemester och ger dig möjlighet att utforska nya destinationer och fördjupa dig i den lokala kulturen. Dessa turer kan dock ofta vara dyra, särskilt om du reser med en stor grupp eller besöker flera sevärdheter. Lyckligtvis erbjuder många populära sightseeingföretag över hela världen lojalitetsprogram och kampanjer för att resenärer ska kunna spara pengar på sina turer.

Om du reser i USA bör du uppmärksamma Gray Line, en välkänd sightseeingoperatör som erbjuder turer i städer som New York, San Francisco och Las Vegas. Deras lojalitetsprogram, Gray Line Inner Circle, ger medlemmarna exklusiva förmåner som rabatter på turer, prioriterad tillgång till attraktioner och rabatter på hotell och restauranger på upp till 55 %. Medlemmarna kan tjäna poäng genom att boka turer eller genom att hänvisa vänner till programmet och lösa in dem mot rabatter på framtida turer eller andra reserelaterade utgifter. 

I Europa är en sådan operatör Big Bus Tour, som erbjuder turer med hop-on, hop-off i städer som London, Paris och Rom. Företagets lojalitetsprogram, Big Bus Rewards, gör det möjligt för medlemmarna att tjäna poäng för varje resa de bokar, vilka kan lösas in mot rabatter på framtida resor på upp till 75 %. Medlemmarna får också förmåner som gratis rundvandringar och en gratis flodkryssning, bland annat. 

För asiatiska reseälskare är Klook en populär sightseeingoperatör som erbjuder rundturer i olika länder, till exempel Japan, Thailand och Indonesien. Företaget erbjuder Klook Credits, ett lojalitetsprogram som gör att medlemmarna kan tjäna poäng på varje resa de bokar, vilka kan lösas in mot rabatter på framtida turer, sevärdheter eller transporter på upp till 30 %.

Bortom det grundläggande: Hantera de kostnader som är förknippade med din sommarsemester

När du planerar en sommarsemester är det lätt att bara fokusera på de stora utgifterna som transport och boende. Det är dock viktigt att även tänka på de tillhörande kostnaderna, till exempel kläder, skor och utrustning som kan behövas för specifika aktiviteter eller utflykter. Dessutom kan kostnaden för mat och andra dagliga utgifter snabbt bli till en större summa och påverka den totala budgeten för resan.

Enligt Promocodius-Сoupon Manager Roman Zhornik är det viktigt att inte underskatta de kostnader som är förknippade med en semester. Ofta glömmer resenärerna bort de mindre utgifterna, som att köpa nya kläder eller utrustning för specifika aktiviteter. Dessa kostnader kan snabbt bli stora och få en betydande inverkan på den totala budgeten för resan.”

Lyckligtvis finns det sätt att spara pengar på dessa tillhörande kostnader genom att använda kampanjkoder och rabatter. Webbplatsen Promocodius erbjuder en mängd kampanjkoder för populära återförsäljare som erbjuder kläder, skor och utomhusutrustning. Dessutom kan kampanjkoder för livsmedelsbutiker och restauranger hjälpa till att minska kostnaden för mat och andra dagliga utgifter under semestern. Genom att utnyttja dessa rabatter och kampanjer kan resenärer spara pengar och få mer utrymme i sin budget för att säkerställa en roligare och stressfri semesterupplevelse.

PromoCodius är en onlineplattform som erbjuder aktuella kuponger, erbjudanden och rabatter för tusentals välkända och ledande återförsäljare. Grundat 2016. Verksamma i Ukraina, Tjeckien, Polen, Slovakien, Rumänien, Sverige, Danmark, Finland, Norge, Spanien, Mexiko, Mexiko, USA och Turkiet.