Natten mot söndagen stacks en hel parkeringslänga i brand i det problemtyngda och invandrardominerade området Östberga i södra Stockholm. Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse men har inte lyckats gripa någon gärningsman.

Det var strax efter klockan ett på natten som larmet kom. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och en timme senare var bränderna under kontroll. Närmare 20 fordon blev i det närmaste totalförstörda men faran för att elden skulle sprida sig till byggnader kunde avvärjas.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen utgår ifrån att bränderna var anlagda men har inte gripit någon och har heller inga misstänkta.

Det är den andra omfattande bilbranden på kort tid i Östberga. För en vecka sedan sattes ett tiotal bilar i brand i området.

Inte heller för dessa bränder har polisen lyckats gripa någon gärningsman och förundersökningen lades snabbt ned. Polisen säger dock att den kan komma att öppnas igen om man får nya uppslag.

Området har även i likhet med flertalet andra så kallade utsatta områden i landet tidigare härjats av regelbundna bilbrandsattacker.