På torsdagsförmiddagen small det plötsligt till på förskolan i Johanneberg i Göteborg. Någon hade kastat in en stor sten genom ett takfönster in i en lokal förskolan använder i sin dagliga verksamhet. Stenen, som beskrivs som ”mycket stor”, var centimeter från att träffa en person.

Stenen slängdes in då barnen var ute och lekte och var nära att träffa en städare som höll på att arbeta i lokalen.

Händelsen har upprört och chockad föräldrar.

– Jag var där och skolade in mitt barn. Helt plötsligt hör vi ett kraftigt dånande när alla avdelningar var på väg in med barnen. Det visar sig att någon idiot kastat in en tung sten genom ett takfönster, säger Barbara Ruz till Göteborgs-Posten.

– Städaren var centimeter från att bli träffad. Minst en person hade kunnat dö i dag. Ingen blev fysiskt skadad men vi alla är chockade, jag och många föräldrar med mig, säger hon.

Stökiga ungdomar

Hon berättar att stökiga ungdomar dragit omkring i området på senare tid och kan inte längre vara tyst då deras barn är i fara.

På polisen har man tagit stenen i beslag för att försöka säkra spår. I dagsläget har man varken någon misstänkt eller gripen.

Galler

Enligt förskolans rektor Emma Nilsson kommer man nu att stänga av utrymmet ifråga och inga barn kommer att tillåtas där tills fastighetsägaren satt upp galler innanför fönstret.