För att möta efterfrågan på taxi med kvinnliga chaufförer har konceptet med tjejtaxi blivit alltmer populärt i Sverige. Nu söker ett företag kvinnliga chaufförer till en ny taxiverksamhet i Malmö.

Enligt taxibranschen är det inte bara unga kvinnor som efterfrågar taxibilar som körs av kvinnor utan även deras föräldrar. Man upplever en extra trygghet med en tjejtaxi som kör barnen till eller från krogen eller en fest.

För ett par veckor sen började en tjejtaxi att rulla på Malmös gator. Den drivs av Taxi Malmö och erbjuder enligt företaget en trygg resa för kvinnliga passagerare.

I dagsläget har man bara en tjejtaxi men planerar att köpa in ytterligare en och att anställa fler kvinnliga chaufförer.

– Vi har under en längre tid kunnat se att det finns en efterfrågan på den här typen av tjänst inom vår bransch och känner att det är rätt tidpunkt för att kunna utveckla ett sådant koncept, säger Abdallah Razeq, verksamhetschef på Taxi Malmö, till Sydsvenskan.

Stort intresse

Sedan man introducerade konceptet ska intresset ha varit stort och företaget planerar att expandera verksamheten och öka antalet tjänster riktade till kvinnor.

Sedan tidigare finns liknande koncept i Kristianstad och Helsingborg. I Helsingborg där Aecus Cab AB började köra tjejtaxi i december planerar man redan att expandera.

– Det är jättemånga tjejer som säger att de äntligen vågar åka taxi igen. Vi har väldigt många kunder. Nu söker vi fler tjejer som kan köra ytterligare en bil, säger Divna Todorovic på Aecus Cab.