I den aldrig sinande strömmen av utländska medier som förfasas över Sveriges utveckling blir brittiska The Times den senaste tidningen att rapportera om det en gång så fredliga landet i norr.

Från fredfullt, välfungerande och homogent till våldsamt, splittrat och kaotiskt. Det är mindre smickrande omdömen som världspressen numera förmedlar om Sverige och det mångkulturella experimentet som tvingats på svenska folket.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: ’Ett land som begår självmord’

”Mordiska gäng och en integrationskris sliter sönder nationen och fällde dess regering förra året”, skriver The Times, och konstaterar att Sverige i dag är ”Europas huvudstad för vapenmord”.

Värre än London och Paris

Förra året sköts och dödades 63 personer – mer än dubbelt så mycket som det europeiska genomsnittet och per capita långt högre än London eller Paris.

Man noterar även att attacker med sprängämnen skjutit i höjden och situationen har ”blivit den största diskussionspunkten i ett land som en gång var stolt över sitt rykte som en fredlig välfärdsstat”.

Idag är en femtedel av alla som bor i Sverige födda utomlands. Den överväldigande majoriteten av de personer som är inblandade i gängkriminalitet är unga svenska män som är födda utomlands eller vars föräldrar eller farföräldrar emigrerat till landet.

Tidningen skriver också att alltför länge ignorerade myndigheterna det växande problemet med gängvåld för att de ville undvika att bli sedda som rasistister eller för att utvecklingen skedde långt borta från de bekväma liven för beslutsfattare.

LÄS ÄVEN: Näringslivet varnar för förändrad Sverigebild