marbella

Bilder: Twitter

Utrikes

Spansk terrorskräck: Nio skadade när bil kör in i folkmassa

Publicerad 7/19/2021
Annons

Minst nio människor skadades, varav två allvarligt, när en bil under eftermiddagen idag körde rakt in i gångtrafikanter och restaurang- och cafégäster som satt ute och njöt av sommarsolen i Marbella på Spaniens solkust. Det rapporterar flera medier.

Enligt lokala Marbella 24 horas inträffade händelsen vid kvart över tre-tiden på måndagseftermiddagen. Efter att ha kört upp på trottoaren, och över flera personer, kraschade bilen in i väggen till en juvelerarbutik.

– Bilen sicksakade och svepte iväg allting, säger ögonvittnet och restaurangägaren Raúl Morote till Associated Press.

Polisen uppger att bilens förare, en spansk medborgare i 30-årsåldern, gripits. Mannen förhörs nu av polis för att klarlägga exakt vad som ledde fram till kraschen in bland cafégästerna. Initialt behandlas händelsen som en olycka där mannen tappat kontrollen över bilen.

Flera videobilder från händelsen, varav flera visar otäcka bilder på svårt skadade människor, har under eftermiddagen spridits i sociala medier. Filmerna har gett upphov till spekulationer om terrordåd.

För fyra år sedan inträffade en liknande händelse i Marbella då en bilist kraschade in i fotgängare. Även den gången väcktes snabbt misstankar om terrordåd. Senare visade det sig att bilens förare var en brittisk man som både var påverkad av alkohol och kokain.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1058Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons