Vid midnatt detonerade en sprängladdning i en trappuppgång där bland annat Borås Tidning har sina lokaler. Enligt BT:s nyhetschef finns ingen känd hotbild mot tidningen.

I explosionen förstördes ett fönster i entrén men ingen person ska ha skadats. Ytterligare en sprängladdning som inte detonerat påträffades sedan i närheten utomhus och bombskyddet fick kallas in. Föremålet har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till allmänfarlig ödeläggelse men ingen misstänkt har ännu gripits.

– Vi vet inte alls i nuläget vad det här handlar om, det finns ingen uppenbar, känd hotbild mot oss. Vi har givetvis kontakt med polisen, säger Borås Tidnings nyhetschef Eric Klefberg till Göteborgs-Posten.

– Vi mår efter omständigheterna väl. Redaktionen har såklart haft ett intensivt nyhetsarbete men vi har jobbat på som vanligt med extra förstärkningar.

Tidningens personal kommer att jobba som vanligt i lokalerna under onsdagen.

Andra bombdådet på kort tid
Under natten mot tisdagen detonerade en sprängladdning i en annan fastighet i centrala Borås. Flera rutor krossades och ingen skadades.

– Det är inte så att det finns någon hotbild vad vi känner till. Det får vi jobba vidare med nu, om det bara är djävulskap eller om det finns någon hotbild där, sa vakthavande befäl Johan Ljung på tisdagsmorgonen.

Enligt polisen är det än så länge oklart ifall de båda sprängningarna har en koppling.

”Trodde vi skulle slippa detta i Sverige”
Anela Murguz är ledarskribent på Borås Tidning.

https://twitter.com/anelamurguz/status/1176726780163612672