Sent på söndagskvällen drabbade vad som beskrivs som ”två grupperingar” samman i ett storslagsmål med påkar och knivar i invandrardominerade Hässleholmen i Borås som beskrivs som ”ett av de värsta utanförskapsområdena” i landet. Två män greps och är nu misstänkta för grov misshandel och mordförsök.

Flera personer fick med ambulans föras till sjukhus med skador av varierande allvarlighetsgrad – några med huvudskador, en med ett knivhugg i ryggen. Flera gärningspersoner uppges ha flytt från platsen i bil innan polisen anlände. Några av dessa påträffades senare på sjukhuset, eventuellt i avsikt att fortsätta bråket där.

Polisen har ännu inte lyckats utröna orsaken till konflikten. Polisen uppger dock att ”grupperingarna” inte handlar om organiserade kriminella gäng, utan om personer som känner och/eller är släkt med varandra och som ”av någon anledning” råkat i konflikt. Det är oklart huruvida en eller flera av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

En av de skadade, en man i 30-årsåldern vars härkomst inte uppges, är samtidigt en av de brottsmisstänkta och har gripits misstänkt för försök till mord. Offret är den man som vårdas för knivhugg i ryggen.

Även mannen som tillfogades knivhugget i ryggen är misstänkt för brott i samband med storbråket. Det rör sig om två fall av grov misshandel.

Lokalmedia rapporterar att alla inblandade är mellan 20 och 30 år gamla men utelämnar i samtliga fall deras härkomst. Hässleholmen domineras dock demografiskt av personer med utomvästlig asylrelaterad invandrarbakgrund och  rubriceras av polisen som ett av de 15 ”värsta” utsatta områdena i Sverige med bland annat grov kriminalitet och ett stort antal anhängare av den muslimska terrormilisen IS.