Svenska kyrkan har väckt starka reaktioner efter ett utspel att de ber för ”alla transpersoner som lider, förtrycks, dödas”. Utspelet kommer kort efter masskjutningen på en kristen skola i USA där sex personer, varav tre barn dödades av en transsexuell skytt. Svenska kyrkan försvarar sin transkampanj med orden, ”Gud tror på oss”.

För några dagar sedan mördades tre nioåriga barn och tre lärare på en kristen skola utanför Nashville i delstaten Tennessee. Detta efter att den 28-årige skytten Audrey Hale slumpmässigt öppnat eld med två halvautomatiska vapen och ett handeldsvapen på skolan som hon tidigare hade gått på.

LÄS ÄVEN: Transperson pekas ut som gärningsman i masskjutning

Enligt polisen identifierade Hale sig som transsexuell och använde pronomen han/honom i sociala medier. Polisen tror ‘’att det fanns någon form av missnöje med att behöva gå till den skolan”. Hale ska innan dådet ha skrivit ett manifest där attacken även planerades noggrant med detaljerade kartor.

Transrörelsen radikaliserar

Det har uppmärksammats i sociala medier att det inte är den första masskjutningen utförd av transaktivister. Flera hävdar att den moderna transrörelsen nu radikaliserar aktivister till terrorister.

Poserar med vapen: ”transrättigheter…annars

VIdare cirkulerar det flera bilder där transaktivister poserar med vapen och bär tröjor som har bilder på vapen. Det går bland annat att läsa budskap som, ”’transrättigheter…annars”.

Svenska kyrkans nya transkampanj

De sex offren på den kristna skolan som mördades i vad som pekas ut som ett transaktivistiskt dåd är ännu inte begravna – trots detta lanserar Svenska kyrkan en kampanj för att be för ”alla transpersoner som lider, förtrycks, dödas.”

Men något inlägg där Svenska kyrkan ber för de kristna offren i terrordådet har inte varit aktuellt för personalen.

Kyrkans försvar: ”Gud tror på oss”

Inlägget har väckt starka reaktioner i kommentarsfältet där flera uppmärksammar att kyrkan bör företräda kristna budskap istället för vänsterpolitik. Flera personer framför hur kyrkan har kapats av vad man menar är satanister och att de inte längre känner sig representerade.

Svenska kyrkan skakar av sig kritiken och försvarar sin hållning med att ”Gud tror på oss”.

Ärkebiskop önskar ”välsignad ramadan

Det är inte första gången som Svenska kyrkan glömmer att företräda kristna. Nyligen publicerade ärkebiskop Martin Modéus ett inlägg där han önskade muslimer en ”välsignad ramadan”. Vidare bad ärkebiskopen till Gud att detta skulle inspirera till respekt och ömsesidig förståelse.

Men ärkebiskopen välsignade däremot inte den kristna påskfastan, varken när den inleddes för några veckor sedan eller när han skrev sitt inlägg för att välsigna muslimers fasteperiod världen över.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan till attack mot Samnytts granskning