På torsdagen publicerade Rebecka Fallenkvist, programledare hos SD-kanalen Riks, ett videoklipp på Twitter filmat med drönare över miljö- och klimatminister Annika Strandhälls villatomt i södra Storstockholm. Videoklippet ska ha visat det ”utomhusbadkar” som Strandhäll beställt fyllning av men aldrig betalat för. Nu rasar ministern över att ”kreti och pleti” har fått se hennes bostad.

Fallenkvist ska ha fått videoklippet från drönaren av en tittare som hade undersökt den pool som Strandhäll ska ha beställt påfyllning av men inte betalade för – förrän det företag hon anlitat vänt sig till Kronofogden för att få in pengarna.


LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll jagas av Kronofogden: ”Är i normala fall noga”

”Kreti och pleti”

Annika Strandhäll svarar med ett Twitterinlägg i vilket hon hävdar att familjen nu lever med ständig hotbild på grund av så kallade högerextremister. Detta efter att SD ska ha kört drönare över huset och lagt ut videon ”till kreti och pleti” som hon väljer att kalla vanliga svenskar och väljare. Men bild på villatomten går även att se genom tjänster som Google Earth och Maps.

Ministern får stöd från den uppmärksammade bakteriologen Agnes Wold som kallar händelsen för ”terror”. Men Wold får svar på tal.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll betalade inte privatläkare för skönhetsbehandling