På senare tid har de stora IT-bolagen – främst Google, Facebook och Twitter – allt mer kommit att censurera, stänga av och på andra begränsa konservativa eller invandringskritiska röster på nätet. Den senaste i raden att utsättas för detta var Svensk Webbtelevision. I den första sändningen från Samhällsnytts nya studio diskuterar vi framtiden på nätet för konservativa krafter.

Någon gång under fredagen förra veckan stängde YouTube ned nyhetsaktören SwebbTV:s kanal på plattformen. Det innebär att flera års material i form av studiosamtal, intervjuer, föredrag och reportage i ett slag raderades.

Några dagar senare återställdes dock kanalen, dock utan att ge någon förklaring eller be om ursäkt för att man innan felaktigt pekat ut SwebbTV som en aktör som ägnar sig åt hets mot folkgrupp.

I den första sändningen från Samhällsnytts nya studio diskuterar vi framtiden på nätet för konservativa krafter. Medverkar gör Mikael Willgert och Lennart Matikainen från SwebbTV. För intervjuandet står Kent Ekeroth.

Se inslaget nedan!

Glöm inte att skicka din donation till Samhällsnytt. Endast ett fåtal procent av alla som läser oss donerar till sidan. Ägna en minut åt att klicka här och välj hur du vill bidra till tidningen!