Sedan Stoppa Pressarna avslöjat Fredrik Federleys (C) frekventa umgänge med pedofiler har EU-parlamentarikern varit sjukskriven. Nu ökar frågetecknen ytterligare sedan en stor polisinsats utförts vid C-profilens hus i Björbo.

Ett flertal polisbilar och civila fordon rapporteras ha anlänt plötsligt, i vad som framstår som en synkroniserad insats mot gården.

– Det har varit flera polisbilar och även bilar som har sett ut som civila polisbilar på gården. Jag har inte hört något om varför de är där. Det har varit en massa fordon som rullat in på gården, säger en invånare i Björbo till Stoppa Pressarna.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf distanserar sig från Fredrick Federley: ”Avskyvärda brott”

Federleys pedofilkontakter

Hittills har tre pedofiler framkommit i Federleys nätverk. Den förste var mannen som Federley varit sambo med sedan i somras. Han är villkorligt frigiven efter att ha dömts till nio års fängelse för bland annat 22 fall av grova våldtäkter mot barn.

Den andre är den så kallade ”Bryssel-pedofilen”, en man som Federley uppges ha umgåtts med på sexfester och gayklubbar runt om i Europa. Han är en före detta politiker i norska Senterpartiet och sitter idag fängslad i Norge för barnpornografibrott.

Den tredje mannen har fått epitetet ”brevduvepedofilen”. Detta då det framkommit att mannen och Federley delar ett intresse för brevduvor. Enligt Stoppa Pressarna har de två träffats diskret i Mellansverige.

LÄS ÄVEN: VITTNESMÅL: Federley visste om barnvåldtäkterna – ”Ville visa oss domarna”

Oro för att Federley blir politisk vilde i EU-parlamentet

I lilla Björbo är inget sig likt sedan Stoppa Pressarnas avslöjande. Många är oroliga och känner obehag över att pedofilen fortfarande bor kvar i byn.

– Det är en tryckt stämning i Björbo, alla tycker det är jättejobbigt. Det finns några få som ”håller på Federley” men de flesta är rejält förbannade, de känner sig lurade av honom. Folk blir ovänner över det här, uppger en bybo.

Trots Federleys frekventa umgänge med pedofiler uppges han ha stöd i Centerpartiet, framförallt i den så kallade ”Stureplanscentern”. Det finns samtidigt en oro för att den sjukskrivne EU-parlamentarikern kommer att vägra lämna sitt lukrativa jobb i Bryssel, även om han utesluts ur partiet. Han skulle då kunna sitta kvar som politisk vilde.