Socialminister Annika Strandhäll (S) går i inlägg på Twitter till attack mot Ann Heberlein (M). ”Har du läst vad din svans skriver”, undrar hon.

Bakgrunden till attacken på Heberlein är att den moderata politikern uppmärksammat familjen Nûjens affärer med terroråtalade Rakhmat Akilov.

”Nujenhärvan belyser de ekonomiska intressen som finns av stor invandring: syster Nujen drar in cash som asyladvokat, hennes man driver flyktingboenden och lillebror Özz har gjort karriär på invandrarvänliga skämt. Billig arbetskraft har the Nujens funnit i papperslösa”, skriver Heberlein.

Inlägget har fått stor spridning och har gillats och retweetats av tusentals twittrare. Igår kväll reagerade Strandhäll på Heberleins inlägg som riktas mot en kurdisk komiker som Socialdemokraterna har nära band till.

”Har du läst vad din svans skriver, som lektor i etik, vad tycker du?” undrar hon.

”Alla människor har ett eget ansvar för sina yttranden. Har du läst vad din svans skriver? Och vilket ansvar tar du som minister för anställda sossetroll?” svarar Heberlein.

Ann Heberlein, lektor på Lunds universitet, siktar i höst på att bli personvald till riksdagen på ett moderat mandat. Hon återfinns på plats åtta på valsedeln för valkretsen Skåne läns södra, vilket innebär att hon inte står på valbar plats. Därför behöver Heberlein många personkryss om hon ska lyckas nå riksdagen.

Tror du att det finns ekonomiska intressen bakom den stora invandringen?