I avdelningen utländska medier som rapporterar om den destruktiva förvandlingen Sverige genomgått på grund av en massinvandring som saknar motstycke, är det denna gång tyska Die Welts tur där man beskriver mutationen från ett fredligt och närmast utopiskt samhälle till ett präglat av importerat gängvåld och misär.

”Från fredlig välfärdsstat till Europas vapenmordshuvudstad” och ”Ett land som begår självmord” har varit ett rubriker i internationella medier som Samnytt rapporterat om, och nu är det ”När Bullerbyn blev ’Lilla Mogadishu'” som Die Welt skriver om.

Våldet mellan rivaliserande gäng eskalerar i förorterna till Stockholm, Göteborg och Malmö, gangstrarna är extremt unga och våldsamma och utnyttjar den liberala svenska samhällsmodellen, rapporterar tidningen i en lång artikel.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: ”Från fredlig välfärdsstat till Europas vapenmordshuvudstad”

Man beskriver Rinkeby, en av Stockholms så kallade särskilt utsatta områden där fyra av fem invånare har invandrat eller har föräldrar med migrationsbakgrund. Arbetslösheten är tre gånger så hög som riksgenomsnittet och området kallas i folkmun för ”Lilla Mogadishu”.

Det kriminella nätverket Dödspatrullen nämns och att de flesta av gängmedlemmarna, långt över 90 procent, har somaliska rötter.

Turister på jakt efter Astrid Lindgrens Sverige med köttbullar och kanelbullar hittar i stället landet där flest dör av skjutvapenvåld i Europa, konstaterar Die Welt.

Skjutningar och bombdåd

Vidare beskrivs hur medierna vissa helger fylls av rapporteringar om skottlossningar och bombdåd över hela landet.

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) citeras: ”Efter ett drygt halvår på posten måste jag tyvärr inse att det är värre än jag trodde. Mycket värre.”

Avslutningsvis nämns Lise Tamm, regeringens särskilda utredare som ska ta fram konkreta förslag för brottsbekämpning. Tamm är chefsåklagare med ett förflutet vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag som redan 2017 konstaterade: ”Rinkeby är nästan som en krigszon”.

LÄS ÄVEN: Näringslivet varnar för förändrad Sverigebild